Nierga fa saltar la banca (Conquense 0-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot s’emporta els tres punts de La Fuensanta de Cuenca gràcies a una diana de Marc NIerga pràcticament en l’últim sospir. Els de Raúl Garrido realitzen un partit seriós i solidari davant d’una UB Conquense molt competitiu i encadenen el segon triomf seguit a domicili. 8 punts de 12 possibles per als olotins, una arrencada meravellosa que voldrem refermar diumenge vinent amb la visita del València Mestalla.

La primera meitat ha estat igualada i amb bones arribades als dos costats. El fort ruixat que ha caigut en la prèvia ha deixat la gespa de La Fuensanta amb algunes basses que ha deslluït una mica l’espectacle. Els olotins han tingut paciència i han estat molt ordenats defensivament, fins al punt que no comptabilitzem cap aturada destacada de Ginard, un dels protagonistes habituals amb les seves intervencions. Garrido ha canviat el sistema i ha apostat per un 4-2-3-1 amb pes ofensiu per als extrems (Guzmán i Alfredo). Precisament el jove olotí ha estat el primer en probar-ho amb un tir des de lluny que ha blocat Sergi Puig. Per part del Conquense, el principal perill eren les galopes d’Agi Dambelley, que ha disparat molt ajustat al pal dret de la portería. Els locals han disposat de més possessió però sense idees en la parcel·la atacant. Abans del descans, Marc Mas ha generat una opció d’or amb un xut des de la frontal.

Era un partit de petits detalls, un matx que es decidiria en una jugada puntual i en el qual s’havia d’estar concentrat i despert fins al xiulet final. Els castellans han tornat fort de la represa amb dues accions consecutives de Jorge Fernández. Lluny de deixar-se intimidar, la UEO no ha perdut la compostura i s’ha estirat més en atac. Alfredo i Carles Mas han avisat que aquest equip no es conformava amb un empat. La fòrmula mágica, com a Montilivi, ha estat l’esforç, el sacrifici col·lectiu i un punt de sort per trobar el gol de la victoria. Garrido anava a buscar el triomf i per això hi ha posat Xumetra i Marc Nierga, més teca a la davantera. I és que el davanter olotí s’ha convertit en l’heroi amb la seva barraca in-extremis (89’). Héctor Simón ha executat una falta llunyana, l’ha lluitat i l’ha deixat morta Carles Mas i Marc Nierga, amb la canya a punt, l’ha enganxat cap a la xarxa amb una maniobra acrobática. Eufòria, bogeria, corregudes, celebració… Hem resistit en el temps de descompte i ens hem emportat el tresor més preuat d’un camp molt difícil. L’Olot ha conquerit Cuenca per sumar la segona victoria fora de casa i acumular 8 punts de 12 possibles. Sempre amb humilitat i respecte, els garrotxins agafen coixí i dormiran a la part més alta de la classificació en un inici de lliga brillant i amb la inèrcia del curs anterior. Un mèrit enorme, una tarda per recordar. Gràcies, gràcies i gràcies a tota l’afició desplaçada! Contra el Mestalla (diumenge, 17h) en volem una altra amb la nostra gent. Comptem amb tu!

FITXA TÈCNICA

UB Conquense: Sergi Puig, Arroyo (Oriol Rey, 66′), De Pedro, Parera, Jon Vega, Fran Simón ©, Agi (Adibe, 52’), Lozano, Jairo Caraba (Pelaez, 82’).

UE OLOT: Ginard, Jose ©, Carles Mas, Barnils, Alan Baró, Masó (Xumetra, 72’), Blázquez, Héctor (Pujadas, 92’), Marc Mas, Guzmán, Alfredo (Nierga, 78’).

Gols: 0-1, Marc Nierga (89’)

Àrbitre: Carlos Carbonell Hernández. Ha amonestat Parera, Joan Vega i Jorge Fernández (Conquense) i Masó i Blázquez (UEO).

Incidències: partit corresponent a la quarta jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presencia d’uns 800 espectadors al Municipal La Fuensanta de Cuenca.

Leave a Reply