Tant per tan poc (UE OLOT 0-1 Lleida Esportiu)

La Unió Esportiva Olot aclapara el Lleida Esportiu en una primera meitat excel·lent però no troba l’encert davant de porteria i ho paga car a la segona part. Els de la Terra Ferma, més desperts en l’inici de la represa, en fan prou amb una acció aïllada i afortunada de Juanto Ortuño per sortir amb els tres punts de La Garrotxa. Una garrotada dolorosa i difícil de pair que caldrà esmenar el proper diumenge amb la visita a Ontinyent, que té un punt més que els olotins.  

Avui marxem emprenyats amb el futbol, decebuts amb el resultat i reforçats per la proposta i les intencions dels nostres jugadors, que no han pogut atrapar el botí desitjat, ni tan sols el mínim. I és que la primera part de la UEO ha estat de notable alt, potser no amb tanta continuïtat ofensiva com el dia de Badalona però seguint el mateix patró i la filosofia atractiva, pacient i atrevida a nivell futbolístic. Domini absolut de la situació i generació d’unes quantes arribades òptimes; Marc Mas, Guzmán i la més clara per a Roger Barnils, que ha etzibat la pilota per sobre al travesser quan ho tenia tot a favor per marcar. L’Olot ha marcat la pauta en el joc i també en les accions d’estratègia, en les quals Aspar i Marc Mas han estat a punt de sorprendre Pau Torres. Per part del Lleida Esportiu, ben poques notícies en atac, només un llançament ajustat de falta de l’ex-Olot Musa Bandeh. L’única pega ha estat no traduir aquest control del tempo de forma tangible en el marcador dels tortells.

Estava clar que els d’Albadalejo havien de despertar. Un tros de plantilla amb jugadors molt contrastats en categories superiors que havien de fer un pas endavant si volien rescatar quelcom positiu de l’Estadi. I el cert és que han sortit amb una altra intensitat a la represa, avisant primer amb un pal de Juanto Ortuño. El mateix davanter dels lleidatans ha estat l’autor de l’únic gol del partit en una jugada força desafortunada; pèrdua de pilota al centre del camp, contraatac ràpid, aturada de Ginard i el rebot, a peus de Juanto, acaba directe a la xarxa local (60′). Poc abans d’aquest mastegot, Alan Baró ha disposat d’una oportunitat d’or per obrir la llauna. Un servei de cantonada amb un cop de cap que ha connectat el de Darnius, llepant el travesser. Garrido ha revolucionat el matx amb l’entrada d’Alfredo i Nierga, més l’avançament de Barnils, però la reacció no s’ha plasmat en forma de gols. Empenta de la grada amb càntics i ànims i insistència total amb les opcions per a Marc Nierga, Marc Mas i Pedro del Campo davant d’un Lleida que esgarrapava tot el temps del món amb jugadors constantment al terra. I no han entrat, avui no. Ens hem quedat amb un pam de nas davant d’un rival que ha tret petroli del no-res, d’una bona defensa i d’optimitzar els recursos ofensius. És Segona B, detalls, mèrits, justícia i més tòpics que tornen a prendre sentit. Gràcies als 1.160 espectadors que ens han mostrat afecte incondicional, des del minut zero al temps afegit. La guerra continua el proper diumenge a El Clariano d’Ontinyent, rival directe a la taula. Aixecar-se, reactivar-se i nodrir-se d’autoestima i confiança per al següent desplaçament. SEGUIM!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Blázquez, Aspar (Masó, 65′), Barnils, Alan Baró, Pedro, Xumetra (Alfredo, 61′), Héctor (c), Marc Mas, Guzmán i Pep Chavarría (Nierga, 74′)

Lleida Esportiu: Pau Torres, Leto, Joan Oriol, Albístegui (c), Tano, Trilles, Jose Artiles, Calavera, Alpha (Almagro, 65′), Juanto (Noel, 79′) i Musa (Fernando Cano, 57′). 

Gols: 0-1, Juanto (60′).

Àrbitre: Joan Albert Silvestre Cerdà. Ha amonestat Alan Baró i Héctor (UEO) i Tano, Artiles, Juanto i Fernando Cano (Lleida).

Incidències: partit corresponent a la novena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.160 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Avui hem rebut la visita del futbol base de la Joventut Sant Pere Màrtir, que compta amb 14 equips i més de 200 jugadors. Al descans s’han presentat els integrants l’equip de la UE Olot eSports, que participa en el videojoc FIFA19.

 

Leave a Reply