A tres punts de tot

La Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (17:30h, Esport3) el Lleida Esportiu amb la missió de traslladar el bon gust de boca de fa quinze dies a l’Estadi. Garrido, que recupera Marc Cosme i té l’única baixa de Jose, preveu un partit bonic i il·lusionant davant d’un rival que encara es manté imbatut. Els de la Terra Ferma, eliminats de la Copa del Rei, viuen un moment idíl·lic a la lliga instal·lats en la quarta posició. Un duel català que demana la resposta de l’afició per seguir mirant més amunt que no pas avall. 

L’OLOT: Arribem a la cita després d’una derrota ajustada a Mallorca i amb ganes de tancar la ferida amb un nou triomf. La plantilla ha entrenat de meravella durant tota la setmana per oferir una posada en escena de garanties que ens acosti a la victòria. El repte no és cap altre que emular el darrer partit a casa, si més no la intensitat i la fluïdesa en la circulació de pilota. A partir d’aquí, els gols i les ocasions ja han de caure pel seu propi pes amb l’alè des de la grada. Oblidem Son Malferit i ens centrem en teixir complicitats amb la nostra gent, una afició que vol compartir més moments de glòria a la categoria de bronze. I al davant, un altre gegant català que conserva la imbatibilitat i que és un ferm candidat al play-off. Però compte, que som l’Olot i tenim la força dels volcans que ens fa capaços de tot. Capaços, per exemple, de mirar més amunt i de deixar enrere els patiments del passat. Ens ho hem de creure!

EL RIVAL: El Lleida Esportiu, anteriorment denominat Unió Esportiva Lleida, un dels clubs més representatius del futbol català, amb presència fins i tot a l’elit del panorama estatal (dos anys a Primera Divisió i més d’una vintena a Segona A). Sota les ordres de Gerard Albadalejo, que compleix la seva segona temporada, els lleidatans han realitzat fitxatges destacats com el retorn de Pau Torres (Cartagena), César Soriano (Alcorcón), Marc Martínez (Sabadell), Fernando Cano (Mallorca) o Pedro Martín (Múrcia). A més, s’han assegurat la continuïtat de futbolistes importants com Juanto Ortuño, Albístegui, Trilles o l’ex-Olot Musa Bandeh. I certament, l’inici de lliga del Lleida Esportiu ha estat a l’alçada del nivell de la plantilla, convertint-se en l’únic invicte del grup tercer amb tres victòries i cinc empats que el situen en la quarta posició amb 14 punts. En l’última jornada, els de la Terra Ferma van repartir-se els punts amb el Badalona (1-1) tot i jugar més d’una part amb un home menys. I el passat dimecres, al camp de l’Ebro, van quedar eliminats de la Copa del Rei en caure per la mínima (2-1). El màxim golejador és Pedro Martín, que ja ha marcat cinc dianes. El central Soriano serà baixa per sanció. 

EL PROTAGONISTA: Marc Nierga. El davanter olotí viurà un partit ben especial davant del seu ex-equip. Nierga va militar al Lleida Esportiu durant dues temporades en les quals va marcar vuit gols i fins tot i va convertir-se en un dels capitans. A l’Olot, el punta garrotxí ja ha vist porteria un cop (Cuenca) i ha estat titular en dues ocasions, l’última al camp del Balears.

LA DADA: Tres punts. Tres punts són els que hi ha en joc però tres punts també són els que separen l’Olot de les places de promoció d’ascens i de la zona de descens. Els olotins, tan a prop de dalt com de baix, volen obrir una escletxa amb les posicions més delicades.

BAIXES: Jose Martínez (lesió). Garrido recupera Marc Cosme, un cop superat l’esquinç de turmell.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 17:30h a l’Estadi Municipal d’Olot a en la novena jornada de lliga del grup tercer de Segona B. El partit serà retransmès en directe per Esport3 (Televisió de Catalunya). En la prèvia ens acompanyarà el futbol base del club olotí de la Joventut Sant Pere Màrtir i els integrants de la UE Olot eSports, que participen en la lliga virtual del FIFA19 defensant els colors del nostre club.

La prèvia de Raúl Garrido

“Més que oblidar l’Atlètic Balears, que és un context diferent i complicat, l’objectiu és recordar les sensacions del darrer partit a casa contra el Badalona. Aquesta és la referència i hem de retrobar aquest joc dinàmic i il·lusionant. El partit contra el Lleida és molt bonic, davant d’un bon rival i sobretot a casa, on sempre hem estat forts i hem de seguir en aquesta línia. El Lleida té una gran plantilla amb moltes alternatives. Tenen qualitat suficient per presentar un onze competitiu tot i haver jugat Copa del Rei. Ens trobem a clubs de grans ciutats amb un suport financer mot alt  i molta massa social. Ells tenen potencial econòmic i nosaltres tenim altres coses que hem d’explotar amb il·lusió i ganes de créixer, tenim una plantilla per fer front a l’equip que sigui.  La defensa del Lleida s’ha d’obrir amb paciència, atreviment i amb un bon posicionament. És un al·licient més que arribin invictes, no li presto gaire atenció a aquestes coses, el nostre objectiu és guanyar a casa i si aconseguim trencar algun aspecte positiu per a nosaltres, millor. Estem en una fase en què ja es fan diferències a la classificació, és important situar-se en un grup que no sigui el de baix”.

Precedents

El Lleida Esportiu, abans UE Lleida, ha trepitjat l’Estadi Municipal en 11 ocasions amb uns registres de 5 victòries olotines, 3 empats i 3 triomfs lleidatans. En els enfrontaments més recents, destaca la victòria de la UEO en el curs passat amb gols de Marc Mas i Roger Vidal (2-1). Si anem més enllà, trobem un empat en el curs 2015-16 amb gol d’Uri Santos (1-1) i tres punts més per a l’Olot en la temporada 2014-15 amb dianes de Carlos Martínez i Musa Bandeh (2-0), precisament ara a les files del conjunt visitant. A l’altra cara de la moneda, alegria per al Lleida Esportiu en l’any del debut dels olotins a la categoria de bronze (0-2 a la 2013-14). 

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply