Afany recaptatori

La Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (16:30h) el CD Alcoyano amb la convicció de resseguir la línia regular de les últimes jornades i destapar el camí de la victòria en un Estadi Municipal que serà clau aquest més amb tres partits. Al davant, un rival directe a la classificació amb jugadors prou experimentats com per donar-te un ensurt. Els de Vicente Mir són adversari dur de rossegar, tal i com marquen els precedents, que caldrà contrarrestar amb el caliu volcànic de l’afició.

L’OLOT: Cinc jornades sense perdre i la sensació que aquest equip es va polint a mesura que avança la competició, amb la participació gradual de tots i cadascun dels seus integrants. Amb una solidesa defensiva més que provada, els de Raúl Garrido arriben a la cita després d’un bon empat a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, on només pocs centímetres ens van separar dels tres punts. Situats en la vuitena posició les coses es veuen millor, malgrat que la igualtat extrema provoca que no et puguis relaxar ni una mil·lèsima de segon. És per això que cal continuar en la mateixa direcció, tant futbolística com estadística, i donar continuïtat aquest afany recaptatori de punts per establir un marge raonable amb les posicions més calentes.

EL RIVAL: El CD Alcoyano és un club de la Comunitat Valenciana amb una trajectòria reconeguda en el futbol estatal. El conjunt entrenat per Vicente Mir, un tècnic experimentat a les banquetes de la categoria, compta amb futbolistes del nivell de Tomás Ruso, Braulio, Oscar Díaz, Bañuz, Anaba o Rubio, màxim golejador amb tres dianes, els mateixos que Primi. Altres fitxatges destacats de l’estiu han estat Carlos de Lerma (Toledo), Pajarero (Ebro) o Bryan Reina (Mallorca). De moment, les estadístiques no acaben de somriure al conjunt del Collao, que ha sumat 16 punts amb 4 victòries, 4 empats i 6 derrotes, sent l’equip més golejat del grup (19). Un traç molt irregular que ha deixat el club de la moral a tocar de la zona de descens, un punt per sobre de la promoció i dos del descens directe. 

EL PROTAGONISTA: Guillem Sacrest. El jove porter olotí de ben segur tindrà marcat en el calendari aquest rival, ja que la temporada passada va significar el seu debut oficial a Segona B amb la UEO. Als seus 19 anys, Sacrest està madurant a passos de gegant i competint a mort a cada entrenament amb Xavi Ginard i el preparador Pol Fresneda per estar preparat per tornar-hi en qualsevol moment. La porteria olotina, en molt bones mans.

LA DADA: L’Estadi, vital al desembre. Els de Raúl Garrido disputaran tres dels quatre partits d’aquest mes davant de la seva gent. Primer Alcoià, després Ejea i finalment Teruel seran els rivals que hauran de superar els garrotxins a casa abans d’acabar l’any. Curiosament, tots tres equips es troben per sota de la UEO i en cas de victòria podria suposar una escletxa considerable respecte els perseguidors.

BAIXES: Cap.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 16:30h a l’Estadi Municipal d’Olot en la quinzena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B i retransmès en directe per Footters. La prèvia d’aquest diumenge tindrà com a protagonista el Sènior Femeni, que oferirà el títol de lliga del curs passat davant de l’afició. Un ascens a Primera en el primer any de vida de la secció!

La prèvia de Raúl Garrido

“El CD Alcoyano és un equip molt complicat, té una plantilla molt bona amb jugadors de qualitat i experiència. No estan ben classificats, però segur que serà un partit molt difícil i el vestidor n’és conscient. Poden alternar el joc directe i combinatiu, m’espero un equip molt complicat que s’adapta a totes les facetes del joc. Sempre ha estat un club molt fort a casa, però aquesta temporada també estan traient bons resultats fora de casa. Hem de tenir paciència i saber què fer en cada moment, hem d’anar a per ells i també protegir-nos bé. Ens cal de revertir la situació a casa, però sense angoixes ni traumes, hem de fer les coses bé, ser intensos i ordenats sense pilota. Tant de bo aquest partit ens serveixi de referència per agafar confiança de cara als següents. Tenim la il·lusió i el convenciment que podem guanyar, és una oportunitat molt bona per agafar una mica més de marge. Felicito al cos tècnic i serveis mèdics de la UEO, estem fent un treball molt bo i ja fa setmanes que tenim tots els jugadors disponibles. N’estic molt orgullós”.

Precedents

Els precedents entre UE Olot i CD Alcoyano a l’Estadi sempre han estat marcats per la igualtat. El record més recent és l’1-1 de la temporada anterior amb diana de Marc Mas en el tram final. També es van trobar en la segona ronda de la Copa del Rei del curs passat, que ens va deixar la victòria olotina in-extremis amb el cop de cap d’Alberto Toril (1-0). Si tirem més enrere, trobem dos empats (1-1, 2013-14 i 0-0, 2014-15) i una victòria visitant (1-2, 2015-16). I si encara anem més enllà, en el curs 1966-67, hem rescatat un triomf olotí (3-1) en l’eliminatòria per ascendir a Segona A (abans no hi havia Segona B).

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply