La fe mou muntanyes (UE OLOT 1-1 CD Alcoyano)

La Unió Esportiva Olot rescata un punt en temps afegit en un partit que s’havia posat costa amunt per una acció desafortunada de Ginard. El CD Alcoyano, que pràcticament no s’ha acostat a l’àrea rival, s’ha trobat amb el marcador a favor, però els olotins han tret el caràcter a la represa per empatar in-extremis mitjançant un penal transformat per Héctor Simón. Sisena jornada sense perdre d’una UEO que manté un marge de seguretat respecte el descens abans de visitar el camp del CD Ebro el proper diumenge.

La veritat és que no ha estat dels partits més vistosos ni lluïts de la temporada, però també hem sumat. La veritat és que ens ha faltat rapidesa en la circulació de pilota i convicció en les accions, però també hem puntuat. La veritat és que no ha estat el dia dels davanters ni de la inspiració ofensiva, però hem empatat. I és que aquesta UEO costa un munt de doblegar i avui ha tornat a quedar palès tot i les adversitats. Una primera meitat molt tàctica amb poques oportunitats i un domini territorial dels garrotxins. El CD Alcoyano ha vingut a fer el seu partit, solvent en defensa i amb l’objectiu de penalitzar qualsevol descuit dels olotins. I de fet, el gol ha vingut d’una acció totalment desgraciada; passada de Masó a Ginard, el mallorquí vol fer un desplaçament en llarg amb tanta mala sort que la pilota rebota en el cos de Lino i entra a la porteria (31′). Una jugada còmica que ens situava amb el marcador advers poc després de la mitja hora. L’Olot s’ha intentat refer donant un plus de dinamisme a l’atac per generar les primeres arribades; un xut llunyà d’Héctor i especialment un tir creuat de Marc Mas que Bañuz ha pogut blocar amb seguretat. I així s’ha arribat al descans, amb un CD Alcoyano que sense fer res s’ha trobat amb un valuós 0-1 davant d’un Olot que li costava, però que s’hi esforçava i tenia l’esperança de donar un tomb a l’enfrontament.

Garrido ha apostat per un estil més físic i directe a la represa; si per terra no hi havia fluïdesa ni precisió, calia buscar recursos aeris per sacsejar el panorama. Primer amb Barnils fent parella amb Cosme i després amb Nierga, sempre amb Marc Mas al darrere i atent a les despenjades. Una segona meitat encara amb més insistència a la porteria visitant amb una centrada molt enverinada d’Héctor i un llançament de falta de Pep Chavarría, que ha substituït Guzmán al carril. Però segurament, l’opció més clara ha estat per Alfredo, rellevant a Pedro, que ha topat amb la parada de Bañuz després d’una fantàstica jugada individual. Empesos pels 860 incondicionals, els olotins feien mèrits si més no per aconseguir la igualada davant d’un conjunt de Vicente Mir molt rocós i que en atac pràcticament ni s’ha deixat veure. Aquesta recompensa ha tardat fins a l’afegit a caure; penal per estirada d’un defensa a Marc Nierga quan feia la rematada i transformació, amb molta sang freda, del timó Héctor Simón per situar l’empat (93′). Pulido Santana ha afegit fins a sis minuts i la UEO encara ha tingut temps de buscar la victòria fins el darrer sospir. Al final, rescat d’un botí mínim que ens manté a la vuitena posició amb 19 punts, quatre per sobre del descens directe. És clau conservar aquesta escletxa amb la zona perillosa abans d’acabar l’any amb tres partits, dos a casa. Abans, però, viatjarem a Saragossa per enfrontar-nos al CD Ebro, un altre rival directe en una categoria igualadíssima. De moment, un punt! Un punt i seguim!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Blázquez, Carles Mas, Barnils, (Nierga, 70′), Alan Baró, Jordi Masó, Cosme, Héctor (c), Marc Mas, Guzmán (Pep, 81′) i Pedro (Alfredo, 61′).

CD Alcoyano: Bañuz, Córcoles, Navarro (c), Ruso, Pajarero (Franck, 77′), Primi, Omgba (Anaba, 72′), Lerma, Rubén López, Lino (Vicente, 90′) i Hermosa.

Gols: 0-1, Lino (31′), 1-1, Héctor de penal (93′).

Àrbitre: Alexis Pulido Santana. Ha amonestat Tomás Ruso, Omgba, Córcoles, Lino i Hermosa (Alcoyano).

Incidències: partit corresponent a la quinzena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 860 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar s’ha fet un reconeixement a les jugadores, cos tècnic i patrocinadors del Sènior Femení, que ha ofert a l’afició. el títol de lliga del curs passat.

 

Leave a Reply