Frenar la crescuda de l’Ebre

La Unió Esportiva Olot visita aquest diumenge (12h) el camp del CD Ebro amb la mentalitat de seguir puntuant a domicili i mirar de conservar distàncies amb un rival que es troba en plena línia ascendent. Raúl Garrido, sense cap baixa a la plantilla, espera que l’equip s’adapti a les particularitats del camp i la superfície per acumular una jornada més sense conèixer la derrota. El de La Almozara serà el primer dels tres enfrontaments amb clubs aragonesos que ens esperen abans d’acabar aquest any.

L’OLOT: La Segona B és una categoria de contrastos i de diferències abismals que obliga a adaptar-se a qualsevol circumstàncies per ser constant i regular a nivell de resultats. Pots passar de jugar a l’imponent Rico Pérez i després fer-ho a la “ratonera” de La Almozara i ho has de fer amb la mateixa intenció competitiva i conscient que la dificultat pot ser igual o fins i tot major per les necessitats del contrincant. La UEO està curada en salut i sap que cal sortir endolladíssim i sense fer cap tipus de concessió per marxar amb quelcom positiu. Així ho ha fet en les cinc jornades anteriors (una victòria i cinc empats) per enfilar-se en una posició més tranquil·la però a la vegada enganyosa. És el moment de buscar una victòria per allunyar-nos de forma real de les posicions més delicades i eixamplar distàncies amb un rival directe que viu un moment de creixement. Per dalt, per baix o amb el registre que sigui, els olotins han d’oferir la seva imatge més solvent per tornar a somriure lluny de La Garrotxa.

EL RIVAL: El CD Ebro és un club aragonès fundat l’any 1941 i amb una trajectòria recent força similar a la UEO amb quatre temporades a la categoria de bronze. Després d’un inici de temporada amb certs dubtes, el conjunt de Saragossa sembla que ha trobat la tecla amb set punts dels últims nou en joc, uns registres que els han permès sortir de les places de descens directe (16 punts). Es tracta d’un bloc liderat per Manolo González, un tècnic reconegut i expert a les banquetes de Segona B, i una plantilla amb noms destacats com Sandro, Mainz, Gerrit, Javi Cabezas o Raúl Martínez, màxim golejador amb cinc dianes. A casa, el CD Ebro ha jugat set partits en els quals només ha obtingut una victòria (2-0 contra el Villarreal), tres empats i tres derrotes. La Almozara és un camp de dimensions molt reduïdes i de gespa artificial en el qual el joc aeri i l’estratègia pren un protagonisme gairebé absolut.

EL PROTAGONISTA: La porteria de Ginard. Poc a poc i sense fer soroll, els olotins han anat ajustant l’engranatge defensiu i tancant amb pany i forrellat els tres pals del mallorquí. Els números parlen per sí sols; fins a sis jornades hem pogut deixar la porteria a zero, convertint-nos en el segon conjunt menys golejat del grup (13 gols), empatat amb el Barça B i només superat per l’Hércules d’Alacant (9 gols). Ja ho diuen que el millor atac és una bona defensa.

LA DADA: 97 anys. Aquest divendres la Unió Esportiva Olot compleix 97 anys d’història des de la fundació del club, un 7 de desembre de 1921. Tota una vida amb moments inoblidables, experiències inesborrables i records que perduraran a la nostra memòria. A tres anys del Centenari, la UEO viu una de les seves millors èpoques, amb l’equip consolidant-se a Segona B, arrelat al territori i implicat socialment. Un dels millors projectes del futbol català que té corda per estona i marge per seguir creixent amb una massa social fidel i compromesa.

BAIXES: Cap.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 12h al Estadio Municipal La Almozara-El Carmen de Saragossa en la setzena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B i retransmès en directe per Footters i Ràdio Olot Esports. L’expedició olotina surt aquest dissabte a les 15h amb autocar direcció a la capital aragonesa, on farà nit abans del partit.

La prèvia de Raúl Garrido

“És un camp molt específic i concret, treballarem totes les situacions que es puguin donar i preveiem que no hi haurà moment per progressar amb la pilota des del darrere. Serà un partit més de joc directe i segones jugades i haurem de ser un equip complert per adaptar-nos a contextos diferents. Costarà molt perquè el CD Ebro està en una bona dinàmica i han trobat el sistema de joc que els dóna resultats. Es tracta d’un equip molt físic i experimentat, és un club consolidat a la categoria i domina molt bé aquest registre. Manolo González és un entrenador que porta molts anys al grup tercer de la Segona B, és molt competitiu i sempre treu bons resultats. Serà un partit que hi haurà molts córners, faltes, serveis de banda… Agafa especial importància l’estratègia, el joc directe i atacar l’àrea per treure’n profit. En una lliga tan igualada com aquesta està molt bé no perdre. Per a la nostra filosofia i idea de joc sempre volem guanyar, però el que vull és ser competitiu i si no pots guanyar a través del joc, que almenys no perdis. I això ho estem fent molt bé”.

Precedents

Només una visita de la UEO a La Almozara-El Carmen en tota la seva història. Va ser la temporada passada amb Martín Posse a la banqueta en un matx que ens va deixar una derrota per la mínima (2-1). El gol de cap de Toril va ser insuficient per puntuar en un matí ventós amb gols d’Àlex Cruz, de córner olímpic, i de Salinas, aprofitant el refús d’un penal que havia aturat Ginard.

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply