Anhels reals i reials

Primer desplaçament de l’any per a la Unió Esportiva Olot, que visita la Nova Creu Alta aquest diumenge de Reis (16:30h, Footters) amb el desig d’allargar la sèrie sense perdre i tancar una primera volta històrica. Raúl Garrido, a qui li han caigut dos partits de sanció, tindrà la baixa de Roger Barnils per lesió i el dubte d’Ivan Guzmán, amb molèsties al genoll. Ens espera un CE Sabadell farcit de jugadors experts i que té com a repte sobrepassar a la UEO i acostar-se a les posicions de play-off, el seu principal objectiu. 

L’OLOT: Després de l’aturada nadalenca, la voluntat de la plantilla i el cos tècnic és que tot continuïi igual. És a dir, que malgrat aquest període d’inactivitat i de merescuda desconnexió familiar, l’equip deixi la mateixa empremta dels mesos anteriors. Són ja nou jornades sense conèixer la derrota, una barbaritat enmig d’una selva competitiva com és la Segona B. Són més de dos mesos d’alta fiabilitat defensiva, d’eficàcia ofensiva i sobretot de solidaritat col·lectiva. Aquí ningú regala res, ni tan sols els Reis Mags que passaran aquest dissabte, i Garrido sap prou bé que en aquesta categoria es passa de la glòria al carbó en zero coma. Amb el fresc i agradable precedent del curs passat, també en dates nadalenques, arribem a la Nova Creu Alta per coronar una primera volta celestial i refermar la continuïtat d’un projecte que no té sostre.

EL RIVAL: El Centre d’Esports Sabadell és un històric del futbol català i espanyol. Fundat l’any 1903, els arlequinats han disputat fins a 14 temporades a Primera Divisió i més d’una quarantena a Segona Divisió A. Actualment, amb un projecte liderat per Esteve Calzada la llotja i Toni Seligrat a la banqueta, els vallesans busquen el retorn a l’elit professional. Quan tan sols resta un partit per acabar la primera volta, el Sabadell és vuitè amb 25 punts, un menys que la UEO. El seu balanç és de 7 victòries, 4 empats i 7 derrotes, les dues últimes consecutives. És també, el tercer equip més golejat del grup amb 25 dianes encaixades. Una plantilla plena de futbolistes contrastats com Felipe, Migue, Édgar, Angel Martínez, Manuel Gato o Adri Cuevas. Curiosament, el màxim golejador és un defensa, Aleix Coch (6 gols), seguit de Néstor (4), Antonio (3) i Arturo (3).

EL PROTAGONISTA: Héctor Simón. Un futbolista sempre estimat a la Nova Creu Alta i que va oferir un molt bon rendiment en la temporada i mitja que va vestir la samarreta arlequinada. Als seus 34 anys, l’empordanès viu una segona joventut a la Garrotxa i ara no només mana i assisteix, sinó que també marca gols (3). És el timó que ha de dur l’Olot a horitzons més llunyans.

LA DADA: 4 gols. Aquesta és la xifra de gols encaixats per la UEO fora de casa, el primer en aquesta estadística. D’aquests quatre, dos els vam rebre contra el Barça B (2-1), un contra l’Atlètic Balears (1-0) i l’últim, al camp del Villarreal B en un matx amb triomf olotí (1-2).

BAIXES: Roger Barnils (lesió). L’osonenc pateix un esquinç lleu al lligament lateral intern del genoll i encara li queda una setmana per tornar amb el grup.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 18h a la Nova Creu Alta de Sabadell en la 19a jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B i en directe per la plataforma de pagament Footters i per Ràdio Olot Esports.

La prèvia de Raúl Garrido

“Es preveu un plat difícil i complicat, estem parlant d’un dels millors equips del grup amb jugadors molt bons. És l’últim partit de la primera volta i tenim la il·lusió de poder vèncer i fer un bon partit. El Sabadell està just darrere nostre a la classificació, hem de tractar que no ens superi. Aquest diumenge és el rival directe, el seu objectiu a principi de temporada era jugar el play-off d’ascens, no és el nostre cas. Tractarem que es vegi la nostra manera de jugar els partits, podem guanyar a través de tenir la pilota i ser el més complerts possible. La Nova Creu Alta és un escenari molt bonic, de gespa natural i grans dimensions.  Això de l’aturada també és un tòpic, són situacions que sempre es parlen. Jo crec que era bo un descans per baixar la tensió i la intensitat. La nostra dinàmica ve de nou partits anteriors i tractarem de continuar-la, és un moment ideal i fantàstic per jugar aquest partit. Els jugadors han complert el seu pla específic de treball durant les vacances, és un grup molt implicat, madur i professional. Han tornat molt motivats i tot continua igual. La nostra il·lusió i convicció segueix sent la mateixa, no ha canviat res”.

Precedents

En campionat de lliga, només hem jugat tres vegades contra el primer equip del CE Sabadell a la Nova Creu Alta. La primera va ser en el curs 1993-94 en un partit que va acabar en empat (1-1). La segona, més recent (2015-16) va tenir un pitjor regust amb una derrota clara (3-0) que precipitaria la destitució de Rodri. I la tercera, la més positiva per als nostres interessos, va acabar amb victòria de la UEO al Vallès (1-2). Albert Blázquez i Toril van deixar en anècdota el golàs de Felipe per començar a mostrar la recuperació amb Garrido a la banqueta.

 

Leave a Reply