La onzena requereix un plus

Comença la segona volta per a la Unió Esportiva Olot, que aquest diumenge (18h, Footters) visita el Nou Municipal de Cornellà amb el repte d’igualar la intensitat local per perllongar la sèrie d’imbatibilitat. Segona sortida consecutiva per als de Raúl Garrido, que perd Alan Baró per sanció, recupera Ivan Guzmán i té el seriós dubte de Roger Barnils. Al davant, un conjunt verd que es troba en un moment ben dolç, instal·lat a la quarta posició després d’una setmana carregada, i amb homes bregats com Eloy Gila, Agus Medina o Pep Caballé. 

L’OLOT: Fent balanç de la primera volta, la UEO ha acumulat 27 punts deixant ben enllestida la permanència i sobretot amb la percepció de poder competir contra qualsevol i davant de qualsevol circumstància. De la Nova Creu Alta al Municipal de Cornellà, aquesta és la realitat de la Segona B. Adaptar-se o morir; d’una catifa de gespa natural a un escenari esquifit i de superfície artificial on cal igualar la intensitat i el ritme en el joc directe. Però amb aquest equip podem anar tranquils pel món; la versió de mutació més camaleònica ja ha brillant en certes fases de la temporada, especialment en la parcel·la defensiva. Buscant la onzena seguida sense perdre, que es diu aviat, els garrotxins arriben a Cornellà amb una baixa sensible, un Alan Baró que ho havia jugat tot liderant la defensa. Això sí, torna l’espurna de Guzmán en un territori on ja sabem el que és guanyar, i sobretot com fer-ho. Perquè més enllà de l’estil, la identitat i els trets distintius, aquesta UEO de Raúl Garrido ha demostrat que es sap amotllar i transformar per ser millor equip. I això dóna punts. I els punts garanteixen tranquil·litat. I la tranquil·litat genera ambició. I l’ambició ens pot portar on vulguem!

EL RIVAL: La Unió Esportiva Cornellà, fundat l’any 1923, viu la seva cinquena temporada a la categoria de bronze, on s’ha guanyat el respecte establint-se en la zona noble i fins i tot disputant la promoció d’ascens. Un club que al llarg de la seva història sempre s’ha mogut entre la Tercera Divisió i la Primera Catalana i que de la mà d’Àlex Talavera a la llotja i Jordi Roger a la banqueta va aconseguir l’ascens a la Segona B. Roger va deixar la banqueta el curs passat per marxat al Linense i el relleu ha estat Xavi Calm, el seu segon entrenador. Lluny de creure’s que seria un any de transició, els verds tornen a trepitjar fort amb 32 punts en una primera volta en clara línia ascendent. Una plantilla amb noms a destacar com Eloy Gila, màxim golejador amb 4 gols, Agus Medina, Leo Ramírez, Carlos Esteve o el ripollès Pep Caballé, un pulmó al centre del camp. Una setmana intensa per als del Baix Llobregat; dilluns van vèncer al camp del Teruel (0-2), dijous van caure en l’anada de la Copa Federació davant del Poblense (1-2) i diumenge reben a la UEO amb el repte de mantenir la plaça de play-off.

EL PROTAGONISTA: Ivan Guzmán. Un cop superades les molèsties al genoll, el badaloní tornarà a la convocatòria en l’escenari on es va exhibir la temporada passada. Una de les actuacions més lluïdes que recordem a Guzmán que, a més, va anar acompanyat de l’assistència de gol a Marc Cosme per emportar-nos tres punts decisius de Cornellà. Virtuosisme, sacrifici i polivalència al servei del grup!

LA DADA: 16 punts de 18 possibles (i 2 gols encaixats). Són els registres de la UE Cornellà en els últims sis partits de lliga, unes dades que evidentment els han enlairat fins a la quarta posició amb 32 punts, cinc per sobre de la UEO. Cara a cara, la tercera millor defensa de la lliga (16) contra la segona, el bloc olotí (14).

BAIXES: Alan Baró (sanció).

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 18h al Nou Municipal de Cornellà en la 20a jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B i en directe per la plataforma de pagament Footters i com sempre per Ràdio Olot Esports.

 

La prèvia de Raúl Garrido

“El Cornellà és un equip molt competitiu i difícil, sobretot a casa seva. Som conscients que ens costarà molt i només donant el millor de nosaltres podrem tenir opcions. És un escenari que propicia un joc molt directe i de segona jugades. Tracten de tenir més la pilota però no perden aquest esperit competitiu i intens, nosaltres mirarem d’igualar. Mai firmo un empat abans de començar, depèn de les circumstàncies. No m’agrada especular, hem de sortir a intentar guanyar. Hi ha ganes de continuar en aquesta línia d’imbatibilitat, tenim la mentalitat de mantenir aquesta dinàmica, si pot ser amb victòria. Hi ha il·lusió, treball i l’esforç per allargar aquesta ratxa. No pots jugar de la mateixa manera ni amb el mateix equip a la Nova Creu Alta que a Cornellà. És un equip que manté la solidesa i l’estil directe dels últims anys, tot i que intenten jugar més i ser protagonistes amb la pilota. Tenen jugadors de molta experiència,han fet plantilla molt bona i l’entrenador té bones idees. Estaran a dalt com en les darreres temporades”.

 

Precedents

Un triomf olotí en les cinc visites més recents al Municipal de Cornellà. Les dues primeres, encara a Tercera Divisió, es van saldar amb dos empats (0-0, 2011-12 i 1-1, 2012-13). El segon any a Segona B també va finalitzar amb repartiment de punts (0-0, 2014-15), mentre que el resultat més contundent va ser fa tres temporades (5-0, 2015-16). L’única alegria, tal i com ja hem repassat, va arribar el curs passat (2017-18). Un solitari gol de cap de Marc Cosme a la segona meitat va permetre a la UE Olot cantar victòria en un dels camps més difícils de la lliga (0-1).

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply