Els cinc sentits per posar la cinquena

Jornada excitant i especial a l’Estadi Municipal aquest diumenge (17h, Esport3), amb la visita del Barça B, un dels millors filials de la categoria. La intenció és cicatritzar les ferides de les últimes sortides i refermar el moment de joia a casa davant d’un rival directíssim a la classificació. Raúl Garrido no podrà disposar encara de Roger Barnils i té el dubte fins a última hora del davanter Marc Cosme. Una tarda decretada com a jornada d’ajuda al club que comptarà amb la presència dels integrants del Club Atletisme Garrotxa en la prèvia. 

L’OLOT: Toca aixecar-se després de la derrota a Paterna. Una tarda desafortunada que no ens ha de fer perdre l’oremus ni desviar-nos un sol mil·límetre del camí assignat. És la realitat, toquem de peus a terra i sabem els molts encerts i els pocs errors que s’han de cometre per guanyar un partit. Però aquest diumenge juguem a casa, el nostre context preferit, l’escenari en el qual desprenem totes les virtuts d’aquesta UEO en la seva màxima expressió. Quatre victòries consecutives ens donen la raó, amb el què i sobretot el com. Per buscar la cinquena, que ens catapultaria a una dimensió encara més desconeguda, caldrà vorejar la perfecció davant d’un equipàs. El que ens tranquil·litza és que aquest equip sap fer-ho i a sobre té ganes de fer-ho. I si és amb un Estadi de gala i una afició que mossegui des del minut zero, les possibilitats augmenten considerablement. Per treure l’espina del Mini i dels darrers desplaçaments, és l’hora d’arremangar-se i mantenir la flama ben encesa.

EL RIVAL: El filial del FC Barcelona, fundat l’any 1970 arran de la fusió del Club Deportivo Condal i l’Atlètic Catalunya, és un conjunt que ha militat fins a 22 temporades a Segona Divisió A i 21 cursos a Segona Divisió B. L’actual entrenador és Francesc Xavier García Pimiento, un dels tècnics amb més coneixements i bagatge de la Masia blaugrana, sobretot en l’etapa de cadets i juvenils. Actualment compta amb una fornada de futbolistes excepcionals com Riqui Puig, Miranda, Oriol Busquets, Collado, Chumi o Carles Pérez, màxim golejador amb set dianes. A tot això cal sumar-hi les incorporacions del porter Carevic, Wagué, Merveil o Ignasi Vilarassa, del Cornellà. Tot i que ha patit dues derrotes consecutives (Peralada i Conquense), la campanya del filial blaugrana està sent notable i ocupa la sisena posició amb 35 punts, a només quatre de la promoció d’ascens. L’objectiu, més enllà d’intentar disputar el play-off, és la formació de jugadors per nodrir el primer equip del FC Barcelona. El maresmenc Carles Aleñá, que a la primera volta va jugar contra la UEO, n’és l’exponent més clar. 

EL PROTAGONISTA: Riqui Puig. Bona part de les mirades estaran centrades en l’actuació del terrassenc de 19 anys, una de les perles més destacades del planter blaugrana i que ja ha debutat a les ordres de Valverde. Futbolista de qualitat, recorregut i visió de joc que dóna dinamisme i criteri al centre del camp del Barça B, acompanyat d’altres elements a vigilar com Monchu, Busquets, Collado o l’amerenc Sarsanedas, aquests dos últims absents per lesió.

LA DADA: 12 punts de 12 possibles. Segons el compte @Vintage_Stats, la ratxa actual a casa de la UEO és la setena millor d’entre Primera Divisió, Segona A i Segona B. Osasuna (8) i Bilbao Athlètic (5) són els únics que tenen millors registres, mentre que Atlético de Madrid B, Langreo, Ejea i Badajoz acumulen les mateixes quatre victòries de forma consecutiva com a locals. El Fortí Olotí pren forma!

BAIXES: Roger Barnils. Marc Cosme és dubte i té possibilitats d’entrar a la convocatòria un cop superades les seves molèsties a l’isquio.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal d’Olot en la jornada 25 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B. El partit serà retransmès en directe per Esport3 i es podrà escoltar, com sempre, per Ràdio Olot Esports. S’ha decretat jornada d’ajuda al club amb preus de 8€ per a socis i 15€ per a no socis (anticipades a El Setrill, ATN Restaurant i Norton Bar). En l’avantmatx en visitarà el Club Atletisme Garrotxa, afiliat a la UEO, amb els seus tres equips (Vermell, Blau i Groc) que participen a la Millor Lliga del Món.

La prèvia de Raúl Garrido

“L’únic que miro és com podem protegir-nos de les seves virtuts i com podem competir davant d’un equip que és boníssim. Sisena posició? Seria molt bonic però hem de fer moltes coses bé. El Barça B és un rival que t’exigeix molt, a nivell individual hi ha una qualitat tècnica evident. Has d’estar concentrat durant els 90 minuts, ser ordenat i sacrificat. A casa hem trobat la línia a seguir, estem còmodes i molt a gust, l’afició també fa que sigui especial. La clau és tractar de ser conscients en cada moment del que passa i com treure’n avantatges. No crec que sigui qüestió d’edat, en moments puntuals ens pot ajudar l’experiència i el recorregut d’alguns jugadors. Nosaltres respectem a tots els rivals i tractarem de demostrar la nostra identitat. No renunciarem a la nostra idea de joc, són valors que tenim integrats. Som molt exigents i tenim molta ambició. Estem aquí per deixar coses bones per al futur, hem d’arribar el més amunt possible. Hem de ser conscients de la realitat de la competició, no ens podem equivocar. Volem donar aquest pas que ens apropi a dalt, però seria quasi un miracle. Jugarem contra un equip que té els millors jugadors joves del món. És un partit bonic, entenc que la gent en tindrà ganes. Hi ha dos equips que volen jugar a futbol i serà apassionant. És motivador per a tothom, però a mi em motiven tots. És el Barça i el nom crida l’atenció a molta gent”.

Precedents

Hem rescatat una visita del FC Barcelona B a la ciutat d’Olot en competició oficial. Va ser en el curs 2015-16, en el qual els barcelonins es van emportar els tres punts amb un gol de falta de Maxi Rolón (0-1). Ni a casa ni al Minestadi se’ns dóna bé, ja que aquell mateix curs la UEO hi va caure per 2-0 i en el partit de la primera volta d’aquest any tampoc hi va poder treure petroli (2-1). Per buscar una victòria, per bé que va ser en el Trofeu Sant Aniol, ens hem de remuntar a l’estiu del 2014. El defensa Jorge Rojas va anotar el gol del triomf garrotxí (1-0).

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot 

Leave a Reply