Amb la disfressa de fer fressa

Un altre duel molt atractiu a l’Estadi Municipal, on aquest diumenge (12h, IB3 Televisió) la Unió Esportiva Olot rep el líder de la categoria, l’Atlètic Balears de Manix Mandiola. Tot i que baixen els registres fora de casa, els mallorquins han trobat regularitat amb una plantilla farcida de talent, ofici i corpulència. Raúl Garrido, que perd Masó i Guzmán per sanció, exigeix la versió més autèntica dels seus jugadors per refermar el to òptim a casa estrenant aquest horari matinal. 

L’OLOT: No deixen de ser tres punts més, però la visita del líder sempre representa un valor afegit, un plus de motivació per aconseguir la victòria. Els últims dos empats ens han reafirmat en les nostres idees; contra el Barça B, exhibició de coratge i persistència per arrencar un punt amb inferioritat numèrica. I a Badalona, consistència defensiva, control de pilota i oportunitats suficients com per rascar alguna cosa més. Un segell d’identitat que es multiplica i s’expandeix al Fortí Olotí, amplificat pels més de mil cors que bateguen al costat dels jugadors. I en una temporada de resultats prou positius i ben lluny de les angúnies, l’escalf de l’afició és un actiu indispensable per alçar la vista cap a metes més agradables. Tot plegat, en un horari matinal que donarà més llum i claror a l’Estadi, preparat per viure una d’aquelles jornades que volem recordar. I ja sabem la fórmula!

EL RIVAL: L’Atlètic Balears va ser fundat l’any 1920 i al llarg de la seva història ha disputat quatre temporades a Segona A i una tretzena a Segona B, les últimes vuit de forma ininterrompuda. Després d’un curs convuls amb tres canvis d’entrenador, enguany els mallorquins han trobat la fórmula i s’han erigit en l’equip més regular del grup. Els de Manix Mandiola encapçalen la classificació amb 49 punts, tres per sobre del Villareal B. Un conjunt dissenyat clarament per disputar la promoció d’ascens amb les incorporacions dels davanters Marcos Jiménez de la Espada, Nuha Marong o el talentós Samuel Shashoua, cedit pel Tottenham, que s’ha convertit una de les estrelles de la categoria. Tampoc podem obviar els Fullana, Vallori, Kike López o Marc Rovirola, migcampista de Cornellà de Terri format al Girona FC. Els balears enllacen tres victòries consecutives i vuit jornades sense perdre, per bé que les seves prestacions lluny de Son Malferit baixen ostensiblement. El màxim golejador és Nuha Marong, l’espigat davanter nascut a Santa Coloma de Farners, que ha marcat sis dianes. Adri Hernández serà baixa per lesió. 

EL PROTAGONISTA: Roger Barnils. Amb la baixa obligada de Jordi Masó, l’osonenc té possibilitats de saltar a la titularitat al centre del camp per aturar les embranzides del gegant balear. El de Seva, plenament recuperat de la lesió al genoll, torna per aportar el seu poder físic i criteri amb la pilota als peus, a més d’un olfacte golejador insòlit per un jugador de la seva posició.

LA DADA: Dues victòries fora de casa. Tot i encapçalar la classificació del grup, l’Atlètic Balears s’està mostrant força més vulnerable a domicili, on només s’ha pogut imposar en dues ocasions. Van ser al camp del CD Ebro (1-3) i recentment, a la Fuensanta de la UB Conquense (0-1). En canvi, a casa és una màquina imparable amb 12 victòries, 1 empat i 1 derrota.

BAIXES: Ivan Guzmán i Jordi Masó (sanció). El badaloní complirà el segon i últim partit de sanció, mentre que el migcampista de Fontcoberta acumula cicle de targetes i haurà de veure el duel des de la grada.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 12 del migdia a l’Estadi Municipal d’Olot en la jornada 27 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B. El partit serà retransmès en directe per IB3 Televisió i es podrà escoltar, com sempre, per Ràdio Olot Esports.

La prèvia de Raúl Garrido

“És un partit especial perquè és el líder, tenim ganes de tornar a guanyar i jugar a l’Estadi. És un al·licient més que vingui un equip que està fet per ascendir. Ens fa il·lusió i entusiasme enfrontar-nos a un equip tan poderós. Hi ha situacions que podem treure avantatges, no són tan competitius fora de casa i ho hem d’aprofitar. És un partit en el que hem de reflectir més que mai la nostra idea de joc, ser nosaltres mateixos i vigilar les seves virtuts. M’agradaria portar el control del partit i de la pilota, sabem que això té un risc i ho hem de fer molt bé, sinó patirem moltíssim. L’Atlètic Balears no es caracteritzen per possessions molt llargues i opta per replegar-se i ser ràpid a la contra. Ens exigirà molt, són molt intensos, molt forts i difícils de superar. Van primers per alguna cosa i qualsevol jugador té nivell per fer-te gol, tenen potencial a pilota aturada. Hem de ser conscients contra qui juguem. No m’agraden els números, prefereixo les sensacions i últimament estan sent bones a casa. Sóc optimista i sempre ho seré. M’agrada l’horari del migdia, és ideal per venir a veure el partit. Espero que hi hagi un bon ambient i que la gent ens ajudi i valori contra qui juguem”

Precedents

Ja sabem que és tombar el líder a casa. L’Atlétic Baleares ha trepitjat l’Estadi Municipal en només quatre ocasions, un escenari en el qual encara se li resisteix el triomf, ja que els precedents són de dues victòries garrotxines i dos empats. La primera victòria es va produir en el primer any a Segona B de la UEO (2013-14) amb gol sobre la botzina de Carlos Martínez davant de l’aleshores primer classificat del grup (1-0). El segon triomf va ser en el tram final de la temporada passada gràcies al gol de cap de Roger Barnils (1-0).  En els altres dos precedents, repartiment de punts. El curs 2014-15, amb dianes de Coro i Robert Simón (2-2) i en el curs 2015-16, amb barraca de Marc Vallhonesta (1-1).

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply