La mà per la cara (UE OLOT 0-0 Atlètic Balears)

La Unió Esportiva Olot es disfressa de líder i empetiteix l’Atlètic Balears en un recital futbolístic sense premi. Control absolut de la possessió, domini del joc i creació de les millors oportunitats a l’àrea d’un Carl Klaus salvador amb les seves aturades. Més d’un miler d’espectadors han gaudit del tercer empat consecutiu per als de Raúl Garrido, que reforcen les sensacions positives per encetar un mes de març duríssim. Propera estació, Camp d’Esports de Lleida. 

Mira que l’Olot ens tenia acostumats a oferir bones actuacions a casa, però el partit d’avui entra directament en el TOP-3, tenint en compte l’entitat del rival i el potencial de la seva plantilla. La possessió de la pilota ha estat pràcticament vermella durant els 90 minuts, començant per uns primers compassos de tempteig i posterior setge d’arribades. El joc per dins amb tres tocadors com Eloi Amagat (avui, sublim), Pedro i Héctor ha destrossat el centre del camp balear i els dos carrilers, els joves Pep i Alfredo, s’han projectat en atac amb determinació i atreviment. I això que la primera ocasió no ha arribat en combinació sinó en estratègia. Carles Mas aprofita els bloquejos i es queda sol al segon pal, obligant a una intervenció de mèrit de Carl. Dos minuts després, Alfredo s’ha tret de la màniga una jugada colossal amb ruleta inclosa que s’ha perdut fregant l’arrel del pal dret. I ara per l’altra banda, Pep Chavarria fa una sotana al lateral i efectua un tir amb poc angle que pot aturar el porter de l’ATB. Els de Manix Mandiola, desdibuixats i diluïts sobre la gespa de l’Estadi, només s’han acostat amb una rematada alta de Marcos De La Espada, molt aïllat en atac i amb poc acompanyament de Canario i Samu, dos homes de gran talent que avui han passat desapercebuts. Temps de descans amb la frustració de sempre; la de no haver obert la llauna per fer justícia en el marcador.

Ha estat una matinal assolellada i de bona temperatura amb més d’un miler d’espectadors, prou bé tenint en compte la ressaca del Carnaval. Han gaudit, han animat molt i han empès, encara més, a l’equip per buscar un gol que ho canviés tot. I això que just començar la represa, Carles Mas s’ha trobat amb la pressió inesperada de Marcos, que li ha pispat la pilota dins l’àrea i ha provat una picadeta per sobre Ginard que s’ha escapat per ben poc. Ha estat un miratge, una jugada aïllada enmig del monòleg volcànic. En l’última mitja hora, els de Raúl Garrido han reactivat l’allau ofensiu per tal de cercar uns tres punts d’un valor incalculable. Paret entre Pep i Héctor amb xut final del figuerenc que Klaus l’envia córner. Poc després, Alan Baró caça una bola morta dins l’àrea i l’envia als núvols enmig d’un bosc de jugadors. I una altra; Nuha la treu sota pals després de la despenjada de Carles Mas i el cop de cap, un pèl forçat, de Roger Barnils, que avui tornava a l’onze i quasi es torna a vestir d’heroi. La intenció i les ganes de guanyar eren només d’un sol equip, la UEO. Recta final de matx amb Alfredo entrant en diagonal i finalitzant amb una canonada que ha sortit força a prop del travesser. Garrido, que avui ha superat a Rodri com a tècnic amb més partits a Segona B (51), ha donat entrada a Marc Cosme per Eloi per tal d’aprofitar la corpulència i el treball físic del valencià, que ha tingut l’última en temps afegit. Un cop de cap que ha fet volar Carl amb una parada molt destacable. No hi ha hagut temps per més. Ha estat una autèntica llàstima, ja que l’Olot ha acorralat al líder i novament ha exhibit el seu ventall de virtuts a El Fortí Olotí. La recompensa és menor però gens despreciable, porteria a zero i un punt més per enllaçar tres empats consecutius. Conservem una posició còmoda amb un marge important amb el descens en l’inici d’un març amb un calendari d’extrema dificultat. El proper partit serà contra un altre candidat a l’ascens, el Lleida Esportiu, diumenge a les 18:30h al Camp d’Esports. Hi competirem amb la mateixa il·lusió i personalitat que hem mostrat avui. Orgull volcànic! SEGUIM!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Carles Mas, Barnils, Blázquez, Héctor (c), Marc Mas, Pedro, Alfredo, Alan Baró, Pep (Pujadas, 84′) i Eloi Amagat (Marc Cosme, 76′).

Atlètic Balears: Carl, Kike, Peris, Vallori, Álvaro, Villapalos, Canario (Rubén, 45′), Rovirola, De La Espada (Nuha, 65′), Fullana (c) i Samu (Hugo, 57′).

Àrbitre: Daniel Yuste Querol. Ha amonestat Eloi (UEO) i Rovirola, De La Espada i Hugo (ATB).

Incidències: partit corresponent a la jornada 27 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.040 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. 

Fotos: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply