Un bon aparador per lluir-se

Autèntica prova de foc per als desitjos de la Unió Esportiva Olot, que aquest dissabte (19h) juga al Rico Pérez d’Alacant davant d’un Hércules CF poderós però a la vegada irregular i amb pressió per disputar el play-off. Els de Garrido, que ja han estat capaços de fer-la grossa a Lleida i Vila-real, volen canalitzar la frustració de l’últim partit amb un resultat positiu per deixar sentenciada la permanència. El flamant renovat Héctor Simón, sancionat, és l’única baixa de l’expedició olotina, que ha sortit aquest matí amb autocar, dinarà a Tarragona i entrenarà a Oliva a la tarda.

L’OLOT: Sempre fa goig i fa patxoca visitar el José Rico Pérez. Un camp mític de la geografia del futbol espanyol, un rival immens que li pertocaria estar en divisions superiors però que per circumstàncies es troba a la mateixa categoria que l’Olot. El darrer empat contra l’Ontinyent va generar certa frustració i impotència. Frustració per decisions externes que van impedir un triomf que ens hagués permès certificar la salvació de forma virtual. Impotència per desaprofitar nombroses oportunitats i veure que el rival, sense fer pràcticament res en atac, s’emportava el mateix premi que tu. Demà juguem en un altre gran escenari, com era Vila-real, com era Lleida. Sortirem amb la voluntat d’ensenyar la nostra identitat, de desplegar el nostre segell, de fer-nos creure una altra vegada que també podem ser gegants i de sentir que competim dignament contra qualsevol. Tenim un desig irrefrenable de victòria i el Rico Pérez esdevé un altaveu de primer ordre per fer-nos sentir de valent.

EL RIVAL: L’Hércules d’Alacant, fundat l’any 1922, es pot considerar un dels històrics del futbol estatal. L’avalen una vintena de cursos a Primera Divisió i una quarantena a Segona Divisió A. Una ciutat de 330.000 habitants i un camp amb capacitat per a 30.000 espectadors que ja donen mostres de la magnitud de l’adversari, que fa unes quantes temporades que busca el retorn al futbol professional sense èxit. I això que les plantilles que confeccionen són d’autèntic escàndol, guiats per Lluís Planagumà a la banqueta, coneixedor del grup i amb experiència en diversos filials. A les files alacantines destaca l’estimat Carlos Martínez, que és el màxim golejador amb 8 dianes. El segueixen un reguitzell de noms contrastats com Benja (fitxat en el mercat d’hivern), Juli, Jona, Chechu, Fran Miranda, Pol Roigé, Iñiguez… La llista no s’acaba. Un equip dissenyat per disputar el play-off que actualment es troba a la quarta plaça amb 47 punts, empatat amb el Lleida Esportiu. Tot i això, l’Hércules només ha pogut guanyar un dels últims quatre partits i a casa ha cedit tres empats i tres derrotes. Teruel, Atlético Levante i Ebro han estat els tres conjunts capaços de vèncer al Rico Pérez. N’hi afegim un quart?

EL PROTAGONISTA: Iván Guzmán. Un cop oblidats els problemes físics, el futbolista badaloní va recuperar la titularitat el diumenge passat amb un rendiment destacat per la banda esquerra. En la temporada passada al Rico Pérez, just en el primer partit de lliga amb Posse a la banqueta, Guzmán va robar la pilota a tres quarts de camp i va conduir un contraatac letal per cedir el gol a Marc Mas. Sacrifici, recorregut i qualitat al servei de l’equip!

LA DADA: 22 gols. Aquesta és la xifra de gols que han rebut Hércules CF i UE Olot, els dos equips que menys encaixen d’aquest grup. En el cas olotí, són ja quatre jornades consecutives sense rebre cap diana i catorze partits durant la temporada deixant la porteria a zero, vuit d’aquests a domicili. Un bon atac comença per una bona defensa!

BAIXES: Héctor Simón (sanció). El migcampista de Llançà, que aquesta setmana ha renovat de forma automàtica el seu contracte, es perdrà la cita alacantina després de veure la cinquena groga contra l’Ontinyent.

QUAN JUGUEM? Dissabte a les 19h al Estadio José Rico Pérez d’Alacant en la jornada 30 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B. El partit es podrà escoltar, com sempre, per Ràdio Olot Esports.

La prèvia de Raúl Garrido

“Tenim un grup molt madur, va haver-hi frustració després de l’empat contra l’Ontinyent però ràpidament ja hem canviat el xip. Hem entrenat amb alegria, il·lusió i amb ganes que vingui un partit bonic. Som els dos equips menys golejats del grup, això indica que defensem bé i som difícils de superar. L’equip que estigui més despert i el que aconsegueixi que el seu estil predomini guanyarà el partit. Anirem amb la mateixa idea de Lleida o Vilareal B, això no canvia. És una idea molt clara i molt global, tothom participa i tothom hi creu. És un escenari molt bonic, un estadi de Primera Divisió amb una afició exigent. L’Hércules és un equip amb pressió per posar-se al play-off. Tenen molt de potencial, no els descobriré jo, és un equip d’una altra categoria. Per a nosaltres és un repte, i la il·lusió per créixer és veurem que podem superar aquests reptes. La vida va posant les coses al seu lloc segon el context i el moment. Arriben dos partits de màxima dificultats però són molt bonics i que a tots ens agrada jugar. Per guanyar l’Hércules s’han de fer un 90 per cent de passades ben fetes, defensar bé transicions, defensar bé la pilota parada… Fer un partit gairebé perfecte. Sentim que hem fet moltes coses bé per tenir més punts, la realitat és la que és i portem 40 punts, que està increïblement bé”

Precedents

Hem rescatat fins a quatre visites de la UEO al camp de l’Hércules amb un balanç de tres derrotes i un empat. El primer enfrontament, el més llunyà, va ser en la Copa del Rei de la temporada 1983-84 amb una derrota per 2-0. Els altres tres, més recents, han estat en la Segona B (2014-15, 2-0, 2015-16, 1-0 i 2017-18, 1-1). En l’últim partit, tot i avançar-nos en el marcador, els alacantins van salvar un punt gràcies al gol de Juli en els últims minuts.

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply