Escapçats per una genialitat (Hércules 1-0 UEO)

En un partit igualat i competit, la Unió Esportiva Olot cau per la mínima per culpa d’un golàs de Nani des de la distància en els primers minuts. Els de Raúl Garrido, dominadors en moltes fases, han disposat de diverses accions de perill dins l’àrea petita que no han sabut concretar. En canvi, l’Hércules CF s’ha mostrat més efectiu i també ha fet lluir Ginard en parell d’ocasions. Marxem de buit d’Alacant però amb la confiança intacta per redreçar el rumb diumenge vinent contra el Villarreal B.

El partit ha arrencat amb alternances en el joc i sense que cap dels dos equips imposés la seva llei. L’Olot no s’ha deixat intimidar per la grandesa del Rico Pérez i ha ofert personalitat i detalls del seu segell futbolístic. Amb menys continuïtat de la desitjada, els olotins s’han acostat a la porteria rival sobretot des de la banda de Guzmán. Poc després dels vint minuts, Xavi Ginard s’ha llançat amb èxit per desviar una rematada de Carlos Martínez. L’ex de l’Olot, molt actiu fent parella atacant amb Benja, tornaria a provocar la intervenció del mallorquí amb rosca ajustada uns minuts després. I abans de la mitja hora, la jugada clau que ha decidit el partit. Servei de cantonada de l’Hércules, la pilota queda morta fora l’àrea i el lateral Nani etziba un míssil per tot l’escaire impossible d’aturar. Un gol amb majúscules que ha fet aixecar el públic alacantí de les seves cadires. Després d’uns instants païnt la garrotada, la UEO s’ha refet i ha respost amb un cacau de Marc Mas després d’una deixada de Barnils. I la més clara, just abans del descans, en una doble oportunitat de Marc Mas i Alan Baró que entre el porter Falcón i la defensa local han pogut salvar de miracle. Altre cop, la punteria ens girava l’esquena en un primer temps d’igualtat i en el qual hem ofert bons moments de futbol.

A la represa, Raúl Garrido ha mogut fitxa per intentar sacsejar el panorama. El tècnic valencià ha donat entrada primer a Marc Cosme, un punt més de referència per acompanyar a Marc Mas, i després a Alfredo i Xumetra per tal de refrescar els dos carrils. Comandats pel criteri d’Eloi Amagat, els garrotxins s’han fet amb la possesió davant de la impaciència de l’afició de l’Hércules, que volia empènyer els seus a fer el segon. Ens ha costat generar bagatge ofensiu però quan ho hem fet ha estat amb cara i ulls. Ho ha provat Xumetra, després de recollir una bola penjada a l’àrea, però el tir de l’empordanès l’ha refusat un defensa amb el cos. Pràcticament a les acaballes, Alan Baró ha rematat de manera forçada però ha obligat a l’estirada de Falcó per evitar mals majors. Precisament el central de Darnius ha estat expulsat en veure la segona targeta groga per una entrada tirant-se al terra. I no hi ha hagut temps per res més, l’Hércules hauria pogut sentenciar a la contra i la UEO hauria tingut opcions de puntuar si hagués estat més contundent i precís en els metres finals. Ha decidit, finalment, el cacau imparable de Nani, que avui ha clavat el gol de la seva vida. Un regust amarg per un partit prou digne dels nostres jugadors, que ja enfilen el viatge de tornada cap a la Garrotxa. Ganes de passar pàgina i de capgirar la truita en la propera jornada a casa contra el Villarreal B. Això serà una altra història, i més amb l’escalç del Fortí Olotí. Ànims i endavant!

FITXA TÈCNICA

Hércules CF: Falcón, Juanjo NIeto, Nani, Iñíguez, Samuel, Miranda, Pol Roigé (Juli, 80′), Diego Benito, Benja (Jona, 85′), Carlos Martínez (Alvarado, 71′) i Alfaro.

UE OLOT: Ginard, Carles Mas, Barnils (Marc Cosme, 65′), Jordi Masó, Blázquez, Marc Mas,Guzmán (Xumetra, 67′), Pedro, Alan Baró, Pep (Alfredo, 67′) i Eloi Amagat.

Gols: 1-0, Nani (26′).

Àrbitre: Kevin Javier Moreno Muñoz. Ha amonestat a Pol Roigé, Iñíguez I Juanjo Nieto (Hércules) i ha amonestat Masó i Xumetra (UEO) ha expulsat Alan Baró per dues TG.

Incidències:partit corresponent a la jornada 30 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 7000 espectadors al José Rico Pérez d’Alacant.

Foto: Hércules CF

Leave a Reply