Processó cap a la salvació

En plena Setmana Santa, la Unió Esportiva Olot vol oblidar el seu particular viacrucis dels últims resultats i garantir-se a la continuïtat a la categoria amb una victòria alliberadora. Aquest dissabte (20:30h) i amb previsió de pluja, els de Raúl Garrido visiten el camp d’un CD Alcoyano enfangat de ple en el descens però en clara línia ascendent. El Collao serà una olla a pressió i requerirà la versió més competitiva de la plantilla, que torna a estar tota disponible. Pere Ribes, convidat de luxe en l’expedició olotina, que sortirà aquest migdia direcció Enguera. 

L’OLOT: Reflexió, responsabilitat i autocrítica en el vestidor després de la derrota a casa contra l’Espanyol B. Un fet al qual no estem acostumats a l’Estadi, tant a nivell estadístic (sis mesos d’imbatibilitat) com futbolístic (segurament només el Mestalla havia estat clarament superior). Un cop passat pàgina i haver tocat de peus a terra en tots els sentits, l’equip és conscient que necessita els tres punts d’Alcoi per segellar la tranquil·litat definitiva. A cinc jornades per acabar, la UEO té l’oportunitat de treure’s de sobre qualsevol possibilitat de patiment o ensurt en uns últims duels que es preveuen dramàtics per la igualtat i els clubs històrics que hi naveguen. Lluny de fer volar coloms i somiar amb altres camins ara per ara inaccessibles, és moment de mirar-nos els ulls i conjurar-nos per la permanència. Un destí que està ben encarat i que hem dibuixat amb un segell propi que convé resseguir amb fermesa, convicció i compromís. Dissabte és el dia!

EL RIVAL: El CD Alcoyano, fundat l’any 1928, és un dels clubs de referència del futbol valencià amb quatre temporades a Primera Divisió, dotze a Segona Divisió A i gairebé una trentena a Segona Divisió B. El seu entrenador és Mario Barrera, que al mes de març va substituir Vicente Mir i que la temporada passada ja havia estat a la banqueta per salvar l’equip. Els màxims golejadors són Rubio i el defensa Primi, amb quatre gols cadascun, però compta amb altres futbolistes destacats com Braulio, Oscar Díaz, Barreda, Lino, Omgba o Anaba. La majoria d’aquests, amb una llarga experiència a la categoria de bronze i fins i tot superior. Tot i la previsió de pluja durant el dia, de ben segur que El Collao s’omplirà i presentarà un gran ambient per donar suport al conjunt de moral, hores d’ara en situació delicada. Un potencial futbolístic, econòmic i social que, teòricament, no es correspon amb la seva posició a la classificació, dissetè amb 35 punts, a un punt de la permanència.

EL PROTAGONISTA: Pere Ribes. El jove locutor de Ràdio Olot i soci ill·lustre del nostre club, és la gran novetat en la convocatòria i viatjarà aquest divendres amb l’expedició olotina cap a Alcoi. Ribes, acompanyat del seu pare, compartirà trajecte i allotjament amb jugadors i tècnics, tal i com va fer la temporada passada, on va ser rebut de manera exquisida a les instal·lacions de El Collao. Un exemple de superació enmig de la competició!

LA DADA: 2’57 punts. Segons Vintage Stats, la UEO és el conjunt del grup que millor relació té entre punts i gols a favor fora de casa. Són 16 partits en els quals 7 dianes marcades a favor ens han propiciat fins a 18 punts. Curiós que en aquest apartat, el CD Alcoyano també ocupa una posició elevada (és tercer amb una mitjana de 1’70 punts).

BAIXES: Cap.

QUAN JUGUEM? Dissabte a les 20:30h a El Collao d’Alcoi en la jornada 34 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B. El partit es podrà escoltar, com sempre, per Ràdio Olot Esports.

La prèvia de Raúl Garrido

“És una oportunitat per estar tots més tranquils i aconseguir el nostre principal objectiu, que és estar l’any que ve a Segona B. Serà un partit molt difícil i exigent, el rival està angoixat, és un camp complicat i una afició molt fidel. S’ha de valorar que estem en disposició de tancar l’objectiu a falta de cinc jornades, tenim la il·lusió de tancar-ho quan abans millor. Tots som conscients que estem fent una gran temporada, l’Olot ha crescut en joc i identitat però això s’ha de reflectir en la classificació. No podem estar pensant que el que hem fet ens dóna aquests mereixements.E stem competint de manera exemplar davant d’equips molt superiors a nosaltres, ens falta plasmar aquest joc en resultats. Esperem que en un futur es tradueixi en victòries però això és un procés i encara tenim carències. Per ser competitiu, has d’estar connectat, despert i viu. El CD Alcoyano és una entitat molt gran i té una plantilla enorme. Espero un equip molt agressiu i intens que s’ho jugarà tot. L’afició apretarà i sembla que hi haurà pluja, tots els condicionants per a que sigui un partit més dur. És una plantilla confeccionada per a objectius més ambiciosos, tenen molt de potencial. Ara estan en clara millora, més estables i aconseguint bons resultats”.

Precedents

Fins a cinc precedents de la UEO a El Collao i es continua resistint la victòria: quatre derrotes i un empat. La primera visita va ser en la temporada 1966-67 amb clara golejada local (4-0). La resta, més recents, ens van deixar un empat sense gols (0-0, 2014-15), una desfeta per la mínima (1-0, 2014-15) i un punt de prestigi gràcies al golàs de falta d’Alberto Perea. (2-2, 2015-16). L’últim mal record és de la temporada passada, encara amb Martín Posse a la banqueta (3-1). Jordi Masó, amb un cop de cap, va anotar el gol per retallar diferències.

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply