Esperit de Segona B (UE OLOT 0-0 CD Ebro)

La Unió Esportiva Olot es garanteix pràcticament la permanència a la categoria després d’igualar les forces amb el CD Ebro en un duel força accidentat. Lesió aparatosa d’Alan Baró a la cara i expulsió surrealista d’Héctor Simón en un matx amb poques ocasions i moltes interrupcions. Un punt més, i ja en són 44, que ens distancien a set punts de marge del descens amb només tres jornades per disputar. Propera sortida, Ejea de Los Caballeros. 

En un dia marcat per la jornada electoral, Olot ha votat a Segona B. Ha estat una tarda en la qual s’ha hagut de lluitar contra totes les adversitats per sumar un punt que, tenint en compte els resultats de la part baixa, té un fort regust de salvació. Una primera meitat molt digna de la UEO, portant la batuta del joc i trepitjant àrea amb facilitat. Els olotins han desplegat el futbol habitual d’associació però els ha faltat decisió en els últims metres. Dues rematades forçades de Marc Cosme i Héctor i també un tir llunyà de Jose Martínez han estat les arribades més destacades dels primers 45 minuts. Per part del CD Ebro, el millor foraster del grup, Dani Martínez ha disposat de l’opció més clara; internada dins l’àrea lliure de marca i xut col·locat que ha pogut avortar Pol Ballesté amb els punys. La pitjor notícia, però, ha estat la lesió important d’Alan Baró en un xoc a l’aire amb un davanter rival. El de Darnius ha quedat estès al terra i, a falta de proves mèdiques, tot sembla indicar que ha patit una fractura nasal.

La segona meitat s’ha iniciat amb la mateixa voluntat; combinar, tocar i progressar a través de la pilota davant d’un adversari tancat i replegat al seu propi camp. Alfredo hi ha donat profunditat pel carril dret amb una acció desequilibrant que no ha pogut culminar amb èxit. Les dues propostes s’han fet evidents i visibles sobre el terreny de joc amb uns aragonesos sòlids i expeditius en defensa davant d’una UEO voluntariosa i amb ganes de trobar el forat per obrir la llauna. Però es clar, les desgràcies no venen soles. Héctor Simón, després d’una falta rebuda, s’ha queixat de forma notòria a l’àrbitre, que primer li ha ensenyat groga i després l’ha expulsat per uns comentaris. Una decisió totalment fora de lloc que ha condicionat la resta del partit. I és que el guió ha canviat per complet i l’Ebro ha avançat línies buscant aprofitar aquesta superioritat. El perill, bàsicament, ha arribat a pilota aturada, on Ballesté i la defensa han tret les castanyes del joc per aguantar l’empat. Fins i tot hauríem pogut cantar victòria si Guzmán o Marc Cosme haguessin estat més precisos, ja en temps de descompte i amb el rival llançat a l’atac. Sacrifici, caràcter i esperit de supervivència per quedar-nos amb un punt que ens omple de vida. La jornada ens deixa amb 44 punts, set per sobre del descens a falta de només tres partits per disputar. La setmana vinent, al camp d’un rival directe com és l’Ejea, buscarem donar el cop definitiu al gran objectiu d’una temporada més que positiva. Gràcies als 720 per ser-hi, especialment als campions del Benjamí D. Seguim forts! Som i serem de Segona B!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Jose (c), Carles Mas, Barnils, Héctor, Pedro, Alfredo (Guzmán, 75′), Alan Baró (Masó, 45′), Pep, Eloi (Marc Mas, 69′) i Marc Cosme.

CD Ebro: Salva, Amelibia, Cantero, Diana, Ubay, Selfa, Teo Tirado, Sandro, Raúl (Nierga, 80′), Dani Martínez (Víctor Garcia, 75′) i Javi Cabezas (Cortés, 58′).

Àrbitre: José Caucedo Sace. Ha amonestat a Carles MAs i ha expulsat per doble groga a Héctor Simón.

Incidències: partit corresponent a la 35a jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 720 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. En la prèvia, volta d’honor del Benjamí D, flamante campió de lliga, i reconeixement a Pilar Planella, una de les sòcies més fidels i antigues.

Fotos: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply