Acord de col·laboració amb TEA Garrotxa

La Unió Esportiva Olot enforteix el projecte de futbol social sostenible signant el conveni de col·laboració amb el TEA Garrotxa. Els beneficis del Campus UEO aniran destinats a aquesta associació de familiars de persones amb trastorn de l’espectre autista, que a la vegada podran gaudir dels partits de lliga a l’Estadi Municipal. Les dues entitats s’emplacen a seguir fomentant noves accions conjuntes per tal de donar visibilitat i facilitats a una tasca inclusiva poc reconeguda.  

En la roda de premsa d’aquest migdia a l’Estadi Municipal, el president Joan Agustí ha deixat clar l’honor que suposa estar al costat del TEA i la voluntat decidida de representar tota la societat: “La UEO no solament es dedica a competir i a treballar esportivament, sinó que el club té un ampli aspecte educatiu, social i integrador. Ens agrada representar el cent per cent de la societat olotina i garrotxina i per aquest motiu signem convenis amb associacions que no són prou escoltades i conegudes en el món en el que vivim”.

Precisament arran de la implicació i la labor del tècnic del primer equip Raúl Garrido en el voluntariat de l’Ajuntament d’Olot s’ha cuinat aquesta nova col·laboració. El TEA Garrotxa, una associació comarcal constituïda just fa un any, aglutina unes 25 familíes de persones amb autisme. Vanesa Català és la seva presidenta i destaca els avantatges d’aquest lligam que s’ha firmat avui: “Estem molt contents i agraïts a la UE Olot perquè creiem que el futbol és un esport col·lectiu, integrador i participatiu i això pot ajudar als nostres fills. És una manera d’acostar-los a una activitat molt social i poden normalitzar el fet d’anar a veure un partit de futbol amb els seus amics”. Es tracta de nens i nenes amb dues dificultats principals; la comunicació i la integració social, a més de tenir interessos restringits, és a dir que parlen tota l’estona només d’allò que els interessa.

Per a la seva part, el directiu de comunicació i màrqueting Jordi Reyes ha assenyalat que aquest tipus d’accions són les que més els omplen d’orgull a nivell personal (“més que qualsevol fitxatge o patrocinador”) i ha subratllat la primera iniciativa conjunta relacionada amb el campus d’estiu: “Un dels aspectes importants del Campus UEO és que no té cap finalitat econòmica, no en volem treure benefici. Tot el superàvit que tinguem l’entregarem al TEA Garrotxa, ja que pensem que és una bona manera de començar a col·laborar amb ells. També estem intentant que algun nen diagnosticat amb autisme pugui venir al Campus, farem tot el possible per a que puguin gaudir del futbol i d’altres activitats”

A part d’aquesta aportació econòmica i de la possibilitat de la participació d’aquests nens i nenes al Campus UEO, un gest que certament seria innovador i exemplar, la idea és anar sumant experiències conjuntes com convidar-los als partits de lliga del primer equip a l’Estadi o participar en activitats del club com entrenaments del primer equip o del futbol base. Tot plegat, per anar posant granets de sorra per tal que aquestes persones tingui més facilitats i oportunitats de llimar diferències i sentir-se un més dins del projecte de futbol social sostenible de la Unió Esportiva Olot.

 

 

 

Leave a Reply