Amb la copa mig plena

La Unió Esportiva Olot afronta l’últim desplaçament del curs (diumenge, 18h) amb la voluntat d’encarrilar la classificació per a la Copa del Rei del curs vinent. A Pinilla, camp gran i de gespa natural, es trobarà amb un CD Teruel reforçat després de l’última victòria i amb la necessitat de sumar per fugir de la zona de descens. Alan Baró, amb el nas trencat i pendent d’operar-se, és l’únic dubte en l’expedició olotina, que surt aquest dissabte després de dinar i farà nit a la localitat de Jérica.

L’OLOT: Ocupats en la copa. La permanència ja està tancada i ben lligada un cop assolits els 45 punts després de l’empat a Ejea. Un duel condicionat pel vent i en el qual els olotins van sobreviure davant d’un rival directe en la cursa per la competició del K.O. Mantenim els dos punts de marge però no ens podem relaxar de cap manera. L’esforç de tota la temporada, l’estil de joc implantat i el compromís de la plantilla es mereixen culminar-ho de la forma més brillant, que seria fent història amb l’accés a la Copa del Rei. Cal anar a buscar una victòria que es resisteix en l’últim terç de campionat, per bé que també costa que ens superin. Un ADN competitiu que s’ha de treure a Pinilla davant d’un adversari amb més urgències i faltat de punts per escapar de l’abisme. Dues jornades, dos partits, 180 minuts per plantar-se a la fita més llaminera que podem accedir. Un caramel irrebutjable, un desig irresistible!

EL RIVAL: El CD Teruel, filial de la SD Huesca, és un club aragonès fundat l’any 1954 amb vuit temporades a Segona B i més d’una quarantena a Tercera Divisió. La contundent victòria contra els veïns del CD Ebro (4-1) ha donat un cert oxigen al conjunt de Dani Aso, que actualment compta amb 41 punts i en té dos de marge respecte el descens directe. El seu màxim golejador és Cristian Dieste, amb deu dianes, seguit de Juan Camilo Becerra, que n’ha marcat sis. Es dóna el curiositat que ha sumat les mateixes victòries que la UEO (9), però en aquest cas amb amb menys empats (14) i quatre derrotes més (13). També és un dels equips més golejats (42) i, en la tònica general del grup, li costa veure porteria amb facilitat (31).

EL PROTAGONISTA: Pol Ballesté. El porter barceloní ha enllaçat dues jornades consecutives sota pals i s’ha mostrat fiable i segur, responent a la confiança del cos tècnic i oferint-se com una alternativa més que vàlida a Xavi Ginard. En l´últim tram de campionat, la UEO ha recuperat la solidesa defensiva i s’ha convertit en el segon conjunt menys golejat del grup amb 28 gols, només superat per l’Hércules (23).

LA DADA: 25’85. Segons dades de Vintage Stats, aquesta és la mitjana d’anys de l’onze titular de l’Olot en l’últim partit al camp del SD Ejea. Exceptuant els filials, només el Cornellà va alinear un equip més jove que el de Raúl Garrido. Lluís Aspar, Alfredo, Pep Chavarría i d’altres com Barnils, Ballesté, Carles Mas o Masó van contribuir a baixar aquesta estadística, demostrant que estan sobradament preparats per competir en qualsevol escenari.

BAIXES: Cap. L’únic dubte és Alan Baró, que té el nas trencat i s’ha d’operar en els propers dies, però s’ha entrenat amb precaució durant la setmana i podria tenir opcions de jugar si tan ell com els tècnics ho veuen oportú.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 18h al Estadio de Pinilla de Teruel en la jornada 37 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B i es podrà escoltar, com sempre, per Ràdio Olot Esports.

La prèvia de Raúl Garrido

“És molt evident que hem de lluitar per aconseguir la classificació per a la Copa del Rei, seria una situació boníssima per a tots i un al·licient molt gran. Anem a Teruel amb la idea de ser forts, ser valents i tractar de guanyar el partit. S’ha de fer una valoració general de la temporada, sí que és veritat que portem partits sense guanyar però també sense perdre. S’ha de ser conscient que en aquesta lliga hem passat moments difícils, però en el còmput global la temporada segueix sent molt positiva. Aquest grup és molt complicat i per sort podem veure el descens tranquil·lament davant de rivals de molta entitat. Valoro que som un equip molt competitiu, que per guanyar-nos s’han de fer moltes coses bé. Em quedo amb l’essència de l’equip, ho fem a través d’un estil de joc ofensiu que fa sentir orgullosa i identificada la nostra l’afició. El factor emocional és determinant en aquest punt de la competició, ells tindran angoixa perquè s’hi juguen molt. Nosaltres, en canvi, lluitem per una cosa bonica, ells per no descendir. El CD Teruel és el filial del Huesca, gent jove amb molt joc ofensiu, volen tenir la pilota. Han tingut una primera volta dolenta però ara estan obtenint bons resultats. És un rival complicat per la situació que viu. Ara juguen amb més precaució que a la primera volta, han anat progressant i estan en bon moment. Hem de lluitar per arribar a l’última jornada amb els deures fets”.

Precedents

Primera visita de la història del club a Pinilla. L’únic enfrontament entre els dos conjunts va ser en la primera volta a l’Estadi. El resultat, molt favorable als garrotxins amb dos gols de Xumetra, un d’Héctor Simón i un altre de Marc Cosme (4-1).

Leave a Reply