A la copa per la porta gran! (CD Teruel 1-4 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot destrossa el CD Teruel a l’esquena de la defensa i es retroba amb la victòria després de moltes setmanes. Els gols de Xumetra, Héctor Simón i el doblet de Guzmán condueixen els de Raúl Garrido a la Copa del Rei per segon any consecutiu. Un èxit majúscul per coronar una temporada sense patiments i que representa un pas més en el creixement del projecte. 

El guió somiat. La UEO ha sortit a Pinilla amb les idees ben clares i l’objectiu d’aconseguir una victòria que es resistia en l’últim tram de competició. Els olotins han interpretat molt bé el joc i han sabut fer mal en jugades a l’espai, aprofitant els forats que deixava la defensa aragonesa. Amb un CD Teruel angoixat i necessitat de punts, l’Olot s’ha fet amo i senyor de bon principi, com demostra la vaselina de Xumetra al travesser just en el segon minut. Precisament la Bala de l’Estartit ha estat qui ha obert la llauna després d’una acció de tiralínies; passada interior de Blázquez per Marc Mas, que arriba fins a la ratlla de fons i la cedeix a Xumetra, que només l’ha d’empènyer a la xarxa (15′). Les coses començaven de meravella però es torçaven un xic amb l’empat dels locals, ben bé després d’una altra ocasió de Marc Mas. Un xut rebotat de Gabi des de la distància s’ha colat a la porteria de Ballesté per anotar la diana de la igualada (23′). Semblava que el Teruel es creixia però ha estat un miratge, ja que la UEO ha reprès el control i el perill a l’àrea de Valera. Una acció individual de Guzmán, després de driblar el porter, ha acabat amb mans de Aspas, que s’ha llançat amb tot per evitar el gol. L’àrbitre ha ensenyat la vermella directa al defensa i els aragonesos s’han quedat amb deu homes per a la resta del partit. A sobre, Guzmán no s’ha posat nerviós i ha marcat el segon des dels onze metres (40′): Temps de descans amb un resultat favorable i la sensació que, amb un pèl més de precisió i determinació, la renda es podia incrementar a la represa.

El panorama s’ha mantingut a la segona meitat amb els de Raúl Garrido traient rèdit dels seus ràpids contraatacs. El Teruel, en inferioritat numèrica, ho ha intentat amb més cor que cap però s’ha topat amb un conjunt ben ordenat i pràcticament sense esquerdes. En canvi, els atacs a l’altre costat eren desbocats. Xumetra, Guzmán i Marc Mas han disposat de més opcions per fer el tercer, que finalment ha caigut de les botes d’Héctor Simón. Obra d’art del timó, que controla, retalla i clava la rosca ben a prop del pal dret de Valera (60′). I quasi sense temps per celebrar-lo, el quart de Guzmán, que ha triat bon dia per estrenar-se com a golejador amb la samarreta avui groga de l’Olot. Passada amb l’exterior d’Héctor pel badaloní, que dribla el porter i finalitza a plaer (64′). I el duel no ha tingut gaire més història, només un parell de fogonades d’Alfredo que hauria pogut augmentar la golejada. Al final, objectiu complert; plaça per a la Copa del Rei. Salvació sense patiments i participació a la competició del K.O. Un doble èxit per un projecte que creix i que fa passos endavant, un grup humà que val un imperi i que avui ha culminat una temporada excepcional. Gràcies a tots! Estem d’enhorabona, Olot es fa gran!

FITXA TÈCNICA

CD Teruel: Valera, De la Mata, Txiki (Bikoro, 45′), Cabetas (c), Aspas, Ronald (Peñaloza, 73′), Gabi, Iñaki (Gabri, 45′), Becerra, Ortí i Franco.

UE OLOT: Ballesté, Jose (c), Pujadas, Jordi Masó (Barnils, 74′), Blázquez, Héctor (Pedro, 67′), Marc Mas, Guzmán (Alfredo, 65′), Xumetra, Pep i Aspar. 

Gols: 0-1, Xumetra (15′), 1-1, Gabi (23′), 1-2, Guzmán (40′), 1-3, Héctor (60′), 1-4, Guzmán, 64′).

Àrbitre: José David Martínez Montalbán. Ha amonestat a Ortí i Bikoro (Teruel) i Blázquez, Aspar, Jose (UEO).

Incidències: partit corresponent a la 37a jornada de lliga del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 2000 espectadors al Estadio Pinilla de Teruel. 

Leave a Reply