Una copa per trencar el gel

Després de dos testos exigents contra rivals qatarians, la Unió Esportiva Olot afronta la primera eliminatòria de la Copa Catalunya (diumenge, 20h) al camp de la UA Horta, gran revelació del curs passat a Tercera Divisió. Els de Nacho Castro, que proposen un joc alegre i vistós, s’han hagut de reinventar després de les sortides d’homes importants. Garrido tindrà les baixes per lesió de Pedro i Aspar, però ja podrà comptar amb Kilian Grant, aterrat al club a mitja setmana. 

Aquest diumenge ens vestim de gala per debutar oficialment a la Copa Catalunya. Després d’unes primeres setmanes de càrrega física i treball tàctic, en les quals ens hem imposat a Al-Arabi (0-1) i Al Sadd (2-1), és moment de començar a mostrar l’evolució sobre el terreny de joc. Sense extreure’n conclusions agosarades, ja que no deixa de ser un duel enmig de la pretemporada, els de Raúl Garrido tenen la voluntat de fer un bon paper en la competició catalana i que els reforços assimilin els conceptes bàsics per progressar. Un altre al·licient pot ser l’estrena del figuerenc Kilian Grant, fitxat el passat dimarts, i que ja s’ha exercitat amb plena normalitat. No hi seran Pedro del Campo i Lluís Aspar, amb petites lesions musculars, mentre que Eloi Amagat és dubte.

Pel que fa al rival, la UA Horta de Nacho Castro, cal ressaltar la formidable campanya que va realitzar a Tercera Divisió. Un convidat inesperat a la part alta que, a còpia d’un joc descarat i valent, es va endinsar entre els quatre primers classificats. Els hortencs van disputar la primera ronda play-off d’ascens per pujar a Segona B, quedant eliminat a mans del Moralo extremeny. Fruït d’aquest any destacat, la revolució a la plantilla ha estat notòria. Han marxat homes com Nahuel o Adrià Lledó, que han fitxat pel Llagostera i d’altres com Guillem Rodríguez, Javi Morales, Domi o Galeano, aquests dos últims cap al Terrassa. En el capítol d’altes, han arribat bons reforços com Albert Peque, Edgar Tejada, Luis Gaudioso i Yamandú (Sants), Adri Recort (Sanfeliuenc) o Joan Inés (Granollers).

El partit es jugarà diumenge a les 20h al Municipal Feliu i Codina del barri barceloní amb entrada gratuïta. Recordem que en cas de superar l’eliminatòria, la UEO quedaria exempt en la segona i passaria directament a la tercera, prevista pel cap de setmana del 17 i 18 d’agost. Primer glop, primera copa amb seriositat i ambició!

La prèvia de Raúl Garrido

“És bonic tenir una primera competició oficial en aquestes alçades de la pretemporada, s’han de barrejar els dos conceptes. Ens ve molt bé, és un magnífic moment i un rival exigent per provar com estem”.

L’Horta ve de fer una molt bona temporada a Tercera, juga un futbol molt atractiu. És veritat que hi hagut molts canvis a la plantilla i veurem com li afecten. Serà un partit complicat perquè juguen a casa i tindran la il·lusió d’anar passant rondes fins a la final”.

“Quan és un partit oficial dones un plus més, això estarà present. Ens fa il·lusió progressar en la Copa Catalunya, en el nostre club representem valors d’aquest país i seria bonic arribar el més lluny possible”.

“Hem fet un treball conjunt de club per confeccionar una bona plantilla. Hem tingut paciència per fitxar el que volíem, Sergi Raset ha fet molt bona feina. Les incorporacions arriben amb moltes ganes i tenen un nivell futbolístic molt alt”

Baixes: Pedro i Aspar (lesió).

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

 

 

Leave a Reply