Encetant un nou repte

La Unió Esportiva Olot inaugura la seva sisena temporada a Segona B amb la visita del CD Ebro a l’Estadi Municipal (diumenge, 18h). Després d’una pretemporada amb moltes situacions adverses, Raúl Garrido recupera tota la plantilla per al debut a casa davant del conjunt aragonès, que ha canviat radicalment el bloc començant per l’entrenador, Manolo Sanlúcar. Trencar amb les estadístiques dels precedents, dos empats sense gols, és l’objectiu dels olotins, que esperen el suport de l’afició des del minut zero. 

Tornem a començar. Sembla que era ahir que tancàvem la temporada contra el Sabadell i celebràvem una permanència sense patiments i sobretot la classificació per al nou format de la Copa del Rei. La veritat és que l’estiu ha estat força mogut, tant a la gespa com als despatxos, però això no ha d’alterar els plans del club per seguir amb el rumb marcat dels últims temps. Si bé és cert que han marxat alguns titulars, la UEO també s’ha reforçat amb futbolistes de renom per confeccionar una plantilla de plenes garanties. La filosofia principal, però, no varia; intentar ser protagonistes, sòlids en defensa, atrevits amb la pilota i transformar les moltes ocasions d’atac que es solen crear. L’avantatge el dóna l’experiència; coneixem els riscos de la Segona B i també les fortaleses que ens han permès consolidar-nos-hi i amb bona nota. Més enllà dels resultats i les sensacions de l’estiu, ara és quan els gols sumen punts i els triomfs tenen valor real. Una preparació marcada per les lesions d’homes importants, per sort ja recuperats (a excepció de Roger Barnils, lesionat de llarga durada), i algunes absències inesperades que s’han cobert amb reforços de nivell. És qüestió de temps, d’acoblar els nous i de crear una pinya per tornar a funcionar com un rellotge suís. I això també passa per la grada, sabem que és estiu i hi ha gent de vacances, però és fonamental que l’afició estigui al costat de l’equip des des del principi. Junts farem el pas endavant que desitgem!

El rival és el CD Ebro, vell conegut dels últims cursos i que ha patit una transformació important. Començant per la banqueta, ja no hi ha Manolo González i ha arribat Manolo Real Jiménez, conegut com a Manolo Sanlúcar. Ben pocs futbolistes sobreviuen de la campanya anterior (recordem que l’Ebro va acabar novè amb 52 punts i també té bitllet per a la Copa del Rei) i han firmat homes com Adri de Mesa (Ejea), Stephane Emana (Hércules), Paco Aguza (Melilla) o Abel Moreno (Linense).

El partit, corresponent a la primera jornada del campionat de lliga, es jugarà aquest diumenge a les 18h a l’Estadi Municipal i es podrà veure en directe per Footters i escoltar per Ràdio Olot.

BAIXES: Barnils (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido

“Venim amb il·lusions renovades per tornar a fer una bona temporada, tenim ganes competir en aquesta lliga apassionant i difícil. Estem tots disponibles i això és molt satisfactori, en aquest mes i mig no hem pogut ser-hi mai tots per culpa de les lesions. Quan arriba la competició, que és el ens dona la vida, tots tenim una altra cara i canviem el xip. Intento donar varietat a les alineacions, sempre és difícil fer un onze habitual, decidiré en funció del rival i dels estats de forma”

“El CD Ebro fins ara era un rival molt definit amb jugadors de molts anys al club i amb una idea similar. Ara pràcticament tota la plantilla és nova, l’entrenador també, i amb idees diferents del que hi havia. Serà difícil perquè és el primer partit i no hi ha referències anteriors. No tindran els hàbits i segurament costarà que la plantilla agafi els conceptes. La nostra idea no canviarà, això sí amb matisos i jugadors diferents. Volem ser competitius, tractar de ser dominadors amb pilota i ser el més efectius possible”.

“S’ha de valorar el que fa aquest equip, sempre m’agrada contextualitzar la situació. En aquests dos anys hem fet un esforç immens i hem donat un futbol molt bonic amb una classificació per a la Copa del Rei. Tot això mereix suport i reconeixement per part de l’afició. Són dos anys d’una resposta formidable, això ens ha de generar il·lusió per aquesta tercera temporada. Convido a la gent a que continuï identificant-se i gaudint del que estem fent, que és molt difícil de veure”.

Precedents

Recentment hem rescatat dues visites del CD Ebro a l’Estadi Municipal d’Olot en les quals els gols han brillat per la seva absència. De fet, fa ben pocs mesos de l’últim enfrontament entre els dos equips. Va ser el 28 d’abril del 2019 en un empat a zero en el qual els olotins es van garantir pràcticament la salvació amb 44 punts. Un duel marcat per l’aparatosa lesió al nas d’Alan Baró i l’expulsió d’Héctor Simón per protestar. I fa dues temporades (2017-18), resultat idèntic (0-0) que allargava l’agonia de la permanència, que es faria pregar fins a l’últim partit de lliga.

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

 

Leave a Reply