Un peatge desmesurat (CD Castellón 1-0 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot signa un partit notable a Castàlia amb control i arribades clares però marxa de buit per culpa de la falta d’inspiració en els últims metres. Rubén Díez, caçant una pilota morta a la frontal, ha donat els tres punts al conjunt local a la segona meitat. Les notes positives, els debuts a Segona B d’Arnau Comas i Peque, els joves cedits pel FC Barcelona que han rendit a bon nivell. Proper obstacle, Valencia Mestalla.

Castàlia és sinònim d’alta tensió, d’emocions a flor de pell i de bategar el futbol més pur impulsats per la seva gent. Tot i aquesta pressió ambiental, la UEO no s’ha deixat intimidar i ha firmat una senyora primera meitat. Control en molts passatges, seguretat defensiva, criteri en la circulació i cert perill a l’àrea d’Álvaro Campos. El principal protagonista ha estat Natalio, objecte d’un penal que l’àrbitre no ha volgut xiular després d’un barret sublim dins l’àrea. El valencià n’ha tingut dues més, una rematada a la mitja volta a centrada de Chavarria i l’altra després de l’acció de Peque, molt participatiu en la seva estrena a la categoria. L’altre debutant ha estat Arnau Comas, el cassanenc, fent funcions de lateral i completant una actuació pràcticament sense esquerdes. Pel que fa al CD Castellón, poca producció però ensurts remarcables. Primer amb un tir de Rubén, ben a prop del travesser, i després amb un cop de cap de César Díez al pal. L’afició dels orelluts, sempre exigent, ja es començava a impacientar passada la mitja hora, símptoma que l’Olot s’havia apoderat de la pilota i la feia moure amb fluïdesa. Temps de descans amb el guió desitjat i sobretot amb la sensació de saber gestionar els tempos del partit.

La represa ha començat amb una acció que ens ha deixat glaçats. Ha estat la lesió de Pedro del Campo, que ha patit un cop molt fort al genoll i ha hagut de ser retirat en llitera. Fa pinta, però, que la lesió no serà tan important com el que ha pogut semblar en directe. Garrido ha fet entrar a Héctor, avui suplent, i el de Llançà ha sortit amb decisió etzibant un cacau fortíssim que ha desviat Campos. També Xumetra, culminant un contraatac, i Jordi Masó, provant-ho des de la distància, han generat noves oportunitats a la porteria local. I quan semblava que el matx podria anar encaminat a un repartiment de punts, ha arribat la fuetada dels d’Óscar Cano. Servei de banda que no rebutja ningú i el més llest de la classe és Ruben Díez, conegut com a Jamelli, que la pesca i l’ajusta a la dreta de Balléste (73′). Hem intentat reaccionar situant Arnau Comas a la punta d’atac per despenjar pilotes i apostant per la frescor de Soler i Salinas però el Castellón s’ha mostrat ferm i impenetrable. Una derrota que sap greu perquè l’actitud de l’equip ha estat exemplar i s’ha competit de forma molt positiva en un escenari de màxima dificultat i hostilitat. Cap enlaire i endavant, quin remei. A donar-li la volta amb més energia que mai en la cinquena jornada, diumenge vinent amb la visita del Valencia Mestalla. Seguim!

FITXA TÈCNICA

CD Castellón: Campos, Satrústegui, Carles, Rubén, César Díaz, Muñoz (Cubillas, 59′), Víctor, Calavera (Gálvez, 82′), Verdés, Jorge Fernández (Javi Serra, 68′) i Muguruza.

UE OLOT: Ballesté, Carles Mas, Comas, Masó, Natalio, Pedro (Héctor, 51′), Alan Baró, Peque (Salinas, 78′), Xumetra, Pep Chavarria (Soler, 74′) i Eloi.

Gols: 1-0, Rubén (73′).

Àrbitre: Manuel Ángel Pérez Hernández. Ha amonestat Muguruza, César Díaz, Víctor Satrustegui (Castellón) i Arnau Comas (UEO)

Incidències: partit corresponent a la quarta jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 11.000 espectadors al Nou Castàlia. 

Foto: CD Castellón

Leave a Reply