Qüestió d’encert, qüestió de temps

La Unió Esportiva Olot espera retrobar-se amb la inspiració ofensiva i els tres punts aquest diumenge (18h, Esport3) per esborrar del mapa les dues ensopegades consecutives. Raúl Garrido té el dubte de Blázquez i la baixa de Pedro per enfrontar-se al Valencia de Mestalla, un filial dirigit per Chema Sanz al qual encara se li resisteix la victòria. L’afició tornarà a jugar un paper indispensable per intentar redreçar el rumb a l’Estadi Municipal. 

L’hora de la revifada. Després d’un parell de setmana poc afortunades a nivell de resultats, que no de joc, la UEO s’ha proposat tornar al camí de les victòries amb els trets distintius que l’han permès créixer en les últimes temporades. La derrota per la mínima a Castàlia va tenir una doble lectura, més positiva que no pas negativa. La imatge, la implicació i la força de voluntat de l’equip són intangibles que no es reflecteixen en el marcador però que a mitjà termini seran essencials per aconseguir donar més alegries. L’altra lectura, la de l’encert i la punteria, és un aspecte circumstancial i puntual que de ben segur oblidarem en les properes jornades. De talent i qualitat anem sobrats i la producció ofensiva és alta, per tant més d’hora que tard aquestes ocasions s’acabaran transformant a la xarxa. Per començar, aquest diumenge tenim una nova oportunitat de desplegar tot el nostre futbol, amb gols inclosos, per a que sigui l’inici d’una bona ratxa que ens permeti situar-nos en una zona més còmoda a la classificació.

Pel que fa als efectius, Garrido tindrà el dubte d’Albert Blázquez, amb molèsties a l’espatlla, i la baixa segura de Pedro del Campo, que va rebre un cop molt fort al genoll a Castàlia que ens va espantar a tots. Per sort, el figuerenc té una lesió lleu i podria reaparèixer la propera setmana a La Nucía.

El rival és el Valencia Mestalla, un habitual de la categoria de bronze en aquesta última dècada, en la qual ha trobat l’estabilitat desitjada per mantenir-se en una divisió molt competitiva. Al ser el trampolí d’un dels grans clubs del futbol estatal, és inevitable la fuga de talents i promeses any rere any. Per exemple, han patit pèrdues significatives com les de Centelles, Fran Navarro, Román, Sito o el ripollès Àlex Corredera. Com a noves incorporacions, destaca el retorn del punta Jordi Sánchez, cedit pel Numáncia, i les arribades d’Alfred Planas (Alcorcón), Ndombassi (Girondins), Sergio Moreno (Rayo) o  David Castro (Pontevedra), a més de joves de la casa com Cortijo, Carlos Pérez o Jordi Escobar. El conjunt valencianista, entrenat per Chema Sanz, arriba a la cita situat a la part baixa de la taula i encara sense conèixer la victòria. Això sí, acumula tres empats consecutius (CD Castellón, CE Sabadell i La Nucía) després de la derrota inicial contra el Lleida Esportiu (1-2).

El partit, corresponent a la cinquena jornada del campionat, es disputarà aquest diumenge a les 18h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Esport3 i Ràdio Olot. El jove locutor Pere Ribes signarà exemplars del seu llibre “És quan faig ràdio que hi veig clar” abans d’un partit en el qual també es farà un reconeixement a Royalverd, un dels patrocinadors principals del club. Tots al camp, us necessitem més que mai!

BAIXES: Pedro (lesió)

La prèvia de Raúl Garrido

Hem de traduir totes les coses bones que fem en punts i victòries. Per guanyar s’ha de tractar que passin coses per marcar gols, que es produeixin contextos que facilitin aquest aspecte. No és tan preocupant, són situacions puntuals de tenir millor definició i més encert. La millor manera és entrenar-ho, ho treballem i reproduïm moltes vegades per a que passi”.

Vam sortir dolguts de Castelló per l’esforç increïble que vam fer però al mateix temps reforçats en la idea de ser valents i atrevits. L’equip es sent fort però necessitem la victòria, és una barreja de confiança i tranquil·litat però amb la necessitat que es tradueixi en tres punts. Estem convençuts i il·lusionats”

“Hem anat donant passos molt grans en pocs temps, hem de ser conscients que si volem donar més passos endavant ho hem de potenciar amb gols i victòries. Ja hem instaurat un model clar de joc però ara hem de guanyar partits per reforçar aquesta idea”.

“El Valencia Mestalla ha apostat per gent més jove amb un bon estil de joc amb possessió de pilota. És un filial reconeixible com a tal, volen formar jugadors per al futbol professional i per això cada vegada són més competitius i complerts.La nostra idea de joc és anar sempre a guanyar el partit, no veuran un equip que especuli amb el resultat. 

Precedents

En els últims anys, el Valencia Mestalla ha visitat en cinc ocasions la capital de La Garrotxa. En la darrera vegada, just ara fa un any, els valencians van trencar deu mesos d’imbatibilitat amb un resultat contundent (0-3). Millor van anar les coses fa dues temporades, amb victòria per la mínima dels olotins gràcies a la diana de Marc Mas (1-0). En els altres enfrontaments, tres signes diferents. El primer (2013-14), triomf clar dels visitants amb gols de Delgado, Molina i Cifo (0-3). L’any següent (2014-15), repartiment de punts sense gols a l’Estadi (0-0) i en el curs 2015-16, triomf de la UEO per 2-0 amb barraques de Diego Sánchez i Sana.

 

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply