Amb dos barons (UE OLOT 1-0 Valencia Mestalla)

La Unió Esportiva Olot es posa el mono de treball per obtenir la segona victòria del curs davant del talentós Valencia Mestalla. El cop de cap d’Alan Baró en una jugada d’estratègia ha esdevingut decisiu per estacar els tres punts a l’Estadi Municipal. A la represa, els visitants han fet un pas endavant però s’han topat amb el pal i amb una defensa pràcticament impenetrable. Més d’un miler d’espectadors han gaudit d’un duel amb reconeixement previ a Royalverd i signatura de llibres d’en Pere Ribes. Pròxim objectiu, La Nucía.

Hi ha partits on s’ha de deixar de banda l’estètica, el lluïment i el futbol atractiu i s’ha de baixar al fang per defensar-se amb ungles i dents i així aconseguir el preuat tresor. Nedar i guardar la roba en diuen, i és que la primera meitat de la UEO ha estat de notable, controlant la situació i vorejant l’àrea rival amb assiduïtat. Dues centrades amb molta intenció de Xumetra i Pep Chavarría, que Peque i Natalio quasi connecten, han estat els primers senyals ofensius dels de Raúl Garrido, reconvertits amb un 4-3-3 i Arnau Comas de pivot defensiu. Precisament d’una centrada arribaria l’única barraca del duel. Servei de cantonada que executa Héctor Simón directament a la testa d’Alan Baró, que es llança en planxa al primer pal i la creua de forma impecable (27′). La pissarra màgica de Kevin Martínez començava a donar els seus fruits, un petit gran detall que pot fer decidir partits com el d’avui. En els últims minuts del primer temps s’ha animat Jordi Masó, avui més ofensiu, amb dues canonada. A l’altra banda, els de Chema Sanz han disposat d’un tir precís de Carlos González que no ha marxat gaire lluny de l’escaire de Ballesté. Temps de descans amb marcador favorable però conscients que caldria mastegar molta sorra per sortir-ne vencedors.

I és que el Mestalla ha estirat línies i ha pressionat més amunt a la represa, buscant decididament la diana de l’empat. El filial che ha dominat més la pilota a camp contrari però s’ha topat una vegada i una altra amb una defensa pràcticament sense fissures, comandada per al “General Baró”. Carlos González, amb un cop de cap enverinat, ha deixat clar que no estaven disposats a tornar de buit. I més quan Pérez ha estavellat un xut des de la frontal al travesser. Garrido ha donat entrada a Kilian, Vivi i Soler per regenerar el centre del camp i cercar un perfil més físic a nivell atacant. Però el Mestalla, liderats pel corpulent Jordi Sánchez, seguia tocant, tocant i penjant pilotes a l’àrea d’un Olot que treia aigua amb una entrega encomiable. Al contraatac, Soler hauria pogut deixar-ho enllestit però la seva acció ha mort mansament a les mans de Rivero. Patiment i nervis en un temps afegit que no s’acaba mai, mentre el Mestalla anava xocant contra el mur i els segons corrien a favor dels olotins, que ho han sabut gestionar amb ofici. Xiulet final i alliberació col·lectiva, segona victòria del curs amb el registre més pencador, la versió més completa d’una UEO que juga de meravella però també sap defensar-se amb contundència quan van maldades. Actitud, generositat i esforç absolut davant de més d’un miler d’espectadors, que han animat amb energia en els instants de més assetjament visitant. Enhorabona a tots plegats, sumem set punts i escalem algunes posicions abans de viatjar a La Nucía, prop de Benidorm, on buscarem consolidar les prestacions ofertes aquesta tarda. Seguim!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Carles Mas, Comas, Masó, Blázquez, Héctor (c) (Vivi, 80′), Natalio (Kilian, 73′), Alan Baró, Peque, Xumetra (Soler, 67′) i Chavarria.

Valencia Mestalla: Rivero, Jiménez, Guerrero (c), Jordi Sánchez, Esquerdo, Castro, Pascu, Koba Lein, Moreno, Carlos González (Pérez, 75′) i Alfred (Escobar, 60′).

Gols: 1-0, Alan Baró (27′). 

Àrbitre: Alexander González González. Ha amonestat a Masó (UEO) i Jordi Sánchez (Mestalla)

Incidències: partit corresponent a la cinquena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.008 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. En la prèvia s’ha fet un reconeixement a Royalverd, un dels patrocinadors principals del club, i també en Pere Ribes, jove locutor de Ràdio Olot, ha venut i signat exemplars del seu llibre “És quan faig ràdio que hi veig clar”.

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply