Posar els punts sobre les is

Després de tres empats seguits, la Unió Esportiva Olot vol passar a l’atac aquest diumenge (18h, Footters) davant del Nàstic de Tarragona, un dels gegants de la categoria que s’està refent després d’un inici discret. Raúl Garrido tindrà les baixes de Joel Arimany i Albert Blázquez per lesió i espera que el partit sigui un punt d’inflexió per reforçar els senyals positius que deixa l’equip. Una tarda amb la visita de l’escola i el club del barri de Sant Roc i reconeixement a Sant Aniol i Ford Garatge Central. 

Una rampa d’enlairament. La UEO desitja retrobar-se amb la victòria després de quatre jornades i davant d’un rival que hores d’ara és directe però que està destinat a ser un dels aspirants d’aquest grup tercer. Els olotins tornen a l’Estadi Municipal i això garanteix un valor afegit a nivell futbolístic i ambiental. Després de defensar-se amb ordre i deixar el zero a Badalona, és el moment de treure rendiment dels moltíssims recursos ofensius que disposa l’equip. Som el cinquè menys golejat del grup però també el segon que menys gols marca, una dades que parlen bé de la fiabilitat defensiva del grup i que ens obliguen a seguir millorant la parcel·la atacant. Amb l’exigència, ambició i competitivitat que ens caracteritza, buscarem tres punts de prestigi per desenganxar-nos de la zona perillosa i impulsar-nos cap a fites més agradables.

El contrincant d’aquesta jornada és el Gimnàstic de Tarragona, un dels clubs més emblemàtics del futbol català que ha tocat l’elit de la Primera Divisió en 4 temporades (la més recent, en el curs 2006-07). Després del descens de la divisió de plata del curs passat, el club va apostar aquest estiu per Xavi Bartolo a la banqueta. L’ex del Reus Deportiu ha pogut confeccionar una plantilla de molts quirats amb homes consagrats com Goldar, Javi Márquez, Lolo Plá, Jonathan Pereira, Pedro Martín (el pitxitxi del Lleida Esportiu) o Damián Petcoff. A tot això se li ha de sumar els joves que pugen amb força com els empordanesos Roger Brugué i Pol Valentín o també Pol Ballesteros, que torna de la cessió del Sabadell on va ser l’heroi de la salvació precisament a Olot. De moment, però, els resultats no acaben d’acompanyar els grana, que ocupen la 14a posició amb 10 punts, els mateixos que la UEO. Això sí, els tarragonins arriben després de superar La Nucía (2-1) en un intent de revifada cap a les posicions on li pertocaria estar com a gegant econòmic, social i futbolístic.

El partit, corresponent a la jornada 10 del campionat de lliga, es disputarà aquest diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal d’Olot en directe per Footters i Ràdio Olot. Ja hi no serà el migcampista Oriol Pujadas, que acabarà  la temporada a la UE Figueres, ni tampoc els lesionats Joel Arimany, que encara arrossega una ruptura a l’isquio, i Albert Blázquez que, a falta de diverses proves mèdiques, podria tenir una lesió important a l’adductor que es va fer a l’entrenament de dijous. Una tarda amb la visita del CF Sant Roc i dels alumnes del CEIP Sant Roc i la prèvia amb reconeixement als patrocinadors Sant Aniol i Ford Garatge Central. Tots a l’Estadi, tots de vermell!

BAIXES: Joel Arimany i Blázquez (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido

“El futbol és una oportunitat en tot moment. El diumenge pot ser un punt d’inflexió per deixar endarrere un rival directe i optar a coses més gratificants. Tot el que fem bé que hem de traduir-ho al marcador i a la classificació”.

“M’espero un Nàstic que vulgui ser dominant amb jugadors ràpids i diferencials a dalt. Té una plantilla molt propera a Segona A en quant a nivell i amb potencial per estar en llocs de play-off. Ara estan agafant confiança i busquen continuïtat per acostar-s’hi. El fet que un descendit de Segona A estigui fins fa poc en llocs de descens revaloritza aquest grup, que és complicadíssim”.

“Mai diré que no tenim gol, la meva feina és anar més enllà de queixar-me. Estem fent el possible i l’impossible per treballar i millorar aquest aspecte. El gol és una qüestió de tot l’equip, hem de tenir aquesta ambició i il•lusió per demostrar-ho al camp”

Precedents

Més enllà de les visites recents a l’estiu en els amistosos de Càritas Garrotxa, el Nàstic de Tarragona ha trepitjat l’Estadi Municipal en 9 ocasions en competició oficial. El balanç és de 4 victòries olotines, 2 empats i 3 victòries dels tarragonins. La majoria d’aquests enfrontaments daten dels anys cinquanta i seixanta, quan els dos conjunts competien a Tercera Divisió. L’últim precedent va ser en la temporada 2014-15 i ens va deixar un triomf visitant per la mínima (1-2). El central Germán Sánchez, ara jugador del Granada CF a Primera Divisió, va avançar els garrotxins, després superats per les dianes de Xisco Campos i Rayco.

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply