El jardí de les essències

La Unió Esportiva Olot visita el Miniestadi groguet aquest dissabte (18h, Villarreal TV) amb la intenció de superar un altre rival a la classificació i acumular la setena jornada seguida com a invicte. Al davant, un filial de talent i qualitat que fa quatre partits que no guanya i que voldrà recuperar la plaça de play-off. Blázquez i Eloi Amagat, amb una contusió al genoll, són les dues baixes de Raúl Garrido, que demana valentia i concentració per estar a l’alçada amb el fresc i agradable record del curs passat. 

Qüestió d’estil, qüestió d’essència. Sempre és estimulant desplaçar-se a la Ciudad Deportiva del Villarreal CF, un escenari on la gespa fa olor a bon futbol, on la pilota és el centre absolut de tot i on la possessió és un dogma indispensable per a la filosofia d’aquest filial, un dels millors de l’estat espanyol. I com hi arriba la UEO? Doncs amb la força, la fe i l’entusiasme que generen sis partits sense perdre i sobretot, amb una cohesió grupal i emocional que es transmet directament en els resultats. Uns números de quatre empats i dues victòries que ens han dut més lluny de les angúnies i més a prop de les posicions de privilegi, un sostre que cada vegada es veu més a l’abast. Sense perdre el món de vista, els de Raúl Garrido busquen fer el salt de qualitat definitiu, competir de tu a tu davant d’un rival que només té un punt més a la classificació i que també cuida i mima la bola de forma irrenunciable. I tot plegat, recordant la magnífica victòria de la temporada passada amb un joc de molts quirats.

El rival és el Villarreal B, equip fundat l’any 1999 i filial del Villarreal CF. El conjunt groguet compta amb un planter de moltíssim talent que treballa de forma excel·lent i que en recull els fruits el filial i de retruc, el primer equip. Chukwueze, Raba, Pau Torres o Quintillà són alguns dels exponents recents d’aquestes fornades que completen el seu camí cap a l’elit a les ordres de Miguel Álvarez, un tècnic més que contrastat a la categoria. Després de l’alineació indeguda en el derbi contra el CD Castellón, el submarí groc es queda vuitè amb 18 punts i fa quatre partits que no guanya, dada que encara el converteix en més perillós. Tindrà la baixa per lesió de Simón Moreno, el seu màxim golejador i amb experiència a Segona A. Els altres realitzadors són Edu Espiau, que ha marcat tres gols, i Lozano i Álex Millán amb dues dianes cadascun. De moment, al submarí groc li està costant arrencar al Miniestadi amb un balanç de 2 victòries, 3 empats i 2 derrotes. Un bloc farcit de tècnica individual i joventut que està en evolució permanent i s’ha d’anar reinventant cada temporada però que sens dubte, serà un dels aspirants a la promoció d’ascens.

El partit, corresponent a la jornada 13 del campionat de lliga del grup tercer, es jugarà aquest dissabte a les 18h al Miniestadi de la Ciudad Deportiva del Villarreal B i serà retransmès en directe al web del Villarreal CF (https://www.villarrealcf.es/noticias/futbol-base/item/26075-sigue-el-villarreal-b-ue-olot-en-directo) i per Ràdio Olot Esports. L’expedició olotina sortirà aquesta tarda cap a Castelló de la Plana, on farà nit abans del partit de demà. A la baixa ja coneguda de Blázquez s’hi ha afegit Eloi Amagat, que pateix una contusió òssia al genoll dret i estarà unes quatre setmanes fora de combat. La resta, tots disponibles per intentar eixamplar la tendència positiva. Som-hi, vermells! Ensenyem les urpes!

BAIXES: Eloi i Blázquez (lesió)

La prèvia de Raúl Garrido

“És una bona referència el partit de l’any passat però les coses han canviat. Seguim tenint les mateixes idees però el context variarà. Va ser un gran partit, vam guanyar i sempre és bo recordar-ho”.

“Hem de ser conscients que serà difícil i hem d’estar pendents de tots els detalls. Discutirem per la pilota amb els nostres arguments, hem de ser molt competitius, defensar molt bé les transicions i la pilota aturada”

“El Villarreal B té una idea molt clara des de fa molt de temps, per mi possiblement és el millor filial del nostre grup i un dels millors d’Espanya. És un equip en constant transformació, jugadors que pugen al primer equip, d’altres que venen del juvenil, d’altres que marxen… Això té un procés d’adaptació. A mesura que va passant la competició es va ordenant. És un equip amb uns mecanismes molt clars, situacions que es repeteixen any rere any. Hem d’estar molt presents en el partit i saber utilitzar la pilota per minimitzar aquests mecanismes. Sempre que jugues a Villarreal saps que patiràs”

“Sempre tractem de ser valents, després el partit et marca per on pots anar. El sentiment d’inici és jugar de tu a tu i tractar de ser el millor que el rival. Els bons resultats ens donen més confiança, però per a que es puguin donar s’han de fer les coses molt bé com a equip. Hem de seguir en aquesta línia”.

Precedents

Hem localitzat fins a sis sortides al camp del Villarreal amb dues victòries, un empat i tres derrotes. El triomf més antic, en concret de l’any 1979 i contra el primer equip, va ser amb dos gols de l’actual director de metodologia de la UEO, Àlex Terma (1-2). L’altra victòria, més que recordada, data precisament del novembre del curs passat amb barraques de Pep Chavarría i Marc Ma de penal (1-2). En la resta de visites, un empat sense gols (0-0, 2013-14) i tres ensopegades (1-0, 2014-15 i 2-0, 2015-16 i 2-1, 2017-18).

Foto: Villarreal CF

Leave a Reply