“Les nenes ens transmeten molta energia, positivitat i ganes de seguir aprenent”

L’Aina Solà, la Glòria Barrero i la Marta Tarrés conformen el cos tècnic del Benjamí Femení, l’equip de nenes més petites de la Fundació UE Olot. Un repte interessant i alhora una responsabilitat que afronten amb molta il·lusió i passió per inculcar-los els seus valors i coneixements. El dissabte passant van aconseguir la primera victòria a Amer contra l’EF Dracs Blaus (1-3) en la lliga que organitza el Consell Comarcal de La Garrotxa. Un fet, el de guanyar o perdre, que no deixa de ser anecdòtic en aquesta edat però que ens serveix com a excusa per copsar les primeres passes de les joves garrotxines en aquesta nova aventura futbolística.

Bona tarda, noies. Primer de tot, com us sentiu entrenant un equip de nenes d’aquesta edat?

Ens sentim molt afortunades de poder dirigir aquest grup de nenes d’aquesta categoria. Sabem que és una etapa força complicada però estem aprenent molt d’elles. Realment ens omple molt portar l’equip més petit de tota la secció femenina, les seves cares de felicitat ens transmeten molta energia, positivitat i sobretot encara més ganes de seguir aprenent.

Més enllà de l’esport, quins són els valors que els hi voleu inculcar? 

El més important, per a nosaltres, és el companyerisme i el respecte, sigui cap al mateix equip, cap al rival o cap als àrbitres. Creiem que són uns valors indispensables de cara a un futur millor en el món de l’esport.

En aquesta edat, la majoria de nenes tot just comencen a familiaritzar-se amb la pilota i a col·locar-se sobre el terreny de joc. Quin grau de paciència i responsabilitat heu de mostrar?

Sobretot s’ha de tenir molta paciència ja que és una edat molt difícil, les nenes necessiten molta atenció perquè a la mínima ja desconnecten i costa molt que estiguin centrades al cent per cent. També s’ha de tenir molta responsabilitat, ja que en aquesta edat s’ha d’estar pendent de tot l’equip i de cada una d’elles perquè tot funcioni bé.

El cap de setmana anterior vau aconseguir el vostre primer triomf. Sabem que el resultat és un simple número en aquestes categories, però el fet de guanyar un partit canvia l’estat d’ànim de les nenes?

Molt, es nota molt quan les nenes han perdut un partit o l’han guanyat. Quan perden i han fet un bon partit els costa molt assimilar-ho i es desanimen. Però quan guanyen, les seves cares d’alegria són impressionants, tant al moment de celebrar els gols com al final del partit. Sobretot passa amb les nenes més noves que no han jugat mai a futbol, guanyem un partit i és fantàstic, el seu estat d’ànim canvia per complet. És molt bonic viure-ho en primera persona i val molt pena, ens transmeten la seva felicitat al cos tècnic.

Les nenes s’emmirallen en vosaltres i en la resta de jugadores del Sènior Femení? Podem dir que sou les seves referents? 

Sí, moltes vegades quan expliquem un exercici o els hi posem un exemple perquè ho entenguin millor, elles ho relacionen directament amb les jugadores més grans d’altres equips del club, ja que alguna hi té la germana i es guien en elles per entendre-ho millor.

Noteu que cada vegada pren més força el futbol femení? I en aquest sentit, com valoreu l’aposta i el projecte de la Unió Esportiva Olot?

Sincerament, sí. Creiem que actualment el futbol femení cada vegada està més ben valorat i la gent li dóna més reconeixement i protagonisme a la televisió, xarxes socials… Té molta més repercussió i visibilitat. Pel que fa a l’Olot, creiem que ha apostat molt fort pel futbol femení i sempre el té en compte. Li donen molta importància, ressò i també presència en les seves publicacions a les xarxes socials.

Per acabar aquesta entrevista, com us sentiu dins l’estructura del club?

Totes tres som jugadores de la UEO i la veritat és que ens sentim molt bé, com a casa. Ens sentim molt ben acollides tant per part de la directiva com dels coordinadors, tècnics, fisios… És un club molt bonic i fem molta pinya tots plegats.

Moltes gràcies, noies! Sort i èxits en aquest camí!

Leave a Reply