Un salt de qualitat

La Unió Esportiva Olot rep l’Atlético Levante aquest diumenge (17h, Footters) amb la predisposició de ratificar mes d’un més i mig de trajectòria positiva i tornar a cantar victòria com a local. El filial valencià, farcit de joventut i qualitat, encara no ha pogut guanyar cap partit fora de casa però només té tres punts menys que la UEO. Raúl Garrido frena l’excitació però demana ambició i la millor versió col·lectiva mentre la infermeria s’omple amb les lesions de Kilian i Jordi Masó, que s’afegeixen a Blázquez i Eloi Amagat. Una prèvia amb marxandatge, visita d’escolars i un minut de silenci molt especial a l’Estadi Municipal. 

Superat un primer terç del campionat, la valoració només pot ser positiva. Qui no hagués firmat tenir un marge de set punts amb el descens directe a aquestes alçades? Qui no hagués firmat ser el segon conjunt menys golejat del grup? Qui no hagués firmat encadenar set jornades seguides sense perdre? Estadístiques i números que donen la raó al joc i a les sensacions. Després del regust ben dolç de l’empat a Villarreal i amb una proposta que ha generat ressò i aprovació a les xarxes socials, els olotins necessiten tres punts més alçar la visita i veure’s a prop d’objectius més llaminers. I per això és clau exhibir fiabilitat i frescor a casa, el nostre hàbitat natural i on desitgem fer gaudir l’afició. No hi ha més remei que competir i deixar fluir, jugar com sabem, discutir la pilota i ser protagonistes. Perquè ara és moment de fer un salt, un salt de qualitat per explorar camins desconeguts i alhora temptadors.

L’Atlético Levante UD va ser el fruit de la unió de dos clubs, la UD Malvarrosa i el CD Portuarios. Això es va produir l’any 1962 quan es va fundar el Club Atlético Levante que a partir de la temporada 2014-15 va recuperar el seu nom d’origen després de competir molts anys com a Levante B. En tota la seva història, el filial granota ha militat nou temporades a la Segona Divisió B i aquesta és la segona consecutiva. El conjunt valencià, dirigit per Luis Garcia Tevenet ocupa la 14a posició amb 15 punts, tres menys que l’Olot, i arriba amb confiança després de l’última victòria contra La Nucía (3-1). Això sí, la seva gran assignatura pendent és guanyar de fora de casa, on acumula dos empats i quatre derrotes. El màxim golejador és Joan Monterde, autor de cinc gols, però recentment s’ha lesionat al cinquè metatarsià del peu esquerre i estarà de baixa uns dos mesos. Un altre dels realitzadors destacats és Javi Ontiveros, que n’ha marcat quatre. Altres futbolistes a tenir en compte són Arturo Molina, Àlex Blesa, Nacho Ruiz o el defensa gironí Robert Costa, format a la Masia del FC Barcelona.

El partit, corresponent a la 14a jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal i es podrà seguir per Footters i Ràdio Olot Esports. Una cita que afrontarem amb dues baixes més, Kilian Grant i Jordi Masó, que pateixen ruptures musculars que els apartaran durant tres setmanes. Tampoc hi seran, encara, Albert Blázquez i Eloi Amagat. Així doncs, té molts números d’entrar en la convocatòria el jugador del filial Albert Julià. Pel que fa a la prèvia, es guardarà un minut de silenci en memòria del soci número 1 del club, Joan Miràngels Estudis. Com fa quinze dies, habilitarem una carpa per vendre marxandatge i per ajudar a la configuració i instal·lació de la nova APP de l’Olot. També ens acompanyaran els alumnes del CEIP Castanyer de Sant Joan les Fonts i per pal·liar les baixes temperatures, el club facilitarà mantes als aficionats que ho desitgin. No hi ha excuses, tots a l’Estadi i que es noti l’escalfor dels volcans!

BAIXES: Blázquez, Eloi, Kilian i Masó (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido

“Estem a set punts del descens, són xifres molt bones. Hem de mirar endavant amb l’ambició de treure més distància amb la zona baixa i estar més a prop d’objectius més agradables. Això és el que hem de posar-nos al cap. Si som capaços de transformar aquesta ratxa positiva en més victòries podrem lluitar per a coses que a tots ens agradarien”.

“L’Atlético Levante és un grup jove i de molt talent, un equip amb jugadors de gran qualitat tècnica. Són molt competitius, sobretot a casa. Volen la pilota, ajunten gent per dins amb molt de futbol i també són verticals. És un equip complicat”.

“Favorits? No ho serem mai. Nosaltres  sempre anem amb respecte i humilitat, tractarem de fer el millor partit i mostrar excel·lent. Els números diuen que som sòlids a casa, hem de ser conscients que és el joc el que ens dóna la possibilitat de guanyar partits; atacar bé, defensar bé, estar ben col·locats per agafar avantatges, ser competitius… Jugar bé per poder progressar és el resum de tot”.

“Les baixes? És un punt molt bo que tenim, quan falten jugadors, els altres que surten ho fan bé i també ens aporten coses bones. No és bo tenir l’obligació de guanyar ni estar sobreexcitats, s’ha de tenir tranquil·litat i centrar-nos en el joc, donar solucions quan es complica la cosa. Hem de tenir l’ambició de guanyar però no l’obligació, que ens porta no ser nosaltres mateixos”.  

Precedents

Tres visites del filial del Levante UD a l’Estadi Municipal en les quals encara es resisteix la victòria de la UEO. El balanç és de dues derrotes i un empat, precisament el de la temporada passada i neutralitzant un marcador advers (2-2). Marc Mas, des del punt de penal, i Roger Barnils van aixecar un 0-2 del conjunt granota en la primera mitja hora. Les altres dues desfetes van ser en el curs 2015-16, de record dramàtic ja que va suposar el descens de categoria dels de Santi Castillejo (1-2), i en el curs 2013-14, un partit boig i amb alternatives amb hat-trick del visitant Andy Rodríguez (3-4).

 

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

 

 

 

Leave a Reply