Un derbi per marcar territori

Aquest dissabte a la tarda (17h, Footters) es veuen les cares UE Llagostera i Unió Esportiva Olot en un derbi gironí marcat per la igualtat i el bon estat de forma dels dos conjunts. Garrido, amb la baixa de Blázquez i el dubte de Pep, espera saber adaptar-se a un context totalment diferent per superar un rival  directe a la classificació. Els del Gironès, que acumulen tres empats consecutius, perden Gil Muntadas per sanció i tenen la mida presa als olotins amb dues victòries en els últims precedents a casa. 

Una altra història. Un derbi és un partit diferent, noranta minuts que es viuen amb una intensitat especial i amb una motivació extra que genera la proximitat i la rivalitat. Aquesta temporada s’hi ha d’afegir el moment òptim que viuen els dos equips, un fet que encara genera més expectació a una cita ja de per sí marcada en vermell al calendari. Oblidat el mastegot de l’Orihuela, els garrotxins han fet creu i ratlla per preparar a consciència un duel que pot ser estratègic, tenint en compte la setmana de bogeria que ens espera amb la Copa del Rei i el Barça B. Per això és molt important competir i adaptar-se a les circumstàncies, un escenari de gespa artificial i de dimensions reduïdes on s’han d’afegir diversos matisos a la proposta futbolística habitual. Si una cosa ha demostrat aquest equip és fiabilitat defensiva (10 gols en contra) i una vessant camaleònica per discutir amb qualsevol tipus de rival. I un al·licient més, els dos punts que ens separen a la classificació i les aspiracions de fer un pas endavant enmig d’un ramat de clubs fent cua per un lloc d’honor.

El rival d’aquesta jornada és la UE Llagostera, club gironí recent ascendit de Tercera Divisió i que ocupa la novena posició amb 24 punts. Presidit per Isabel Tarragó i entrenat per Oriol Alsina, el conjunt del Gironès ha experimentat una evolució similar a la UEO en l’última dècada, aixecant-se des de les categories territorials fins arribar al futbol d’elit (dues temporades a Segona A). Aquesta temporada compten amb una plantilla força renovada on hi trobem els ex-Olot Yeray Sabariego i David Bigas, que just avui s’opera dels lligaments creuats. El màxim golejador és Nahuel Arroyo amb cinc gols i també destaquem el porter Marcos Pérez, gat vell de la categoria, defenses com Viale o Aimar, migcampistes com Magallán o Cortés i atacants com Sascha Andreu, la referència ofensiva, Kuku o Èric Jiménez. Precisament aquest últim és dubte, mentre que de baixes de llarga durada hi ha el saltenc Pitu Comadevall, Bigas i Maymí. Alsina recupera Crespo i té l’absència sensible del talentós Gil Muntadas, expulsat a Castàlia.

El partit, corresponent a la jornada 17 del campionat, es disputarà aquest dissabte a les 17h al Municipal de Llagostera i es podrà seguir per Footters i Ràdio Olot. Garrido va buidant l’infermeria amb les novetats de Masó, Kilian i Eloi Amagat. Precisament Masó i Eloi són dos dels cinc ex-Llagos a les files olotines (també Vivi, Natalio i el lesionat Barnils). L’altra baixa confirmada és Albert Blázquez, mentre que el figuerenc Pep Chavarria és dubte per unes molèsties. La resta, tots a punt per al gran derbi de la demarcació en el qual esperem una forta presència d’aficionats garrotxins. Un dia per marcar territori i per treure l’orgull després de l’últim mal resultat. Un derbi ho cura tot! Som-hi, vermells!

La prèvia de Raúl Garrido

“És un partit especial, no té res a veure amb qualsevol altre partit. Hi ha rivalitat de proximitat, els dos equips sortirem amb la intenció de guanyar. És un partit molt bonic, venim tocats de la derrota anterior però ens ha ensenyat molt per afrontar el partit encara més preparats. Sabem que serà molt difícil, és un rival que està fent una gran temporada, però ho afrontem amb molta il·lusió i ambició”.

“El Llagostera és un equip que té molt clar al que juga, tenen molt interioritzat el seu joc i creuen fins al final amb aquesta idea. Està a dalt a la classificació, destaco el compromís en el projecte de tots els seus jugadors. Som conscients que és un rival molt fort”

“El nostre creixement passa per saber adaptar-nos a diversos contextos. Això fa que siguem més competitius en una categoria de grans contrastos i circumstàncies diferents. Tractem que es jugui com més millor a camp contrari i ser el més vertical possibles. Tractarem que la nostra identitat estigui present, hem de ser complerts i intentar fer mal al rival”. 

Precedents

Tres visites, dues derrotes i un empat. El Municipal de Llagostera no se li ha donat massa bé a la UEO. El primer precedent, encara en categories territorials, va ser un repartiment de punts (0-0) en el curs 2005-06. El següent, en la temporada 2014-15, va ser el més dolorós amb golejada dels llagosterencs (5-0). I fa dues campanyes (2017-18), el Llagos també es va imposar per la mínima amb dianes de Pablo Sánchez i Maynau (2-1). Precisament Bigas, ara al Llagos, va ser l’autor del gol olotí.

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply