El repte aragonès

En un dia i hora força atípics, la Unió Esportiva Olot intentarà demà (16h, Footters) tornar amb els tres punts de la capital aragonesa davant d’un CD Ebro crescut després d’eliminar la Ponferradina a la Copa del Rey. Encetem la segona volta amb un duel directe al Pedro Sancho i en una setmana de sis punts que acabarà amb la visita del Cornellà a l’Estadi. Garrido té un parell de dubtes en la línia defensiva i espera que aquests dies de treball es tradueixin en resultats positius després de l’ensopegada d’Andorra. 

No és un dimecres qualsevol. La disputa de la Copa del Rey ha obligat a partir la jornada i ha provocat que alguns aparellaments saltin a mitja setmana. Per tant, la UEO ha tingut gairebé deu dies per preparar a fons la visita al Estadio Pedro Sancho, el nou escenari del CD Ebro després de competir els últims cursos a La Almozara-El Carmen, camp de dimensions més reduïdes. Comença el 2020, comença la segona volta i els olotins desitgen fer-ho amb una victòria que seria significativa per diversos motius. El primer, per allunyar-se d’un rival directe (un punt per sota). El segon, per eixamplar el marge amb la zona perillosa (comptant que Nàstic i Hércules aviat han de despertar). I el tercer, per catapultar-se a la classificació i apuntar-se al carro d’equips amb aspiracions més elevades. Així doncs, molts fronts oberts i un propòsit comú; els tres punts. Tres punts amb l’essència, el segell i la personalitat de l’Olot. Perquè Andorra ja és història i aquest 15 de gener arrenca una nova aventura dins de la competició que ens prenem amb ambició i determinació.

El rival és el CD Ebro, fundat l’any 1942 i que ha participat a Segona B en les últimes quatre temporades. Entrenat per Manolo Sanlúcar, el conjunt aragonès no perd des del 17 de novembre (2-1 amb l’Andorra) i ocupa la tretzena posició amb 24 punts, sis per sobre del descens directe. Un equip que dissabte passat va tombar la Ponferradina de Segona A per plantar-se als setzens de final de la Copa del Rei. Un golàs del lleidatà Adri de Mesa a la pròrroga va donar el bitllet a l’Ebro, que veurem si la ressaca li afecta en forma de cansament o d’un plus de motivació per a la lliga. Els màxims golejadors són Jesús Rubio i Paco Aguza, autors de quatre gols, i Fran Garcia amb tres. És un dels conjunts que, com la UEO, també li costa marcar (18) i dels que més empata (9). Al Pedro Sancho, els registres són de 4 victòries, 5 empats i només 1 derrota. El Nàstic de Tarragona és l’únic que hi ha pogut guanyar i va ser en un llunyà 15 de setembre.

El partit, corresponent a la jornada 20 del campionat de lliga del grup tercer, es disputarà aquest dimecres a les 16h al Estadio Pedro Sancho (RFEF) en directe per Footters i Ràdio Olot. Garrido tindrà la baixa per lesió de Blázquez i els dubtes de Carles Mas i Arnau Comas, que tenen molèsties musculars. Tampoc hi seran els rescindits Joel Arimany i Natalio Lorenzo, dos davanters que ja han abandonat la disciplina del club en aquest mercat d’hivern. En un viatge intersetmanal totalment insòlit i amb el Cornellà esperant a l’horitzó, l’expedició garrotxina sortirà aquest dimarts a la tarda cap a Saragossa per fer nit a l’hotel de concentració. Som-hi, UEO! Volem la primera del 2020!

BAIXES: Blázquez (lesió)

La prèvia de Raúl Garrido

“Sempre és important guanyar però demà encara més perquè el CD Ebro és un rival directe. Ens permetria estar més a prop del grup de dalt i més lluny del grup de baix. Sabem que aquest partit és vital per les nostres aspiracions”.
 
“El CD Ebro és un equip molt complert que està anant de menys a més, ja ho està demostrant a la Copa del Rei. A l’estiu van fer una renovació total i ara en recullen els fruits. Bones individualitats, estratègia i la idea de progressar a través de la pilota”.
 
“És una setmana molt important, aquests dos partits poden marcar cap a on anem. Estem tractant de fer un bon treball en tots els sentits, anem força justos però ho afrontem amb moltíssima il·lusió i tractant de gestionar els esforços”.

Precedents

Dues visites al camp del CD Ebro, en aquest cas La Almozara, amb un balanç d’un empat sense gols (0-0, 2018-19) i una derrota per la mínima encara amb Martín Posse a la banqueta (2-1, 2017-18). Les estadístiques estan per trencar-les.

Leave a Reply