Escampar la boira

Després d’una setmana complicada pels efectes del temporal Glòria, la Unió Esportiva Olot es desplaça aquest dissabte (18h) a la Terra Ferma per enfrontar-se a un dels clars candidats al play-off, el Lleida Esportiu. Els de Molo han arrencat el 2020 amb força aconseguint dues victòries que els han situat a les portes dels quatre primers. Garrido té la baixa per sanció de Masó i el dubte de Comas per mirar de sorprendre al Camp d’Esports com en el duel de la temporada passada. 

Dels volcans a la Terra Ferma. La UEO visita aquest cap de setmana un dels millors escenaris d’aquest grup tercer, el Camp d’Esports de Lleida. L’equip arriba en bon moment després de la victòria contra el CD Ebro i l’empat davant de la UE Cornellà. Quatre punts de sis que ens han dut fins a la novena posició i han tret el mal gust de boca que va deixar la sotragada a Andorra. El cert és que no ha estat la millor setmana per treballar, ja que el clima (neu, vent, pluja i inundacions) han afectat de manera intensa la nostra comarca. Però aquesta plantilla es creix davant dels obstacles i això també ha servit per augmentar la cohesió del bloc. Estem forts i som inconformistes, tenim personalitat i un segell propi que hem de transmetre a tots i cadascun dels partits. Demà, per exemple, competirem en un esplèndid aparador per deixar-hi la nostra firma. L’últim precedent (0-1 amb gol d’Héctor) és el millor exemple a seguir.

El rival és el Lleida Esportiu Terraferma Club de Futbol, fundat l’any 2011 després de la desaparició de la Unió Esportiva Lleida. Els del Segrià, que mantenen un projecte ambiciós per tal d’estar entre els quatre primers,” ocupen la setena posició amb 33 punts, a només dos dels llocs de promoció d’ascens. El conjunt de Molo encadena dues victòries consecutives a casa (1-0 contra el CD Castellón i 2-1 contra el Valencia Mestalla) que els han permès agafar moral i confiança després d’un final d’any no gaire positiu a nivell de resultats. A tot això, encara tenen pendent el compromís al camp de La Nucía, que es va haver de suspendre al quart d’hora de joc per una forta tempesta. Pel que fa als noms, destaquem homes experimentats com Pau Torres, Trilles, Luso, Joan Oriol, Fernando Cano o Xemi. També joves amb molt de potencial com Joanet o Liberto i al davant, més pólvora amb Raúl Martínez o Éder Díez, màxim golejador amb 6 dianes.

El partit, corresponent a la jornada 22 del campionat de lliga del grup tercer, es disputarà aquest dissabte a les 18h al Camp d’Esports de Lleida i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Garrido té l’únic dubte d’Arnau Comas (molèsties per un cop al peu) i la baixa per cinc targetes de Jordi Masó, mentre que Blázquez i Carles Mas ja han entrenat amb total normalitat. L’expedició olotina dinarà a l’ATN Restaurant d’Olot i viatjarà just després cap a la capital del Segrià. Som-hi, vermells! Repetim el guió del curs passat!

BAIXES: Masó (sanció).

La prèvia de Raúl Garrido

“Hem d’acostumar-nos a la realitat del grup tres, venim del Cornellà i juguem aquest dissabte davant d’una altra plantilla molt bona i que té objectiu grans. És una qüestió setmanal, ser conscients que el rival és molt bo”.

“És veritat que la segona part contra Cornellà no em va agradar, som exigents i volem fer les coses ben fetes. Però hem de començar a valorar el que estem fent, estem donant el pas endavant de manera progressiva i no podem anar amb presses. Hem de ser ambiciosos i tenir il·lusiò, però no hem de convertir-ho en obligació”.

“El Lleida Esportiu té una molt bona plantilla, és un club ambiciós amb una gran ciutat al darrere. Li ha vingut molt bé l’aturada de Nadal, aquestes dues victòries a casa li han donat força. Nosaltres tenim la nostra manera de jugar i amb això els hi podem fer mal”.

“Ha estat una setmana difícil pel temporal però una de les coses que destaco d’aquest equip és que sap donar resposta davant de les adversitats. No em preocupa, fins i tot ens reforça com a grup. Quan les coses no surten bé és quan més s’ha de treballar”

“El nostre objectiu principal és consolidar el club a Segona B i fer que l’Olot estigui per primer cop quatre temporades consecutives a la categoria. I a partir d’aquí, el que vingui benvingut sigui”

Precedents

Hem trobat fins a 12 visites al camp del Lleida amb un balanç total de 8 derrotes, 2 empats i 2 victòries, l’última la del curs passat amb un solitari gol d’Héctor Simón a la segona meitat (0-1). L’altre triomf també es va produir recentment, concretament en el curs 2014-15, amb els gols de Germán Sánchez (ara a Primera Divisió amb el Granada CF) i Uri Santos (0-2). De la resta, la majoria d’enfrontaments són durant els anys cinquanta, seixanta i setanta.

Foto: Nuri Marguí-UE Olot 

Leave a Reply