Joel Sebastian i David Planella seran els autors del llibre del Centenari

Els periodistes Joel Sebastian, redactor de futbol català a l’Esportiu de Catalunya, i David Planella, cap d’esports de Ràdio Olot i La Comarca, seran els encarregats d’escriure el llibre del Centenari de la Unió Esportiva Olot. Serà en un format periodístic i literari amb pinzellades del passat però també enfocat a explicar el club per dins a través de la seva gent i la transformació que ha viscut en l’últim quart de segle. No només es tracta d’un relat esportiu, sinó el reflex de la història social que acompanya a la UEO, posant èmfasi en els darrers anys i l’evolució del club en el marc dels canvis sociològics d’aquesta etapa.

El periodista de Tortellà, David Planella, considera que aquest encàrrec és un repte i una gran reponsabilitat per l’efemèride que representa i explica els trets generals per on pivotarà el llibre: “Posarà en valor els últims anys de glòria de la història de l’Olot, en els quals ha tocat sostre. Partirà del club a Primera Regional, tocant fons i a punt de desaparèixer, i explicarà el trajecte per sobreviure i reflotar-se per arribar a Segona B, primer amb el títol de Tercera Divisió i després amb el doble ascens de categoria”. Planella també afegeix que hi haurà “retrocessos al passat” per tal de fer una radiografia completa dels cent anys de vida del club. “Tindrà històries i anècdotes dels protagonistes, volem que sigui un llibre periodístic i literari que enganxi a tothom”, conclou el narrador garrotxí, la veu de les transmissions de l’Olot a Ràdio Olot.

Per a la seva part, el periodista gironí Joel Sebastian també rep aquesta petició amb molta satisfacció i orgull: “La il·lusió que afronten des de la comissió del Centenari i en general des de tot el club és la mateixa amb la que assumim la responsabilitat i l’encàrrec d’escriure aquest llibre commemoratiu”. El redactor de l’Esportiu de Catalunya en la seva edició gironina, assenyala que s’intentaran plasmar “tots els fets històrics de renom” que han succeït al llarg dels anys amb un fil conductor que identifiqui el lector: “Aquest fil es focalitzarà en els anys més recents, l’època de bonança amb la revifada de l’entitat i l’actual model de gestió que converteixen l’Olot en un club diferent a la resta”. Està previst que el llibre del Centenari surti a la venda a principis del 2022 i s’enmarca en el seguit d’actes, activitats i accions que es duran a terme durant tot l’any i que anirem desgranant a mesura que es vagin concretant. Escrivint la història!

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply