Voler és poder (UE OLOT 1-1 CE Sabadell)

Un gol in-extremis de Peque rescata un empat just i merescut per a la Unió Esportiva Olot, capaç de frenar el líder del grup a l’Estadi Municipal. Un duel vibrant i amb alternatives en el qual el CE Sabadell s’ha avançat a la primera meitat mitjançant Néstor Querol, culminant una transició ràpida. A la represa hi hem posat esforç, ambició i molta fe per quedar-nos amb un punt amb gust a triomf. Setena jornada seguida sense perdre davant de 1.697 espectadors i un ambient d’una altra categoria entre les dues aficions. 

I finalment, justícia. La UEO i el Sabadell ens han regalat un d’aquells partits que aquesta categoria ben poques vegades ens pot brindar. Propostes atrevides, valentes, agradables per a l’espectador i amb un denominador comú, tractar bé la pilota i ser-ne protagonistes. La posada en escena dels olotins ha estat quasi immillorable. Primer quart d’hora de pressió molt alta amb nombroses recuperacions a camp contrari i avisos clars com un tir al travesser de Salinas i altres intents llunyans d’Héctor i Pep Chavarria, un dels destacats amb el seu recorregut per l’ala esquerra. Poc a poc, els arlequinats també han ensenyat les seves virtuts i, igual que a l’altra banda, també s’han estavellat amb la fusta. Ha estat el gironí Àngel Martínez amb un llançament des de fora l’àrea. Un Sabadell que trobaria l’encert just abans de la mitja hora; acció ràpida per banda d’Óscar Rubio, que centra per Néstor i aquest es regira entre Baró i Comas per marcar amb un xut ajustat (29′). D’aquí al descans, l’Olot ha intentat reaccionar i implantar de nou el seu segell, però no ha trobat escletxes per veure la llum. Potser per això estem parlant dels dos conjunts menys golejats del grup.

Després d’un primer temps frenètic i d’alt voltatge, també amb una batalla sana i esportiva des de la grada entre les dues aficions, la represa no ha decepcionat i ha mantingut el llistó més amunt. L’Olot hi ha posat més paciència amb la pilota per tal de trobar la millor opció. José Antonio Soler, activant el mòde avió, s’ha fet un fart de desbordar per la banda i posar centrades interessants. Mentrestant, Aaron Rey tenia l’oportunitat per marcar el segon però apuntava al lateral de la xarxa. Garrido movia fitxa afegint més dinamisme i treball amb Chabboura i també un punt de pausa i criteri amb Eloi Amagat. Precisament el gironí ha participant en l’ocasió més clara fins al moment; centrada rasa de Soler, Eloi la deixa passar per sota les cames i Pedro del Campo, a boca de canó, finalitza amb un xut potent que ha blocat Mackay. Aquesta era la idea, la mentalitat d’atacar i de persistir per obtenir un millor resultat, si més no un gol que fes mèrits al desplegament futbolístic dels olotins. Quedava encara l’última carta a la màniga de Garrido: Carlos Javier Polo Jiménez, el coneixereu per Peque. Ha entrat per Héctor en el minut 86 i s’ha convertit en l’heroi inesperat amb una barraca en temps de descompte (93′). S’interna dins l’àrea, arriba a línia de fons, tira una sotana i remata amb poc angle. La trajectòria és desviada per Mackay a dins de la xarxa, desfermant l’eufòria en una altra tarda èpica a l’Estadi. Un altre gegant que és frenat per la fe i la força dels volcans, avui més en erupció que mai amb quasi 1.700 espectadors (i una bona representació vallesana). Ha estat una oda al bon futbol i no mereixíem sortir-ne de buit. Perquè la pilota també té sentiments i avui ha decidit que volia repartir l’alegria. Peque ens ha donat vida, ens ha fet creure que som capaços de tot i ens ha fet recordar que això és el Fortí Olotí. Setena setmana consecutiva sense derrota i refermem la vuitena posició amb 38 punts, un per sobre de l’Andorra i amb la salvació pràcticament finiquitada. Proper desplaçament, dissabte vinent al camp de l’Espanyol B, rival directíssim amb un punt més. SEGUIM!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Comas, Masó (Eloi, 68′), Blázquez, Héctor (c) (Peque, 86′), Pedro, Soler, Alan Baró, Xumetra, Chavarria i Salinas (Chabboura, 66′). 

CE Sabadell: Mackay, Ángel (c), Édgar, Néstor (Boris, 77′), Óscar Rubio, Ozerinjauregi, Heber (Pascual, 59′), Boniquet (Beitia, 88′), Pedro Capó, Grego i Aarón Rey.

Gols: 1-0, Néstor (29′), 1-1, Peque (93′).

Àrbitre: Miguel Sesma Espinosa. Ha amonestat Alan Baró i Eloi (UEO) i Heber i Grego (CES).

Incidències: partit corresponent a la jornada 26 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.679 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot (uns 400 aficionats del CE Sabadell). En la prèvia s’ha fet un reconeixement a CaixaBank, patrocinador del futbol social de la UEO, amb la presència d’Ivan Tibau, director de banca d’institucions de CaixaBank a Girona, i Albert Suñer, director de Banca Privada de CaixaBank a Girona. 

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

 

Leave a Reply