De poder a poder

Duel entre els dos conjunts menys golejats. La Unió Esportiva Olot rep el CE Sabadell aquest diumenge (17h, Footters) amb el desig de continuar amb la dinàmica positiva i retallar distàncies amb els conjunts de la zona alta. Els arlequinats, que el curs passat es van salvar a Olot en l’última jornada, comanden la classificació amb una plantilla farcida de talent, experiència i infinitat de recursos. Garrido, que té el dubte de Carles Mas, recupera Kilian i no podrà comptar amb Vivi i Aspar, lesionats. Jornada d’ajuda al club en la qual s’espera una gran entrada a l’Estadi Municipal, que comptarà amb representació vallesana però també amb la resposta dels seguidors garrotxins. 

Un dia assenyalat. La golejada contra La Nucía va servir per agafar encara més moral i embranzida davant la visita del CE Sabadell. És el líder i un club històric del futbol català, però aquesta UEO ja ha demostrat sobradament que pot competir de tu a tu contra qualsevol. I que quan el Fortí Olotí i el Número 12 funcionen a ple rendiment, tothom sap que és gairebé impossible que s’escapin punts de La Garrotxa. O sinó que els hi preguntin a Nàstic, Castelló o Barça B. L’equip arriba a finals de febrer pràcticament amb la salvació certificada i amb el bitllet per a la Copa del Rei ben encaminat (marge de cinc punts amb els perseguidors). Però acostumats a patir i viure moments delicats en aquesta categoria, el més important és l’alliberament mental dels homes de Garrido. Capaços de tot i de travessar qualsevol límit, s’han proposat donar sentit al famós pas endavant i diumenge n’esdevé la millor oportunitat. Ambició continguda sempre des de la humilitat i el respecte absolut i per suposat, d’una exigència màxima i un esforç diari indispensable.

El Centre d’Esports Sabadell és un dels clubs més importants del futbol català amb un palmarès i una massa social a l’alçada del que representa l’entitat. Després dels patiments i angoixes de la temporada passada, enguany han trobat una estabilitat i una regularitat de resultats que els han catapultat directament a la primera posició amb 47 punts. Malgrat dues ensopegades consecutives (Hércules i La Nucía), els d’Antonio Hidalgo es van refer a casa superant a l’Orihuela amb remuntada en els últims minuts (2-1). Es tracta d’una plantilla d’enorme qualitat i experiència amb jugadors com Ángel Martínez, Mackay, Jesús Olmo, Boris Garrós i companyia. Sense oblidar l’esquerra de Boniquet o Lanzarote i l’aportació ofensiva d’homes com Óscar Rubio o Adri Cuevas. A més, en el mercat d’hivern s’han reforçat amb fitxatges com Xiker (Real Betis B), Beitia (cedit pel Vilarreal CF) o el davanter Heber Pena (Badajoz). El màxim golejador és Édgar Hernández, autor de vuit dianes, mentre que Néstor Querol n’ha marcat cinc.

El partit, corresponent a la jornada 26 del campionat de lliga del grup tercer, es disputarà aquest diumenge a les 17h i es podrà seguir en directe per Footters i Ràdio Olot. Bones notícies per a Raúl Garrido, que recupera Kilian Grant (pot jugar amb una fèrula a la mà) i té l’únic dubte de Carles Mas, absent en el darrer compromís. Les úniques dues baixes per lesió són les de Lluís Aspar i Albert Vivancos, que té una petita ruptura muscular. La resta, tots a punt per afronar la visita del líder, que vindrà acompanyat d’una nombrosa representació d’aficionats de la seva fidel massa social. Una jornada d’ajuda al club amb preus de 5€ per a socis i 15€ per a no socis (entrades a taquilles i anticipades a ATN, Setrill i Norton). Hem de respondre tots, és l’hora de treure l’orgull de ciutat! Ajudem la UEO i omplim l’Estadi!

BAIXES: Aspar i Vivancos (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido

“Sento que ens hem alliberat i que hem perdut la por, ara li toca la ciutat que se’n doni compte. Venir per gaudir enlloc de patir, això ens farà més forts. Tenim una oportunitat molt bonica per tots, és un partit molt atractiu”

“El Sabadell és un equip fantàstic, una plantilla immensa amb futbolistes de tots els perfils. Des de l’arribada d’Hidalgo ha canviat tot, hi ha una idea clara i els jugadors s’hi senten bé. Tenen l’ambició de quedar primers i pujar de categoria”.

“Noto que estem evolucionant i progressant, era qüestió de temps que es reflectís el nostre model de joc i gestió. Estem en el millor moment, hem de gaudir-ho, valorar-ho i exigir-nos per fer millors coses. Estem preparats i tenim la maduresa per viure-ho”.

Precedents

2.673 persones van presenciar l’Olot-Sabadell a l’Estadi Municipal en l’última jornada de lliga del curs passat. Desplaçament massiu de l’afició arlequinada en un duel que va acabar amb victòria dels d’Hidalgo gràcies al doblet de Pol Ballesteros (0-2). Amb aquest resultat, el Sabadell va evitar el descens i l’Olot va celebrar amb l’afició la desena posició i el bitllet per a la Copa del Rei. Rescatem dues visites més dels vallesans, un empat (1-1) del curs 2015-16 i una victòria visitant (0-2) del curs 2017-18. Per tant, tres precedents amb un empat i dues derrotes, unes estadístiques que s’han de trencar.

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply