Primer objectiu complert (UE OLOT 2-0 CF Badalona)

La Unió Esportiva Olot celebra la permanència matemàtica després d’una victòria molt treballada davant del CF Badalona. El gol d’estratègia de Salinas ha permès encetar el marcador després d’un primer temps d’arribades clares dels visitants, que a la represa s’han quedat amb deu homes i han fallat un penal. Moha Chabboura, entrant des de la banqueta, ha firmat la sentència davant d’uns 1.300 espectadors. Novena jornada sense perdre amb una notícia molt especial, el retorn de Roger Barnils després de la llarga lesió al genoll. 

Tocats per una vareta. La UEO segueix en estat de gràcia i aquesta tarda ha aconseguit tres punts més que, ara sí, ens permeten assegurar la continuïtat a la divisió de bronze del futbol estatal per quarta temporada consecutiva. I això que no ha estat el millor partit dels de Garrido, que al davant s’han trobat un Badalona molt necessitat i que ha oposat moltíssima resistència. De fet, les millors ocasions del primer temps han escapulades, sobretot en una triple rematada a servei de cantonada que entre el pal i Ballesté s’han encarregat de desfer. També Alvarado i el saltenc Marc Carbó ho han provat des de la distància. Per part olotina, destaquem un cop de cap molt forçat de Kilian Grant, que avui ha ocupat la posició de carriler esquerre en el lloc de Pep Chavarria, sancionat. Els olotins han dominat l’esfèrica però els ha costat trobar fluïdesa i profunditat, mèrit també de la intensa pressió i atenció de l’equip de Manolo González. Però en l’única esquerda que ha deixat el Badalona, l’Olot no ha perdonat. Ha estat a través de la pissarra màgica de Kevin Martínez; serveix el còrner Eloi Amagat, prolonga la pilota Alan Baró i irromp Salinas al segon pal per desviar la trajectòria amb la punta de la bota (43′). Gol psicològic i cop anímic per un Badalona que havia creat més perill però sense punteria. Setè gol de l’alacantí que manté el seu idil·li amb les xarxes.

A la represa, tònca similar. Control per a la UEO però arribades importants dels badalonins, sobretot una acció individual de Max Marcet que ha topat amb la bona sortida de Ballesté. I als deu minuts de la segona meitat arribaria una jugada determinant per al desenvolupament del matx, ja que el Badalona s’ha quedat amb deu homes per l’expulsió de Pelón, que ha rematat amb la mà un servei de còrner i ja tenia una amonestació. Amb la superioritat numèrica, els garrotxins han buscat obrir forat amb més insistència. Primer ha estat Soler, amb un cacau que ha allunyat Morales amb certs problemes. Després també l’ha tinguda Salinas al contraatac, un gran retall però un tir desviat. A l’altra banda, Manolo posava més carn a la graella amb Del Moral i Máyor però la defensa volcànica es mantenia ben ferma. Mentrestant, Xumetra feia de les seves amb un u contra un claríssim que ha salvat el veterà Morales. Garrido també ha mogut la banqueta amb Peque i Chabboura, que esdevindria novament decisiu amb la segona diana. L’ha vist molt bé Pedro del Campo i el de l’Armentera ha controlat i ha definit per sota les cames de Morales (87′). I encara quedava temps per a que passessin més coses importants com un penal fallat del Badalona, una empenta de Blázquez que ha xiulat l’àrbitre. Des dels onze metres, Chema Moreno ha enviat el llançament als núvols. I abans d’acabar, la millor notícia i el retorn més esperat. L’osonenc Roger Barnils ha trepitjat la gespa després de la lesió de creuats que es va fer el mes de maig de l’any passat. Un final ple d’emoció per un partit trepidant i amb un Olot més encertat i madur a les dues àrees. I amb l’afició responent a la crida amb més de 1.300 espectadors que no han parat d’animar i mostrar el seu suport més fidel als jugadors. Segona victòria seguida i nou jornades sense perdre (cinc triomfs i quatre empats) que ens situen als 44 punts, sinònim de permanència real i matemàtica. I tot just som a princips de març, això té un mèrit impressionant. I ara què? Doncs a seguir amb aquesta dinàmica i intentar quedar el més amunt possible. Propera parada, diumenge vinent al Nou Estadi de Tarragona. No oblideu que això és El Fortí Olotí!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Comas, Masó, Blázquez (c), Pedro, Soler, Alan Baró, Xumetra (Peque, 79′), Salinas (Chabboura, 72′), Eloi (Barnils, 88′) i Kilian.

CF Badalona: Morales (c), Valentín, Moyano, Carbó (Cris Montes, 85′), Robert, Max (Del Moral, 66′), Kilian, Alvarado (Máyor, 76′), Pelón, Chema Moreno i Abel.

Gols: 1-0, Salinas (43′), 2-0, Chabboura (87′). 

Àrbitre: Carlos Alberto Carbonell. Ha amonestat Comas, Alan Baró i Eloi (UEO) i Carbó i el tècnic Manolo González (Badalona). També ha expulsat Pelón (Badalona) per doble TG).

Incidències: partit correponent a la jornada 28 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.305 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. En la prèvia ha sortit una representació dels equips femenins de la UEO en motiu del Dia de la Dona. 

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply