Amb la il·lusió per bandera

La Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (17h, Footters) el CF Badalona amb la intenció de fer un pas més cap als seus objectius i ratificar la línia positiva de joc i resultats. Garrido, que té la baixa de Pep Chavarria per sanció, demana intensitat, concentració i ambició davant d’un conjunt badaloní que lluita per escapar de les últimes posicions. Una setmana amb una crida insistent del club als aficionats per omplir l’Estadi Municipal i tenyir-lo de vermell davant d’aquesta cita de gran magnitud. 

Si no ho fem ara, quan ho farem? És l’hora d’activar els volcans de despertar la ciutat i que tothom valori la temporada excepcional que està signant la UEO, i més encara després de l’exhibició ofensiva a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Sense eufòries ni excessos de confiança, sempre tocant de peus a terra i essent conscients de la fòrmula que ens ha permès arribar fins aquí, just a la setena posició amb 41 punts. És un dia en el qual es pot tancar el primer objectiu de curs, la permanència, quan encara quedaran deu jornades en joc. És un dia en el qual es pot eixamplar la dinàmica positiva de vuit partits sense perdre (16 de 24 punts possibles) i somiar en enganxar-nos de ple en el grup dels millors. És un dia per mantenir l’excel·lent estat de forma a El Fortí Olotí i per demostrar que seguim sòlids, valents i atrevits amb la nostra identitat. Però tot això no serà possible sense la màxima humilitat i respecte cap a un rival que es juga la vida per salvar-se. I tot això no serà possible sense l’entrega incondicional d’una afició que s’ha de situar a l’alçada de la trajectòria de l’equip. Amb tots aquests ingredients serem capaços d’arribar on ens proposem. Però cal posar-hi els cinc sentits i trobar l’equilibri entre la il·lusió, l’ambició, la prudència i l’exigència. Perquè no oblidem que això és Segona B.

El CF Badalona és un dels catalans clàssics de la divisió de bronze, i és que els escapulats acumulen ja 16 temporades consecutives a la divisió de bronze, aconseguint disputar en tres ocasions la promoció d’ascens a Segona A. Un CF Badalona que aquest curs la va fer grossa a la Copa del Rei, plantant-se fins als setzens de final, després d’eliminar l’Oviedo i el Getafe. Tot seguit, el Granada CF li va barrar el pas però va haver de suar fins a la pròrroga. A la lliga, els badalonins estan patint per intentar assolir la permanència. A la banqueta s’hi torna a seure l’experimentat Manolo González, que va substituir Juanma Pons a principis d’octubre. Amb 24 punts i després d’encadenar tres empats consecutius, el conjunt barceloní es troba a només dos punts de la salvació directa, que marca l’Ejea. Mantenen l’entramat defensiu amb el veterà Morales, Robusté (baixa per sanció) i Moyano i també nous elements al davant com Chema Moreno o Cris Montes, autors de cinc dianes cadascun. També cal tenir en compte la velocitat de l’ex-Olot Robert Simón. En el mercat d’hivern han incorporat homes com Dani del Moral (Atlético Sanluqueño), Max Marcet (RCD Espanyol B), Joel Lasso (Nàstic de Tarragona) i Jaime Alvarado (Hércules CF). Encadena nou jornades sense perdre però la urgència i la necessitat fa doblement perillós un conjunt ja de per sí temible per la seva consistència, caràcter i encert en l’estratègia.

El partit, corresponent a la jornada 28 del campionat de lliga del grup tercer, es disputarà aquest diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal i es podrà seguir en directe per Footters i Ràdio Olot. Garrido perd Pep Chavarria, que compleix cicle de targetes, i encara no pot comptar amb els lesionats Vivi i Lluís Aspar. Des d’aquí fem una crida enèrgica a l’afició per omplir el camp en una tarda molt important per seguir creixent i progressant en la categoria. Necessitem l’escalf i el suport dels seguidors des del minut zero i volem que la grada es tenyeixi de vermell com en les millors ocasions. Som-hi tots! Ara és el moment!

BAIXES: Chavarria (sanció) i Vivancos i Aspar (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido

“No estem aquí per casualitat. Hem patit molt, hem lluitat molt i hem posat molt de cor per arribar on som ara. I això és el que ens fa forts. Tenim ambició i volem progressar, però no té sentit pensar en coses que no existeixen”.

“Contra el CF Badalona haurem d’augmentar la intensitat i concentració. Està més avall del que hauria d’estar, ha fet bons partits però l’encert se li ha resistit. Té un gran tècnic i jugadors experts, vindrà a donar-ho i ens obligarà a estar excel·lents. 

“Fem la crida a l’afició perquè entenem que el club mereix més reconeixement per part de la ciutat, aquesta empenta ens ha d’ajudar a guanyar el partit. Hem d’estar al marge de l’eufòria, som conscients que l’hem provocada perquè ens hem centrat en el present. Si hem fet deu gols en tres partits és perquè només hem pensat en el partit que tocava”.

“Hem de mantenir aquesta línia de joc que ens permet estar més segurs fer que el rival jugui molt lluny de la nostra porteria. Per aquest fet som l’equip que menys golejat i això és innegociable. A vegades l’encert ve com ve”.

Precedents

El CF Badalona és un convidat habitual en les últimes temporades a l’Estadi Municipal. Hem rescatat fins a 27 enfrontaments disputats a La Garrotxa entre els dos equips, unes estadístiques amb la igualtat com a nota dominant: 11 victòries olotines, 7 empats i 9 triomfs badalonins. Això sí, en les dues últimes visites els tres punts es van quedar a casa. En el curs 2017-18, amb els gols de Marc Cosme i Albert Blázquez (2-0) i en la temporada passada, encara amb un avantatge més ampli (4-0). Els autors de les barraques van ser Marc Mas (2), Carles Mas i Jordi Xumetra.

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply