Escoruela (Sant Andreu), novetat al carril esquerre

El futbolista mataroní arriba a la Unió Esportiva Olot disposat a potenciar la banda esquerra amb recorregut, profunditat i bon nivell tècnic. Als seus 24 anys, Roger Escoruela ha brillat amb llum pròpia al grup cinquè de Tercera Divisió a files de la UE Sant Andreu, jugant-ho tot i classificant-se per al play-off d’ascens. A més, el maresmenc compta amb tres anys d’experiència a Segona B amb el filial de la SD Eibar i el Real Unión. Firma per un any més un altre d’opcional i és la tercera incorporació després de Delgado i Batalla. 

Roger Escoruela Miralles (Barcelona, 16/03/1996) es va traslladar des de ben petit a Mataró i va formar-se en diversos clubs maresmencs abans de fitxar per la UE Cornellà en el primer any de juvenil. El segon el va fer a les files del RCD Espanyol i l’últim, al Vilarreal CF. Ja com a amateur, la seva primera aventura va ser el Gavà (3a Divisió), on cridar l’atenció de la SD Eibar. El conjunt basc el va cedir al Real Unión (2016-17), equip amb el qual va disputar set partits a Segona B amb només 20 anys. Els dos cursos següents va competir amb el CD Vitoria, que és el filial de l’Eibar. En total, Escoruela va acumular més d’una cinquatena de partits a la divisió de bronze amb gairebé 4.000 minuts de joc. L’estiu passat va firmar per la UE Sant Andreu, on s’ha convertit en un fix a la banda esquerra de Mikel Azparren. A la lliga, el barceloní ha disputat 22 dels 23 duels possibles amb dos gols anotats i ha estat un dels laterals amb més projecció i atreviment de la Tercera Divisió. De fet, just aquest cap de setmana ha finalitzat la seva participació amb el club quadribarrat en el play-off d’ascens a Segona B, on va ser eliminat per l’Hospitalet, que va fer valer la seva condició de campió del grup català després de l’empat sense gols.

Pel que fa a les seves qualitats tècniques, la direcció esportiva considera que és un jugador ofensiu amb arribada i velocitat, un carriler esquerrà que donarà l’amplitud i la profunditat necessària que requereix el sistema de joc de la UEO. Té bona sortida de pilota, és resistent a nivell físic i ofereix una gambada destacable per arribar a línia de fons i centrar. Un futbolista que coneix la categoria de la seva experiència al grup del nord (tres temporades) i encaixa de meravella amb el perfil desitjat per ocupar la vacant de Pep Chavarria, un jugador relativament jove però amb recorregut i fam per progressar a la categoria.

Escoruela signa per una temporada més una altra d’opcional i es converteix en el tercer reforç de la plantilla després del davanter Juan Delgado i el porter Albert Batalla. Benvingut al club, Roger! Et desitgem molts èxits de vermell!

Declaracions de Roger Escoruela:

“Les sensacions són molt positives, tinc moltes ganes de començar el més aviat possible. Porto 20 anys estiuejant a Olot, per mi és un somni fet realitat poder ser jugador d’aquest club i poder gaudir dels companys, de l’afició i del projecte. Sempre m’havia cridat l’atenció aquest club, estic molt content i agraït”.

“La veritat és que no m’ho vaig pensar dues vegades, crec que és un projecte estable i ambiciós que porta tres o quatre anys treballant-se i que s’ha consolidat a la categoria. L’equip té una estructura molt sòlida i estic convençut que m’adaptaré ràpid a l’estil de joc. Vinc a aportar el meu granet de sorra”.

“Sóc un jugador molt ràpid, fort i que interpreto bé el joc d’atac. En els últims anys també he millorat en les tasques defensives, puc aportar dinamisme i el joc directe que la Unió Esportiva Olot necessita”.

Foto: Judit Andreu

Leave a Reply