Factura excessiva (UE OLOT 0-1 UE Figueres)

La UE Figueres s’emporta el títol del Torneig de l’Estany amb una jugada aïllada de Valverde a les acaballes al matx. Un càstig massa elevat per una Unió Esportiva Olot que va competir a bon nivell i que va generar les millors oportunitats davant d’un inspirat Andrés. La nota més negativa van ser les lesions d’Escoruela i sobretot d’Álvaro Salinas, del qual esperem saber-ne el diagnòstic exacte. El proper compromís del conjunt de Raúl Garrido serà diumenge a Riudarenes contra el Girona B. 

El futbol gironí va viure el gran esdeveniment de la pretemporada amb l’enfrontament entre dos clàssics de la demarcació, un autèntic derbi entre UEO i UE Figues que es va disputar amb tensió, emoció i intensitat i que no es va decidir fins als minuts finals. Els olotins ja van començar amb mal peu per la lesió d’Álvaro Salinas al turmell, que se li va inflar com una pilota de tenis. L’alacantí va ser trasllat a Olot i restem a l’espera de conèixer l’abast exacte de la lesió. Primers minuts amb pilota per als figuerencs però més perill dels garrotxins, sobretot a les botes de Juan Delgado. L’eldenc en va olorar un parell a la contra però Andrés va mostrar-se molt segur sota els pals. També va destacar Jordi Xumetra, ocupant la mitja punta i disparant amb una centrada-xut molt verinosa. Per part empordanesa, només tenim anotat un tir de Tarrenchs que es va escapar a la dreta de la porteria de Ballesté.

Represa amb alguns canvis com l’entrada de Barnils, Arumí i Soler, que va donar més profunditat a la banda dreta. Van ser els millors minuts de l’Olot, que va produir noves accions ofensives amb els mateixos protagonistes de la primera part. Delgado, després d’una falta ràpida servida per Eloi, va posar a prova a Andrés, que també es va estirar de manera fantàstica per evitar la diana de Xumetra. Va ser en la millor jugada col·lectiva dels de Raúl Garrido, obrint a banda per Soler i fent una centrada rasa al segon pal. L’Olot manava en joc i en oportunitats però ja se sap que en el futbol res és matemàtic. Així que, pràcticament en la primera arribada del Figueres, els de Salamero es van emportar el gat a l’aigua. Jugada embolicada, intenta regirar-se Ivan Vidal, treu una mà salvadora Ballesté, que no pot aturar el refús de Víctor Valverde, molt hàbil seguint la trajectòria i endreçant-la a la xarxa (88′). Com en la semifinal, el rival va colpejar en els últims minuts i va dificultar la reacció olotina. Una llàstima després d’anar manant en el control de la pilota i trepitjar l’àrea amb facilitat. El Figueres, doncs, es va coronar com a campió del Torneig de l’Estany en un derbi molt competit i que va deixar força satisfet a Raúl Garrido, més enllà de la preocupació per les lesions de Roger Escoruela (un trau el genoll) i Salinas (possible esquinç de turmell), que s’afegeixen als problemes físics de Kilian i Pedro del Campo. El proper amistós dels olotins serà aquest diumenge a les 11h a Riudarenes (*porta tancada) contra el filial del Girona FC. Seguim amb la preparació!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Carles Mas, Masó, Blázquez (c), Eloi Amagat, Salinas, Alan Baró, Escoruela, Xumetra, Vivi i Juan Delgado. També van jugar Chabboura, Barnils, Soler, Enric Genís, Joel Arumí i Aspar.

UE Figueres: Andrés Díez, Pol Tarrenchs, Pol Bastidas, Uri Ayala, Gallo, Jorge Torres, Pol Gómez, Abel Fàbregas, Pepu Soler, Coto i Ousman. També van jugar Khalid, Marc Medina, Valverde, Ivan Vidal i Marc Bech.

Gols: 0-1, Valverde (88′).

Àrbitre: Manuel Moreno. Va amonestar Xumetra, Aspar, Alan Baró, Joel Arumí, Jordi Masó i Eloi Amagat (UEO) i Gallardo, Bastidas i Ousman.

Incidències: partit corresponent a la final de la 51a edició del Torneig de l’Estany disputat a l’Estadi Miquel Coromina i Moretó de Banyoles. 

 

Leave a Reply