Batalla superada (CE Banyoles 1-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot es planta a la final del Torneig de l’Estany després de vèncer al CE Banyoles en la tanda de penals. Una genialitat de Blàzquez havia avançat els de Raúl Garrido en el tram final, però el local Moha, ja en temps afegit, ha enviat el matx als onze metres. Batalla ha estat determinant aturant dues penes màximes i Eloi Amagat ha transformat el penal decisiu que classifica els olotins per a la lluita pel títol contra la UE Figueres, que va eliminar a la UE Llagostera. 

El Torneig de l’Estany és un clàssic de cada estiu, una de les cites per excel·lència del futbol català i una mesura de força prou exigent per iniciar la pretemporada. En la primera jornada, la igualtat va ser la nota dominant com demostra que les dues semifinals es van decidir des del punt de penal. En la primera, el Figueres va poder desfer-se del Llagostera i en la segona, la UEO va suar de valent per imposar-se al conjunt local, intens i motivat per intentar accedir a l’edició número 51 del seu torneig. Primera meitat igualada amb aproximacions a les dues bandes. Salinas, Soler i Masó van disposar de les millors oportunitats, mentre que Albert Batalla va estar ben despert en dues accions d’Èric Torres i Sanku, que va fer anar de corcoll a la defensa amb el seu físic imponent. A la represa, Raúl Garrido va canviar quasi per complet l’equip amb l’entrada d’homes com Eloi, Xumetra, Alan Baró o Vivi. També va entrar Enric Genís, el jove del filial que va deixar bons detalls com un ràpid contraatac habilitant Xumi, que va topar amb la intervenció del porter Hassan. Qui es va mantenir del primer temps va ser Albert Blázquez, ahir capità i ocupant la posició d’interior, que va delectar els aficionats del Pla de l’Estany amb un golàs des de fora l’àrea (82′). Paràbola impressionant del besaluenc que es va colar per tot l’escaire. Però els de Pitu Batlle no havien dit l’última paraula i van posar tota la carn a la graella buscant l’empat. I pràcticament en una de les últimes jugades del matx, bona maniobra de l’ex-Olot Moha, que troba un forat des dins l’àrea per despistar Batalla amb un tir molt ajustat (90′). El partit se’n anava als onze metres i calia estar inspirat per guanyar-se el bitllet per a la final. Va ser el moment de protagonisme de Batalla, que va aturar els llançaments de Nil Congost. Hassan tampoc es va quedar curt i va endevinar les intencions de Xumetra i Escoruela. No van fallar Alan Baró, Chabboura i Eloi Amagat, que va signar el de la classificació gairebé a les dotze de la nit al Miquel Coromina i Moretó de Banyoles. Aquest dimecres, a partir de les 21:30h, un altre clàssic del futbol gironí com és un Figueres-Olot per decidir el títol al Pla de l’Estany. Seguim!

FITXA TÈCNICA

CE Banyoles: Bartrina, Ignasi, Botxi, Andreu, Henry, Turon, Venzal, Eric Torres, Sanku, Pau Ribas i Nil Congost. Tambén van jugar Sala, Ferru, Jam, Julià, Alpha, Monchi, Toni, Moha i Hassan. 

UE OLOT: Batalla, Soler, Carles Mas, Barnils, Aspar, Masó, Blázquez (c), Salinas, Joel Arumí, Pijoan i Delgado. També van jugar: Eloi Amagat, Chabboura, Alan Baró, Escoruela, Xumetra, Genís, Vivi, Joel Ferrés i Àlex Garcia.

Gols: 0-1, Blázquez (82′), 1-1, Moha (90′).

Àrbitre: Brian Díaz Díaz. Va amonestar Turon i Alpha (Banyoles) i Xumetra (UEO).

Incidències: partit corresponent a la segona semifinal de la 51a edició del Torneig de l’Estany amb uns 200 espectadors a l’Estadi Miquel Coromina i Moretó de Banyoles. 

Leave a Reply