Polint detalls (Girona B 1-0 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot encaixa una derrota anecdòtica a Riudarenes davant del Girona B, que s’ha avançat ben d’hora aprofitant una errada defensiva. Més enllà del resultat, bona imatge i sensacions positives dels de Raúl Garrido, que han dominat el matx de cau a peus i han disposat de les millors oportunitats. Més minuts per als joves del filial i juvenil a l’espera de recuperar efectius de cara al proper enfrontament de divendres vinent a Manresa.

Amb el got mig ple. Les pretemporades són per fallar, per equivocar-se, per aprendre i per millorar. Els marcadors, en aquestes alçades de la preparació, acostumen a tenir una importància relativa per al cos tècnic, que es guia sobretot per altres aspectes del joc més futbolístics i tàctics, conceptes en els quals l’aprenenatge ha de ser constant i en línia ascendent. En aquest punt es troba la UEO, per bé que el resultat d’avui a Riudarenes hagi estat negatiu. I és que el Girona B del garrotxí Àxel Vizuete ha trencat el gel molt aviat amb una diana de Pachón (4′). Mala entrega d’Alan Baró i desajustament defensiu que ha aprofitat Priego per habilitar l’ex de l’Andorra i Prat. A partir d’aquí, però, han estat figues d’un altre paner. Del paner olotí, més concretament, amo i senyor de la pilota i generador de les ocasions més rellevants. Amb el retorn del sistema 3-5-2, Arumí i Soler han fet mal per les dues ales amb centrades interessants per a Chabboura i Delgado, que no han trobat la inspiració. El joc aeri ha estat una de les armes que ha utilitzat l’Olot per crear perill, ja que Masó també s’ha animat amb una rematada que ha sortit fregant el pal. Tot plegat, en una primera meitat amb un Girona B ben col·locat al darrere i esperant les seves opcions, com un tir de Priego que Ballesté ha pogut enviar a còrner. Al descans, la sensació és que els gironins havien obtingut molt amb poc i que els olotins havien fet molt per tan poca cosa.

No ha variat en excés el guió a la represa, en la qual han entrat Vivi, Xumetra i també Batalla sota pals. La bala de l’Estartit ha donat més dinamisme a l’atac i el bescanoní ha ajudat en la sortida de pilota, acompanyat de Barnils i Eloi Amagat com a interiors. Precisament el gironí ha estat a punt de col·locar l’empat amb una centrada enverinada que Morillas ha rebutjat a còrner amb molts problemes. En la recta final, carrusel de canvis als dos equips amb presència de joves del Sant Jaume com Enric Genís i Àlex Garcia o juvenils com Marc Pijoan o Joel Ferrés. Els de Garrido han continuat a la recerca del gol, però el Girona B s’ha mostrat ferm i contundent per conservar l’avantatge. Genís, amb un altre cop de cap, ha disposat de la darrera opció abans del xiulet final de l’àrbitre Rubén Mancera. Una derrota mínima contra un nouvingut a la Tercera Divisió farcit de joves de talent i molta projecció. Seguim polint detalls i treballant mecanismes del joc per crèixer i ser cada vegada més competitius. A l’espera de recuperar jugadors tocats com Pedro, Kilian o Roger Escoruela (Alan s’ha retirat abans d’hora per una petita sobrecàrrega), els olotins visitaran el CE Manresa el proper divendres 25 a la capital del Bages (19:30h). Endavant!

FITXA TÈCNICA

Girona B: Morillas, Magalhanes, Dan Coll, Pau Resta, Ferran López, Guillem, Jofre, Terrats, Joel Priego, Naranjo i Àlex Pachón. També han jugat Jaime (ps), Manel, Monjonell, Gamell, Alejandro Ariel, Alex Gónzalez, Cámara, Benítez i Palacios.

UE OLOT: Ballesté, Soler, Carles Mas, Barnils, Aspar, Masó (c), Eloi Amagat, Chabboura, Joel Arumí, Alan Baró i Delgado. També han jugat Blázquez, Vivi, Xumetra, Batalla (ps), Enric Genís, Àlex Garcia, Joel Ferrés i Marc Pijoan.

Gols: 1-0, Pachón (4′).

Àrbitre: Rubén Mancera Anton. Ha amonestat Guillem Jiménez (Girona B) i Aspar, Marc Pijoan, Soler i Blázquez (UEO).

Incidències: quart partit amistós de la pretemporada disputat a porta tancada al Municipal de Riudarenes.

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply