PRÈVIA J1: Una estrena amb asterisc

La Unió Esportiva Olot enceta la temporada més incerta, estranya i a la vegada més important amb la visita al camp de la UE Cornellà, un habitual del play-off en els últims anys. Debut aquest diumenge (12h, Footters) en el nou format de competició i a porta tancada arran de les restriccions sanitàries per la COVID-19. Raúl Garrido té les baixes de Salinas per lesió i Albert Batalla per sanció, però es mostra optimista i convençut que poden fer un bon paper en un subgrup català tremendament complicat. 

Cornellà alça el teló. La UEO dóna el tret de sortida d’una temporada marcada per la pandèmia i per les limitacions, protocols i mesures que afecten a tota la societat. Després de set mesos sense competir i d’una pretemporada llarga i feixuga, els olotins obren el foc contra un dels candidats a situar-se en les primeres posicions. Caldrà, doncs, adaptar-se a les dimensions reduïdes del camp i a la intensitat, precisió i contudència que requereix aquest tipus d’escenari. A favor, la línia continuïsta de la plantilla (segueix un 85% dels jugadors en una clara mostra del projecte de proximitat del club) i la inèrcia ascendent amb el qual s’han acabat els últims amistosos de preparació (victòries contra Andorra i Terrassa). Amb un nou sistema de competició i quatre categories en joc, cada enfrontament pren una magnitud enorme per dirigir-te a una zona o altra de la classificació. I de moment, sense públic a les grades, un factor ambiental que es trobarà a faltar en un esport que sense els seus aficionats animant deixa de tenir l’encant i la màgia que tant ens agrada.

El rival és la UE Cornellà, un clàssic de la part alta del grup de l’últim lustre i que es va quedar a les portes de l’ascens al futbol professional en caure davant del CD Castellón en la ronda final del play-off. Repeteix tècnic (Guillermo Fernández Romo) però ha perdut peces valuoses com Nana, Javi Jiménez, Becerra o Fer Pina. En canvi, manté futbolistes de nivell com el porter Ramon Juan, Eloy Gila, l’ex-Olot Guzmán, Agus Medina o Pablo Fernández i s’ha reforçat amb el garrotxí Albert Dorca, Kevin Presa, Ontiveros, Estellés, Àlex Pla o Marx Marcet. Un bloc amb un ADN sempre competitiu, de rauxa i ofici, i més en el seu hàbitat natural on sol cedir ben pocs punts al llarg de les campanyes.

Per a la primera cita del curs, el tècnic valencià Raúl Garrido no podrà comptar amb Álvaro Salinas, en la fase final de recuperació de la seva lesió al turmell, ni tampoc amb el porter Albert Batalla, sancionat en l’últim partit de la temporada passada amb l’Almeria B. El seu lloc a la convocatòria l’ocuparà el juvenil Martí Gayolà, fitxat aquest estiu del Girona FC. Sí que hi seran Kilian Grant i Eloi Amagat, superades les molèsties dels últims dies.

El partit, corresponent a la primera jornada del subgrup A del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest diumenge a les 12h del migdia a porta tancada al Nou Municipal de Cornellà i es podrà seguir en directe per Footters i Ràdio Olot, a més del minut a minut al nostre compte del Twitter (@UEO1921). Som-hi, vermells! Comencem amb bon peu!

BAIXES: Salinas (lesió) i Batalla (sanció).

La prèvia de Raúl Garrido

“Després de tants mesos, semblava impossible que poguessim tornar a competir. Tenim molta il·lusió i moltes ganes, encara valorarem més el que significa fer el que ens agrada i serà un moment molt bonic”

“Ens vam quedar amb ganes de més i tot l’equip està mentalizat i amb molta predisposició per a que sigui un any que puguem recordar per coses positives”.

“Està tot concentrat en 20 partits i és important cada punt i cada partit però no hem de tenir angoixa, hem d’estar tranquils. És un format diferent i un repte que hem de gestionar de la millor manera possible”.

“Ens hem de marcar l’objectiu de seguir creixent com aquests últims tres anys. Hem de ser conscients del rival i els formats, serà difícil però és evident que volem estar entre els set primers que et dóna la possibilitat després de fer un pas endavant. No renunciem a res i podem optar al que sigui si fem les coses de manera excel·lent”.

“El Cornellà és un equip acostumat a classificar-se per al play-off en les últimes temporades, ha variat la plantilla i ha tingut baixes importants però serà un equip competitiu i complicat. Sobren les paraules per analitzar-lo, ha demostrat que és un equip d’alt rendiment”.

“Ens hem d’adaptar a qualsevol de les circumnstàncies, a diferents contextos i a les propostes i models de joc dels rivals. Hem de tractar de competir contra qui sigui”.

“Aquest any no té sentit parlar d’un onze titular. Tindrem cinc canvis i estic encantat que sigui així perquè dóna especial rellevància a la plantilla en sí, que serà un reflex del que aconsegueixi l’equip. Tots poden ser fonamentals”. 

Precedents

Un triomf olotí en les set visites més recents al Municipal de Cornellà. Les dues primeres, encara a Tercera Divisió, es van saldar amb dos empats (0-0, 2011-12 i 1-1, 2012-13). El segon any a Segona B també va finalitzar amb repartiment de punts (0-0, 2014-15), mentre que el resultat més contundent va ser fa tres temporades (5-0, 2015-16). L’única alegria, tal i com ja hem repassat, va arribar fa dos cursos (2017-18). Un solitari gol de cap de Marc Cosme va permetre a la UEO cantar victòria en un dels camps més difícils de la lliga (0-1). Fa dues temporades, els de Garrido van caure per 3-0, trencant així una ratxa de deu partits sense perdre. I en el xoc del curs passat, repartiment de punts amb gol d’Héctor Simón de penal (1-1). El llançanenc, baixa de llarga durada per una lesió cervical, serà un dels grans absents.

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply