PRÈVIA J6: Encamp per reivindicar-se

Minvat per quatre baixes sensibles, la Unió Esportiva Olot vol veure la llum aquest dissabte (17h, Footters) a Prada de Moles en la sisena jornada del campionat de lliga. L’espera el FC Andorra de Nacho Castro, candidat a tot amb una plantilla de potencial immens i dolgut després de l’última desfeta a Tarragona. Garrido reclama consistència defensiva, convicció i humilitat per treure un bon resultat d’Encamp abans de rebre el Barça B el proper dimecres. Aixó sí, al tècnic valencià se li acumulen els maldecaps amb les lesions de Pol Ballesté i Pedro del Campo. 

Ressorgir enmig de les adversitats. Inici de temporada accidentat i amb un cúmul de desgràcies per a l’Olot, que ha d’anar saltant totes les pedres d’un camí molt diferent del que tots hauríem imaginat. Quatre partits, dos punts sumats i la sensació que s’ha de posar fi a la fragilitat defensiva i apujar un grau la competitivat per avançar i discutir de tu a tu a qualsevol equip. Prohibit mirar el passat, prohibit establir comparacions, prohibit trobar a faltar jugadors que no hi són. El present és ara i aquí, el present és Andorra i els 16 partits que queden per disputar d’aquesta primera fase. És una evidència que no s’ha arrencat bé, com també ho és que el marge de creixement i el potencial d’aquesta plantilla ens conviden a despertar. I a fer-ho ja, començant per Encamp, al Principat andorrà, un escenari de temperatura gèlida on caldrà obrir el foc i invocar l’esperit volcànic perquè la flama de l’Olot segueixi ben encesa. Recordem que a la cantonada espera el Barça B (dimecres, 16:30h) en el duel intersetmanal que resta pendent per posar-nos completament al dia.

El FC Andorra, propietat del jugador del FC Barcelona Gerard Piqué, és un dels anomenats transatlàntics d’aquesta categoria. Noms com Mantovani, Casadesús, Rubén Enri, Riverola, Nico Ratti o l’ex-Olot Carlos Martínez, autor de dues dianes, ressalten en una plantilla dissenyada per fer-se un lloc en el futbol professional. Ferits després de l’última derrota inversemblant al Nou Estadi, on dominaven 0-2 amb un home més a falta de vint minuts i el Nàstic va acabar remuntant (4-2), els de Nacho Castro voldran refer-se i mantenir la línia de regularitat que diuen. Els andorrans es situen a mitja taula amb sis punts, obtinguts amb una victòria contra el Barça B (1-0 a Encamp) i tres empats contra el Cornellà, Espanyol B i Llagostera.

El partit, corresponent a la 6a jornada del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest dissabte a les 17h a porta tancada a Prada de Moles (Encamp) i es podrà seguir en directe per Footters i Ràdio Olot. L’expedició surt aquest divendres a la tarda cap al Principat amb absències importants; a les baixes ja conegudes de Masó i Aspar, cal afegir-li la del porter Pol Ballesté, que té una fissura al canell, i el migcampista Pedro del Campo, amb una microruputura al quàdriceps. El porter juvenil Martí Gayolà entrarà en la convocatòria on també s’espera la presència d’algun jugador del filial com Albert Julià, habitual en la dinàmica de primer equip. Som-hi, vermells! Més obstacles? Més ganes de guanyar i reivindicar-se!

BAIXES: Masó, Aspar, Pedro i Ballesté (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido

“No estem complint amb les expectatives que tots teníem. som els primers que estem decebuts amb aquest començament però també sabem que som capaços de donar-li la volta ràpidament. Hem fet reflexió i autocrítica per veure que ho podem fer millor, tenim la convicció de fer-ho i intentar que es vegi la millor versió de l’Olot”.

“Hem de millorar en les situacions defensives, sobretot les transicions. Estem treballant però això no és fruït d’un dia, és qüestió d’anar agafant confiança. Hem d’intentar com sigui deixar la porteria a zero”.

“Els quatre partits hem anat a remolc en el marcador, després has d’estar lluitant i remant massa i encara dificulta més les coses. Hem de tractar de marcar primer i estar sòlids defensivament, començar de zero i fer les coses ben fetes amb la humilitat que això comporta”.

“L’Andorra és un equip competitiu a través de tenir la pilota i de ser molt ofensiu, fa un desplegament important. Té l’ambició d’arribar aviat a la lliga de futbol professional. Hi ha diferents matisos respecte la temporada anterior però la idea segueix sent la mateixa, ser protagonistes i valents amb la pilota”.

Precedents

El precedent més fresc, per bé que té una validesa relativa, és el d’aquesta pretemporada. La UEO va superar el FC Andorra a les instal·lacions de Royalverd per 2-0 amb doblet de Jordi Xumetra, el primer de penal. Pel que fa a la temporada passada, els olotins van caure 1-0 a Prada de Moles amb gol de Moha Keita al límit del descans. Per trobar altres enfrontaments ens hem de remuntar als anys setanta; tres sortides a Preferent i una a Tercera Divisió amb un balanç de tres derrotes (2-0, 1974-75 / 2-1, 1975-75 i 2-1, 1979-80) i un empat (1-1, 1973-74).

Leave a Reply