Voluntat sense rèdits (FC Andorra 1-0 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot torna a pagar molt cara una concessió defensiva i no pot trencar la dinàmica negativa davant del FC Andorra a Prada de Moles. Iker Goujón, molt murri, ha aprofitat una mala entrega per marcar l’únic gol de l’enfrontament. Els de Garrido han dominat tota la segona meitat i han arribat amb cert perill, però novament han estat desencertats de cara a porteria. I una altra lesió muscular, la de Carles Mas, que ha estat substituït per Xumetra. El proper dimecres, contra el Barça B, tornarem a tenir una nova oportunitat per reaccionar. 

Quan no és un all, és una ceba. Es pot dir alt i clar que l’Olot ha trepitjat merda aquesta temporada. Avui, en la gèlida Prada de Moles, els de Raúl Garrido es presentaven amb confiança i il·lusió per capgirar la tendència dels últims partits i tornar del Principat amb un resultat positiu davant d’un dels favorits a l’ascens.

Amb el debut d’Albert Batalla sota pals, els olotins han sortit a la gespa molt seriosos i conscients de la importància dels tres punts. Salinas, primer habilitat per Blázquez i després bloquejant el servei de Bañuz, ha estat l’home més incisiu en aquesta arrencada. Els de Nacho Castro han arribat ben poc però ho han fet amb un verí letal. Soler s’ha equivocat en la passada, no s’ha entès amb Carles Mas i Iker Goujón, que passava per allà, s’ha endinsat fins a la cuina i ha batut al porter balaguerí (18′). Un altre cop a remolc, una altra vegada un error defensiu que ens martiritzava i engegava en orris el guió de partit de Garrido. I per si no n’hi hagués prou, Carles Mas ha hagut de demanar el canvi per una estrebada muscular que també el farà apartar-se unes setmanes. Abans del descans, Batalla ha signat un parell d’intervencions destacables a tirs de Rubén Bover i Martí Vila. Temps de pausa per païr el cop rebut i intentar revertir el panorama amb més determinació atacant.

I es pot dir que la represa ha estat pràcticament tota de color vermell. Els garrotxins han fet una pressió més alta i han robat infinitat de pilotes a la zona de creació andorrana. Així s’han anat fabricant ocasions; tir directe d’Escoruela, cop de cap de Kilian, volea de Xumetra i un xut ajustat de Chabboura que s’ha escapat al lateral de la xarxa. Garrido ha donat entrada a Eloi Amagat per governar la zona de mitjos i l’equip ha guanyat profunditat per les dues bandes. El que ha mancat, com sol ser habitual aquesta temporada, ha estat la punteria. Els locals han endreçat l’única clara que han tingut, mentre que els olotins han desaprofitat diverses oportunitats per, almenys, endur-se un puntet d’Encamp. I l’encert, com els famosos petits detalls, dicten sentència en aquesta exigent i competitiva Segona B. La millor notícia? Que dimecres tenim un altre partit per passar pàgina, curar les ferides i refer l’autoestima i l’orgull d’aquest grup, que té capacitat i condicions per donar molt més de sí. No és el començament ideal, no són els números desitjats, però de pitjors n’hem superat i la situació demana valentia, responsabilitat i compromís. Ho podem fer! Hi creiem!

FITXA TÈCNICA

FC Andorra: Bañuz, Mantovani, Rai Marchan, Iker (Casadesús, 64′), Riverola, Carlos Martínez (Rubén Enri, 71), Gaffoor, David Martín (Ballarín, 91′), Pau M., Martí Vilà i Bover (c) (Aguado, 71′).

UE OLOT: Batalla, Soler, Carles Mas (Xumetra, 22′), Barnils, Blázquez (c) (Eloi, 58′), Salinas (Chabboura, 69′), Alan Baró, Escoruela, Kilian, Vivi i Juan Delgado.

Gols: 1-0, Iker (18′).

Àrbitre: Miguel Domato Pedreira. Ha amonestat Rai Marchan i Riverola (Andorra) i també Vivi (UEO).

Incidències: partit corresponent a la 6a jornada del campionat de lliga disputat a porta tancada al camp de Prada de Moles (Encamp). 

Fotos: FC Andorra

Leave a Reply