PRÈVIA J8: Desafiant nous obstacles

Un cop superada una nova aparició de la COVID-19 a la plantilla, la Unió Esportiva Olot visita aquest dimarts (17:30h, Footters) el CE L’Hospitalet amb el propòsit d’allargar les sensacions positives de l’última victòria contra el Barça B i mirar de treure el cap de la zona més perillosa de la taula. Garrido té el dubte de Carles Mas i les baixes del porter Pol Ballesté i José Antonio Soler, però recupera la resta d’efectius per un partit fonamental a domicili. Al davant, uns riberencs immaculats al seu camp amb un bloc compacte i equilibrat que treu suc a l’embranzida de l’ascens. 

Parada i seguim. És el pa de cada dia, és el curs de les incerteses i desgraciadament apareixen molts factors que no podem controlar. Nous casos detectats de COVID-19 ens van fer aturar l’activitat diària poques hores després de jugar contra el Barça B. Per sort, la UEO va tenir jornada de descans el següent cap de setmana, però els futbolistes s’han hagut de mantenir aïllats durant aquesta última setmana. Després dels testos d’aquest dilluns, on tots els jugadors han donat negatiu i sense símptomes, l’equip ja pot afrontar en unes mínimes condicions el partit d’aquest dimarts contra L’Hospitalet, ja que els dos clubs han acordat posposar la data un cop finalitzada la quarantena. A nivell futbolístic, i tot aquesta frenada en sec, l’Olot intentarà donar continuïtat al darrer triomf davant del filial blaugrana per mantenir una tònica de resultats favorables que ens faci enlairar a la classificació d’aquest subgrup català, més igualat que mai en les vuit primeres jornades. Els de Raúl Garrido són conscients de les seves possibilitats i del marge de millora que poden experimentar, passant per la solidesa defensiva i l’encert atacant, per tal de retrobar-se amb les alegries de fora de casa.

El rival d’aquest dia de la Puríssima és ni més ni menys que el Centre d’Esports l’Hospitalet, que enguany torna per la porta gran a Segona B després d’uns anys lluitant a Tercera Divisió. Un històric del futbol català (3 temporades a Segona A i més d’una vintena a la divisió de bronze) que ha aprofitat la inèrcia de l’ascens per situar-se en zona còmoda amb 10 punts. A més, els de Jonathan Risueño han exhibit fortalesa i fiabilitat com a locals amb victòries contra Lleida Esportiu, Espanyol B i Barça B. Pel que fa a noms, els riberencs confien bastant en el bloc de l’ascens amb els Aliàga, Parera, els dos Cristians (Gómez i Alfonso), Salinas o Miquel Ripoll. Hi han afegit reforços interessants com Alex Felip, Carmona, Marcos de la Espada, Joel Jorquera o Pablo Aguilera, que va ser expulsat en l’últim matx i no podrà ser-hi. El màxim golejador, d’un bloc on tothom suma, és Canario amb dues dianes.

El partit, corresponent a la vuitena jornada del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B, es celebrarà aquest dimarts a les 17:30h a porta tancada a l’Estadi Municipal de Futbol de L’Hospitalet i es podrà seguir per Footters i Ràdio Olot. Tot indica que Raúl Garrido podria recuperar homes com Pedro, Aspar i Jordi Masó, mentre que el banyolí Carles Mas és dubte per la seva ruptura muscular i Soler i Pol Ballesté estan totalment descartats per aquest enfrontament. Nova oportunitat per despertar a domicili! Som-hi, vermells!

Baixes: Soler i Ballesté (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido

“Avui hem fet testos i hem sortit tots negatius. És d’agrair que l’Hospitalet hagi entès la situació i hagi posat facilitats per jugar el partit 48 hores després”.

“Vam aïllar els positius i vam deixar d’entrenar, és una situació que ja hem viscut. Sabem que és un problema però hem de veure la part positiva. L’important és el que passa al camp i hem de donar bona resposta i bona imatge per intentar guanyar el partit”.

“L’Hospitalet ha començat molt bé la lliga. Ve d’una derrota dura però estan fent bé les coses, per mi és dels equips que millor juga a futbol. Desenvolupa molt bé la seva idea de joc i és un rival molt difícil que ha guanyat els tres partits de casa. Això indica que estan ben treballats i tenen un nivell molt alt. Anem amb la intenció que es vegin les nostres virtuts”.

“En la situació que estem no podem pensar en reservar jugadors. Estic convençut que l’equip que surti anirà amb il·lusió, intenció i ganes de guanyar el partit”.

“Ens va venir molt bé guanyar al Barça B, ens va donar la confiança que ens faltava per competir. Crec que va ser un punt d’inflexió”.

Precedents

Enfilant el registre històric, copsem que l’Olot ha visitat el camp de l’Hospitalet en 14 ocasions, 13 en lliga i una en Copa del Rei. El balanç global és de 7 victòries riberenques, 6 empats i una única victòria olotina, fa gairebé 50 anys a Tercera Divisió amb gols de Morchón i Merchán (1-2). L’últim precedent és del curs 2015-16 amb repartiment de punts (1-1). El colomenc Jorge Rojas va ser l’autor del gol de l’aleshores conjunt dirigit per Rodri.

 

Leave a Reply