La força de la unió (UE OLOT 2-1 Lleida Esportiu)

Segona victòria de la temporada de la Unió Esportiva Olot, que sap patir i competir per superar el Lleida Esportiu. Jordi Xumetra, ben aviat, ha avançat els de Raúl Garrido davant d’uns lleidatans que també han disposat de les seves opcions. En el tram final, Pedro del Campo ha ampliat l’avantatge amb una execució de fantasia, però Araujo ha retallat distàncies i Alan Baró ha estat expulsat injustament. Lliçó de compromís, caràcter i sacrifici col·lectiu per deixar l’últim lloc de la taula. Propera parada, UD Poblense a la Copa del Rei.

Ben vius. La UEO ha obtingut una victòria de prestigi davant d’un dels grans de la categoria, el Lleida Esportiu, en un partit que ha costat de mastegar fins al final. La primera premissa, mal endèmic dels últims partits, era no encaixar a les primeres de canvi. I no només ho hem aconseguit sinó que hem estat nosaltres qui hem tallat el bacallà. Jugada excepcional de Kilian Grant pel carril esquerre, centrada fabulosa al cor de l’àrea on apareix Jordi Xumetra amb un cop de cap infal·lible (11′). El guió perfecte i l’arrencada desitjada, calia saber administrar l’avantatge i evitar córrer el risc de defensar massa endarrere. El Lleida, però, ha exhibit també el seu potencial amb un estil més directe i perill a pilota aturada. Per exemple, llançament de falta de Cano que Batalla treu de punys o rematada amb la testa al pal d’Alpha Bagayoko. Però l’Olot s’hi deixava l’ànima en cada pilota dividida i també s’acostava a l’àrea de Víctor amb bones intencions. Anotats tenim un tir de Masó amb cama esquerre i un xut centrat de Pedro després de superar el rival amb una autopassada deliciosa. Temps de descans per respirar i mirar de gestionar un marcador favorable amb la necessitat i l’exigència que demanava l’enfrontament.

A la represa, el Lleida ha continuat mostrant les seves fortaleses però sovint topava amb un Olot concentrat i ordenat, conscient que no podia tenir cap fuita per intentar aguantar el resultat. I sortir a la contra, com ha fet Xumi després de la passada d’Eloi Amagat. El porter visitant Víctor, molt atent, ha evitat el 2-0 amb el cos. Hi ha posat més pólvora Molo mentre Garrido afegia profunditat amb Escoruela i un punta més referència com Delgado. I el cert és que el lateral mataroní ha estat decisiu en el segon gol, ja a les acaballes del matx. Incursió fins a la ratlla de fons, aixeca el cap i cedeix endarrere per a Pedro del Campo, que controla, pensa i executa de meravella a prop de l’escaire (83′). Alliberament personal del figuerenc i col·lectiu d’un bloc que encara hauria de suar més. I és que l’àrbitre Claudiu Muresan ha expulsat Alan Baró per dues grogues (la primera del tot inexistent, de fet s’ha confós de jugador) i instants després Quim Araujo s’ha inventat una volea descomunal per retallar diferències (85′). Minuts eterns, sobretot els cinc d’afegit, i una feinada de por per treure aigua amb un home menys. Però ens n’hem sortit perquè aquest equip, quan vol, té ànima, té fe i té el do de competir superant tots els límits. Segona victòria del curs, sumem 8 punts i abandonem el darrer lloc de la classificació. Mantenim registres notables a l’Estadi amb dos triomfs i dos empats abans d’encarar el desplaçament a Mallorca per jugar contra el Poblense. Dimecres vinent, tenim primera ronda de la Copa del Rei a terres balears. I diumenge derbi gironí a Llagostera. Però anem a passos, avui assaborim aquests tres punts vitals i fonamentals. Un cop més, gràcies als incondicionals del mur, sou el nostre motor i junts serem tot el que vulguem ser. Seguim!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Soler (Escoruela, 69′), Carles Mas, Masó, Blázquez (c), Eloi (Vivi, 85′), Salinas (Delgado, 69′), Pedro, Alan Baró, Xumetra (Chabboura, 80′) i Kilian.

Lleida Esportiu: Víctor, Jose Ruiz, Simic (Pere Pons, 87′), Fall (Raúl, 62′), Chavero, Joanet (Abel, 62′), Cano (Quim Araujo, 62′), César (c), Álvaro González, Bagayoko i Abraham.

Gols: 1-0, Xumetra (11′), 2-0, Pedro (83′), 2-1, Quim Araujo (85′).

Àrbitre: Sergiu Claudiu Muresan. Ha amonestat Masó, Pedro, Batalla, Eloi Amagat i Carles Mas (UEO). També a José Ruiz i Joanet (Lleida Esportiu). Ha expulsat Alan Baró per doble TG.

Incidències: partit corresponent a la 9a jornada del campionat de lliga del subgrup A del grup 3 de Segona B disputat a porta tancada a l’Estadi Municipal d’Olot.

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply