PRÈVIA J9: Tota la carn a la graella

Després de l’ensopegada intersetmanal al camp de l’Hospitalet, la Unió Esportiva Olot intentarà aquest diumenge (16:30h, Footters) sumar els tres punts davant del Lleida Esportiu i obtenir la segona victòria del curs, molt necessària per agafar aire abans de festes. Raúl Garrido, autocrític i convençut a la vegada, perd Barnils per sanció però recupera Soler un cop superats els problemes musculars. Al davant, un conjunt de Molo que és quart classificat i que compta amb una plantilla potent i profunda, però que també és un dels més golejats.

Última cita de l’any a l’Estadi Municipal. Un any en el qual ens ha passat de tot; vam començar com un coet i vam flirtejar amb les primeres posicions fins que va aparèixer una pandèmia mundial i ho va engegar tot a rodar. Ha arrencat una nova temporada, més accidentada que mai amb lesions i aturades per COVID-19, en la qual et jugues el futur del club amb quatre categories pel mig. L’any més difícil i incert per la competició més important i estratègica. No hi ha excuses, després de la derrota a l’Hospitalet cal aixecar el cap, mirar-nos els ulls i alliberar la rauxa acumulada. És un subgrup amb una igualtat tremenda i cal revertir immediatament la dinàmica per escapar de la zona més perillosa. Per a l’optimisme, les prestacions a casa amb l’última victòria contra el Barça B i dos empats a bon nivell davant de Prat i Badalona. És l’hora d’arremangar-se, de baixar al fang i de treure el compromís, la responsabilitat i l’essència d’aquest club. I per descomptat que som capaços de fer-ho.

Aquest diumenge ens visita el Lleida Esportiu TCF, anteriorment denominat Unió Esportiva Lleida, un dels clubs més representatius del futbol català, amb presència a la categoria de plata i fins i tot al cim del futbol estatal. Novament a les ordres de Manuel Jesús Casas Garcia “Molo” des de la banqueta, els lleidatans han pogut retenir homes destacats del curs anterior com Pau Torres, Simic, Marc Martínez, Cano, Abel o Raúl González, que de fet és el seu màxim realitzador amb quatre gols. Pel que a fa a les incorporacions, ressalten noms experimentats com Quim Araújo (Cartagena), Chavero (UCAM), Álvaro González (Ebro), Michele Diana (Melilla) o Abraham Minero (Racing). El conjunt del Segrià, que és un dels més golejats amb Hospi el mateix Olot, s’ha col·locat en quarta posició del grup amb 10 punts després de l’empat èpic davant del Nàstic de Tarragona. El Lleida va aconseguir eixugar un 0-2 en els últims minuts amb les barraques de Joanet i el mateix Raúl. Una nova declaració d’intencions d’un equip que apareix en moltes travesses per postular-se entre els favorits d’aquest subgrup català.

El partit, corresponent a la 9a jornada del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest diumenge a les 16:30h a porta tancada a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir en directe per Footters i Ràdio Olot. Malaurdament, Raúl Garrido no podrà comptar amb l’osonenc Roger Barnils, expulsat contra l’Hospi, però en canvi recupera el carriler José Antonio Soler i té el dubte del porter Pol Ballesté. Darrer partit del 2020 com a local, acabem-lo amb final feliç i un bon regal! Ho necessitem!

BAIXES: Barnils (sanció).

La prèvia de Raúl Garrido

“La derrota a l’Hospitalet va ser molt dolorosa pel resultat i per com va ser. En cap moment vam competir i això fa mal. Ens ha valgut per deixar clares moltes situacions de joc, actitud i comportament. De les derrotes se n’han de trobar coses positives, mai és bo perdre però ho hem d’utilitzar per adonar-nos que això no es pot permetre”.

“Hem parlat de responsabilitat, ambició i compromís. Valors que sempre hem tingut i no podem permetre que no apareguin. Estic convençut que l’equip donarà resposta molt allunyada de la que vam donar el dimarts passat”.

“A casa hem jugat tres partits, n’hem guanyat un i n’hem empatat dos amb sensacions de poder-los guanyar. Hem de donar continuïtat a aquesta línia i que l’equip es manifesti d’aquesta manera”.

“Hem començat sempre perdent, no podem permetre’ns que sempre anem en desavantatge des de l’inici. L’equip ha fet reflexió i autocrítica, tots podem donar més de nosaltres mateixos. Jo sóc el màxim responsable, tots hem de millorar”.

“En clubs de la magnitud del Lleida Esportiu tot el que no sigui estar entre els tres primers sembla que és una decepció. És un equip molt competitiu i que és difícil de guanyar. L’altre dia van ser capaços de remuntar un 0-2 davant del millor equip de la categoria. No es rendeix mai i té jugadors que qualsevol equip voldria tenir”.

“Han canviat jugadors, tenen molta qualitat per dins amb futbolistes com Quim Araujo, Chavero, Fall, Molinero… És semblant al de la temporada passada però s’ha potenciat moltíssim el centre del camp”.

“Hem de tornar a manifestar les fortaleses que tenim i aconseguir que es vegin al camp. Crec moltíssim en l’equip, hem demostrat moltes vegades aquest caràcter que ens fa difícils de tombar i que quan estem a punt de morir, ressuscitem. Crec en el club, crec en l’afició i això ho tirarem endavant segur”

“Tot comença per ser conscients que estem malament, hem d’oblidar objectius pretensiosos i tenir la humilitat suficient per competir millor. Estic molt il·lusionat amb el partit i amb moltes ganes que l’equip faci les coses com sap fer”.

Precedents

El Lleida Esportiu ha trepitjat l’Estadi Municipal en 12 ocasions amb uns registres de 5 victòries olotines, 3 empats i 4 triomfs visitants, el més recent en la temporada passada amb un gol in-extremis d’Àlex Felip (0-1). En altres enfrontaments dels últims anys, destaca la victòria garrotxina de la 2017-18 amb gols de Marc Mas i Roger Vidal (2-1). Més enllà, trobem un empat en el curs 2015-16 amb gol d’Uri Santos (1-1) i tres punts més en la 2014-15 amb dianes de Carlos Martínez i Musa Bandeh (2-0). A l’altra cara de la moneda, alegria per al Lleida Esportiu en l’any del debut dels olotins al bronze (0-2) i tres punts visitants en la 2018-19 amb diana de Juanto (0-1).

 

Leave a Reply