PRÈVIA J10: Una altra història

Derbi gironí d’alt voltatge aquest diumenge (12h, Footters) entre la UE Llagostera i la Unió Esportiva Olot, que es troben separats per només dos punts a la classificació. Malgrat el mal record dels últims precedents, els de Raúl Garrido esperen acabar l’any amb el millor colofó per situar-se en una posició més cómoda. Al davant, el vigent campió de la Copa RFEF, el conjunt d’Oriol Alsina que manté el Municipal com un feu inexpugnable, on encara no ha perdut i només ha encaixat un gol. Aspar i Alan Baró, si no prospera els recurs, seran les absències garrotxines. 

Un derbi és un derbi. Arribi quan arribi i estiguin com estiguin els dos equips. Curiosament, pràcticament es disputa en les mateixes dates de l’any passat (cap de setmana de La Marató de TV3) i esperem que aquest cop ens deixi amb un regust ben diferent. Ha estat una setmana neta d’entrenaments després de l’ajornament del xoc de Copa del Rei a Sa Pobla per un cas de COVID-19 al conjunt balear. Per tant, cinc sentits de preparació en la singularitat de Llagostera, reforçant els aspectes de la victòria contra el Lleida i intentant aplicar el mateix patró fora de casa, on l’equip no ha acabat de trobar el seu lloc. Per escalar posicions a la taula és indispensable rascar punts lluny de La Garrotxa i cal fer-ho amb una imatge més sòlida i fiable. És un derbi, no cal motivació extra i amb els últims comptes pendents en ment, la UEO ha de sortir més endollada que mai, lluny de la polèmica i a prop del futbol i la seva personalitat. Són dos punts que ens separen i tres els que hi ha en joc. Són unes festes nadalenques per viure amb una certa comoditat esportiva o per continuar cercant fòrmules per sortir de baix. És a les nostres mans!

El rival d’aquest diumenge és la Unió Esportiva Llagostera, flamant campió de la Copa RFEF i subcampió de la Copa Catalunya. Un club amb una trajectòria espectacular en l’última dècada on ha tocat sostre amb dues temporades a la Segona Divisió A. Actualment encadena un parell de temporades a Segona B després del seu descens a Tercera Divisió. Dirigits per Oriol Alsina al camp i Isabel Tarragó a la llotja, a la plantila trobem noms com el porter Marcos Pérez, Aimar, Viale, Monreal (baixa per sanció), David Garcia, Pitu, Sascha, Andreu Guiu o Sergio Cortés, especialista a pilota aturada. També trepitgen fort joves com Genar i Salvans, cedits per l’RCDE, Aleix Roig o Dubasin. A la classificació, els del Gironès ocupen la sisena posició amb deu punts. Els seus registres com a locals són molt positius amb les victòries contra Barça B i Espanyol B i els empats davant d’Andorra i Hospi. Crida l’atenció que només han encaixat un gol al Municipal de Llagostera, fent gala de la seva habitual contundència defensiva. I com arriba al derbi? Doncs després d’encaixar una derrota clara al camp del Nàstic (3-0) i de caure eliminat de la Copa del Rei davant del primer equip del RCD Espanyol, a qui va portar a la pròrroga fins que Puado va decidir (0-1).

El partit, corresponent a la 10a jornada del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest diumenge a les 12h a porta tancada al Municipal de Llagostera i es podrà seguir en directe per Footters i Ràdio Olot. Torna Barnils després de la sanció però no hi podrà ser el mollonenc Lluís Aspar, que va recaure de la seva lesió muscular, ni tampoc Alan Baró, expulsat per doble groga contra el Lleida Esportiu i pel qual hem presentat un recurs al Comitè de Competició al tractar-se d’una equivocació flagrant. De moment, però, la primera petició ha estat denegada i s’ha enviat un nou comunicat aportant proves més concloents. Per a la resta, il·lusió i entusiasme per afrontar aquest derbi gironí, última parada d’un 2020 que ens ha fet la guitza de mala manera. Fem-nos valer! En volem tres!

BAIXES: Alan Baró (sanció) i Aspar (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido

“És un partit importantíssim. És vital, és l’últim de l’any en quant a la lliga i ens donaria la possibilitat de capgirar-ho tot. Ens permetria poder mirar cap a dalt i aquesta és la nostra intenció”.

“Hem tingut un inici molt dur i difícil amb moltíssimes incidències però un partit ho pot canviar tot. Hem de lluitar amb tot per a que sigui una victòria i mirar altres coses més agradables”.

“Hem de valorar que el rival fa molt bé el que fa, només ha rebut dos gols en total. Històricament és complicat jugar al seu camp, ho tenen tot molt ben estudiat. Hem de tenir la tranquil·litat de saber que podem fer coses que ens apropin a la victòria”.

“Tenen una plantilla molt bona, venen de 120 minuts i de perdre a la Copa del Rei. A priori és positiu per a nosaltres, no hem jugat copa i ens hem estalviat el viatge. Tant de bo sigui un factor determinant”

“Hem demostrat moltíssimes vegades que ens sabem adaptar al que vingui. Tenim una plantilla que ens permet afrontar aquestes situacions, els podem igualar en el que ells fan bé per intentar ser millors”

“Hem de tractar que les nostres virtuts es vegin reflectides en el camp que sigui amb l’estructura i els missatges més adequats per a que els nostres jugadors puguin ser determinants en contextos diferents”

“La clau és que competim de la millor manera possible, fins ara ho hem demostrat sobretot a casa. Tenim la mancança que fora de casa hem d’oferir el mateix nivell que a casa. “Ara comencem a ser reconeixibles i això ens dòna tranquil·litat, seguretat i confiança”

“Rivalitat sempre n’hi haurà entre dos equips de la mateixa província i que volen ser predominants. És sana i és bo que hi sigui. Hem viscut situacions estranyes que et deixen tocat però per la meva part està oblidat i estaré centrat en el joc. S’ha d’estar tranquil i no hem de sortir condicionats per ajudar els àrbitres”.

Precedents

Quatre visites amb un balanç de tres derrotes i un empat, el Municipal de Llagostera no se’ns dóna gaire bé. El primer precedent (2005-06), encara en categories territorials, va ser un repartiment de punts (0-0). El següent, en la temporada 2014-15, va ser el més dolorós amb golejada dels llagosterencs (5-0). Fa tres campanyes (2017-18), el Llagos també es va imposar per la mínima amb dianes de Pablo Sánchez i Maynau (2-1). Un duel polèmic com el de la temporada passada, que es va saldar amb triomf local amb gol de Sascha en temps afegit i en posició discutible (1-0). Un matx, per cert, en el qual els olotins van acabar amb nou homes per les expulsions de Xumetra i Comas.

Leave a Reply