PRÈVIA COPA: L’illa del tresor

Enmig de les festes nadalenques arriben les postres més llamineres per a la Unió Esportiva Olot. Primera eliminatòria de Copa del Rei aquest dimecres (12h) davant de la UD Poblense, conjunt balear del grup cinquè i recent ascendit a Segona B que en les últimes setmanes també ha hagut d’aturar la seva activitat per casos positius. Aspar, per lesió, és l’única baixa de l’expedició olotina, que viatja aquets dimarts cap a Mallorca amb el somni de passar ronda i viure una nit màgica a l’Estadi Municipal.

Una copa per païr les torrons. Ha estat un any atípic a tots els nivells i sembla que també ho serà fins a les seves últimes conseqüències, amb un compromís de Copa del Rei col·locat en calçador enmig de festes arran d’una nova irrupció del coronavirus, en aquest cas en l’equip contrari. El torneig del K.O sempre és una cita especial, motivant i enriquidora, no només per la injecció econòmica que pot rebre el club sinó per la possibilitat d’avançar de fase i veure’t les cares amb un rival d’entitat, en aquest cas el CA Osasuna, que ja espera contrincant per al Dia de Reis. Al llarg de la seva història, l’Olot ha jugat ben poques vegades aquesta competició estatal i per tant, aquest és un motiu més per posar-la en valor i per dur ben lluny el nom de la ciutat. Futbolísticament, els olotins afronten el matx en un estat òptim de joc i confiança. Els últims resultats com la victòria contra el Lleida i l’empat a Llagostera han reforçat anímicament una plantilla que ha viscut incidències de tot tipus però s’ha mantingut ferma i convençuda de les seves capacitats. I ara, abans que torni la voràgine de la lliga, cal jugar-s’ho a una sola carta, un caixa o faixa sense pressió però amb el màxim entusiasme. I de passada, esborrar el malefici que ens persegueix a les Balears, on certament només hem tornat ensaïmades i marcadors poc productius.

El rival d’aquesta ronda incial és la UD Poblense, club fundat l’any 1935 i un dels mallorquins històricament punters de la Tercera Divisió, per bé que també atresora una setena de participacions a Segona Divisió B durant els anys vuitanta. El conjunt dirigit per Óscar Troya, que ha tornat aquesta temporada a la categoria de bronze, competeix en el grup cinquè i es troba classificat en setena posició amb vuit punts i un balanç de cinc empats, dues derrotes i una victòria, precisament en l’últim partit disputat, el derbi contra l’Atlètic Balears (2-3). Com va passar a la UEO, aquestes darreres setmanes han hagut d’aturar l’activitat diària per casos positius de COVID-19 a la plantilla i cos tècnic, fet que ha endarrerit aquesta eliminatòria, en un principi prevista pel dimecres 16 de desembre. Pel que fa als seus jugadors destacats, hi ha vells coneguts del futbol professional com Dani Benítez (Granada) o Pau Cendrós (Mallorca). Els seus màxims golejadors, amb dues dianes, són Alberto Fernández i Aitor Pons, futbolistes que ja s’han enfrontat a l’Olot en el seu pas per l’Espanyol B i Llosetense respectivament.

El partit, corresponent a la primera eliminatòria de la nova edició de la Copa del Rei, es disputarà aquest dimecres a les 12h a l’Estadi Municipal de Sa Pobla, que sí podrà deixar entrar públic amb una capacitat màxima per a 400 persones. Malauradament, el partit no serà retransmès per cap plataforma televisiva però es podrà seguir com sempre a través de les ones de Ràdio Olot. Raúl Garrido només tindrà la baixa per lesió muscular de Lluís Aspar, que ben aviat es reincorporarà amb el grup. Després de passar els testos d’antigens amb tots els resultats negatius, l’expedició olotina volarà des de l’aeoroport del Prat aquest dimarts a la tarda i farà nit en un hotel de Palma. Som-hi, vermells! A conquerir l’illa!

BAIXES: Lluís Aspar (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido

“Els jugadors han tornat en bones condicions a nivell físic i emocional, han vingut amb moltes ganes i amb bona actitud. He quedat molt content dels primers entrenaments. Les coses poc a poc es van col·locant al seu lloc i estem preparats per competir un altre cop”.

“Poder jugar la Copa del Rei és un luxe, no tothom la pot jugar. És el reflex de la bona temporada anterior i és il·lusionant, un repte i una oportunitat bonica per al club per intentar passar l’eliminatòria i que vingui un equip de Primera al nostre camp”.

“És una competició a nivell estatal i pots jugar davant d’equips del futbol professional. Això motiva i reps l’atenció de tot el futbol nacional. L’important i fonamental és passar la primera eliminatòria i guanyar el partit”.

“El Poblense és un equip que no està del tot ben classificat però que ve de guanyar a casa de l’Atlètic Balears. Ha empatat cinc partits i n’ha guanyat un, per tant és difícil de guanyar”

“Ha canviat moltes vegades de sistema, opta per replegar-se i sortir a la contra però també per fer un joc elaborat. Pot jugar a diferents registres i sobretot és molt competitiu”.

“És una oportunitat per seguir en la línia competitiva que portem, últimament estem en línia ascendent i no hem de fer l’aturada per esperar el proper partit de lliga”

“És inexplicable que a llocs com Mallorca es pugui jugar amb públic i nosaltres no puguem fer-ho. Ens agradaria tenir gent al nostre Estadi, hem fet les coses molt bé per a que això pugui passar. Prefereixo jugar amb públic encara que sigui com a visitant, és tot més natural”. 

Precedents

Ni rastre de precedents entre Poblense i Olot, per tant serà el primer enfrontament de la història entre els dos equips. Pel que fa a les estadístiques a les Illes Balears en general, la UEO s’hi ha desplaçat per jugar-hi 14 cops contra clubs contra el Manacor, Constància, Sporting Mahonès, Mallorca, Mallorca B, Llosetense, Peña Deportiva i Formentera i el denominador comú és que mai ha aconseguit treure’n els tres punts. Una nova oportunitat, doncs, per trencar la malastrugança com a visitant.

 

 

Leave a Reply