L’ensaïmada més dolça (Poblense 1-2 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot s’imposa al camp de la UD Poblense i aconsegueix el bitllet per a la segona eliminatòria de la Copa del Rei, en la qual rebrà la visita del CA Osasuna el dia de Reis. Els de Raúl Garrido han trencat el malefici a les Illes Balears amb els gols de Xumetra i Barnils, just abans i després del descans. El mallorquí Alberto, aprofitant un refús, ha retallat distàncies per uns locals que ho han provat més amb el cor que amb el cap. Premi majúscul per acabar un any complicat a tots els nivells.

Els reis de la copa. Un dimecres enmig de festes nadalenques s’ha convertit en la millor injecció de moral i autoestima per una UEO que s’ha classificat per a la segona ronda de la Copa del Rei. Dotació econòmica i també de prestigi, ja que un rival de Primera com l’Osasuna visitarà l’Estadi Municipal d’Olot. Ha estat una matinal de molt vent a Sa Pobla, un camp enorme de gespa natural força túpida en la qual ha costat trobar un ritme ràpid de pilota. Seguint amb la bona imatge dels últims compromisos, els olotins han dut la batuta amb les primeres aproximacions per a Masó i Juan Delgado. La més destacable, però, ha estat per al local Alberto, que ha enviat la volea a fora quan ho tenia tot a favor. Batalla també ha aparegut en els primers minuts per aturar en dos temps un tir força perillós. Ha estat l’Olot qui ha obert el foc amb una guspira de Xumetra, insistent en la pressió. L’empordanès ha impedit el desplaçament en llarg del central mallorquí i l’hi ha caigut la pilota als peus, endreçant-la de forma col·locada des del vèrtex esquerre de la porteria (39’).  Diana de murri de la Bala de l’Estartit, una acció psicològica al límit del descans.

Com psicològic també ha estat la fuetada de Roger Barnils just tres minuts després de tornar de vestidors. Servei de córner precís executat per Pedro del Campo i el de Seva que s’enlaira per sobre de tot i de tothom per marcar arran de pal (48’). Un avantatge més ampli que calia gestionar amb ofici i veterania. El Poblense, però, també hi volia dir la seva i no estava disposat a tirar la tovallola tan d’hora. Alberto ha caçat un refús de punys de Batalla i ha creuat la bola al fons de la xarxa (53’). Calia seguir competint i sobretot saber patir, un panorama bastant habitual per als homes de Raúl Garrido. El cert és que, a part d’un xut escorat al travesser, els de Sa Pobla s’han trobat una vegada i una altra amb un entramat defensiu molt contundent i conscientat amb la causa. Especial menció per a Kilian Grant, que està acabant l’any de forma espectacular, disciplinat en defensa i incisiu en atac. El tècnic valencià ha mogut banqueta amb més control (Eloi Amagat), mobilitat ofensiva (Salinas) i superioritat en la creació (Vivi). Fins a set minuts de descompte ha afegit el senyor Jose Ortega Herrera. L’Olot els ha administrat de forma pràcticament exemplar, a camp contrari i gaudint de la pilota, com fa més mal. Xiulet final i alegria justificada, passem de ronda, trenquem la maledicció a les Illes Balears (primera victòria de la història) i tindrem l’honor i l’orgull de rebre a tot un CA Osasuna a l’Estadi Municipal. Quaranta anys després (aleshores el Burgos), torna un adversari de màxim nivell a La Garrotxa. Un colofó sensacional per un any difícil en el qual els efectes de la pandèmia han fet estralls, també en la plantilla i l’economia del club. Un reconeixement a un grup humà que ha fet front a tots els obstacles i que podrà gaudir d’una nit màgica en el dia de Reis. Un premi per al club, per a la ciutat i per a tota l’afició que, malauradament, no ens podrà acompanyar però la sentirem molt a prop. Va per vosaltres, família!

FITXA TÈCNICA

UD Poblense: Imanol, Femenías (Saúl, 86’), Mateo, Damià © (Miquel Jaume, 73’), Jaime, Aitor, Javi Moreno (Víctor, 45’), Giaquinto, Alberto (Bachek, 86’), Raúl i Álvaro.

UE OLOT: Batalla, Soler (Eloi, 72’), Carles Mas, Barnils (Vivi, 86’), Masó, Blázquez ©, Pedro, Alan Baró, Xumetra (Salinas, 78’), Kilian i Delgado.

Gols: 0-1, Xumetra ( 39’), 0-2, Barnils (48’), 1-2, Alberto (53’).

Àrbitre: Francisco Jose Ortega Herrera. Ha amonestat Femenías, Javi Moreno, Mateo i Víctor (Poblense) i Blázquez (UEO).

Incidències: partit corresponent a la primera eliminatòria de la Copa del Rei disputat a porta oberta a l’Estadi Municipal Sa Pobla amb la presència d’uns 300 espectadors.

Foto: FFIB (Federació de Futbol Illes Balears)

Leave a Reply