PRÈVIA COPA: Sortiu i disfruteu

Després d’eliminar el Poblense en la primera ronda, la Unió Esportiva Olot es veu les cares aquest dimecres (19h, DAZN) amb un històric del futbol espanyol, el CA Osasuna. Regal de Reis i nit màgica a l’Estadi Municipal, que més de 40 anys després tornarà gaudir de la visita d’un Primera Divisió, aquest  cop malauradament sense públic. Lluís Aspar és l’única baixa per als de Raúl Garrido, que es mostra il·lusionat i convençut que l’equip donarà la cara. 

Cita amb la història. Acabem de deixar enrere un any terriblement dur i difícil, tant a nivell esportiu com econòmic, social i sanitari. Una pandèmia ens ha tallat les ales i ens ha frustrat les intencions, però en els últims dies hem vist la llum i hem posat un bri d’esperança per al 2021 que tenim per endavant. L’any del Centenari, per cert, que obrirem amb un premi fabulós, un reconeixement que mereixia el club i la ciutat després d’anys de feina a l’ombra i d’alimentar un projecte social i sostenible únic en el futbol català. I en el dia de Reis arriba el millor aparador per posar en valor tota aquest temps de sacrifici i compromís. Un aparador en el qual no volem ser comparsa sinó part implicada. Sent conscients de la dificultat del repte i de la superioritat del rival, estem convençuts que tenim arguments per competir al màxim, gaudir al cent per cent i qui sap si poder donar la campanada. Només cal recordar que en tot el 2020, i amb el COVID-19 fent estralls pel mig, l’Olot no ha perdut ni un sol partit a l’Estadi Municipal.

El rival és el CA Osasuna, fundat un 17 de novembre de 1920, amb 36 temporades a Primera Divisió i 34 a Segona Divisió A, que es diu aviat. L’equip entrenat per Jacoba Arrasate ocupa el penúltim lloc de la classificació amb 14 punts després d’empatar el passat diumenge al camp de la Real Societat (1-1). El conjunt de Pamplona, que el proper dissabte rebrà el Real Madrid, viatjarà amb la majoria d’homes importants com Calleri, Roberto Torres, Budimir, Roncaglia, Brandon o el davanter barceloní Enric Gallego, que va tenir un pas breu per la UEO abans de la seva eclosió cap al futbol professional. Com a curiositat, Alan Baró va jugar una temporada al filial del club navarrès (que curiosament ara entrena un altre ex-Olot Santi Castillejo) i va arribar a debutar a Primera Divisió a les ordres de José Antonio Camacho. Va ser a Chapín en un Xerez-Osasuna del curs 2009-10. Baró va substuir Camuñas en un onze on hi havia noms com Pandiani, Monreal, Azpilicueta o Puñal.

El partit, corresponent a la segona eliminatòria de la Copa del Rei, es disputarà aquest dimecres 6 de gener a les 19h a porta tancada a l’Estadi Municipal d’Olot i serà retransmès en directe per DAZN i Ràdio Olot, a més del seguiment d’altres mitjans nacionals i estatals com Catalunya Ràdio, Mundo Deportivo, TVE, Cadena Ser o Cope. En l’àmbit purament esportiu, Garrido té l’única absència de Lluís Aspar, que s’està acabant de recuperar de la seva lesió muscular. Us atreviu a somiar? Competim i gaudim del moment!

La prèvia de Raúl Garrido

“La Copa és producte d’haver fet una gran temporada anterior. Afortunadament vam passar la primera ronda i aquesta segona ja és un premi majúscul el fet de rebre un equip de Primera Divisió. Ho afrontem amb molta il·lusió”.

“L’equip està creixent i superant l’inici tan dolent de temporada que vam fer. Som competitius i reconeixibles, estem en molt bona línia. Demà tenim un moment per a mostrar-ho i que es vegi aquesta millora”.

“Ens ha vingut molt bé la Copa per no frenar les bones sensacions durant les festes nadalenques. El dia 10 tenim un altre partit vital, farem rotacions però estic convençut que els que surtin seran competitius i ens podran donar una alegria”.

“La convocatòria de l’Osasuna és una mostra que per a ells el partit és important. És cert que han de jugar molts partits de lliga en pocs dies, però ens indica que venen amb ganes de guanyar l’eliminatòria. Ningú vol tirar cap competició i sobretot davant d’un equip de categoria inferior”.

“És un partit, són 90 minuts i és un context diferent. Ens tindran el seu respecte però ells tenen l’exigència de guanyar. Penso que molts dels nostres jugadors podrien estar en categories superiors i és un dia per intentar demostar-ho. És un dia d’alegria i festa, però també de competir i donar-ho tot”.

“No vull partir d’aquesta situació que no passa res si perdem, no m’agrada. Tenim moltíssim a guanyar i em quedo sobretot amb això. Hem de ser l’equip que podem ser, amb el nostre estil i jugar de tu a tu”.

“Hem lluitat molt temps perquè la ciutat pugui gaudir d’un Primera Divisió i ens fa molta ràbia que l’afició no hi pugui ser. Lluitarem per ells i per passar l’eliminatòria, és un motiu de molt d’orgull jugar aquest partit però ens fa pena de no poder celebrar-ho amb la nostra gent. Els trobem molt a faltar”.

Precedents

41 anys després, un rival de Primera Divisió trepitjarà l’Estadi Municipal en competició. Aleshores va ser el Burgos en una eliminatòria d’anada i tornada. A casa, els olotins van sorprendre 2-1 per gols de Miquel Forcadell i Veleta, però a la tornada el Burgos es va imposar per 4-0. Pel que fa a la Copa del Rei, la UEO l’ha disputat en set ocasions. En les participacions més recents, l’any passat va quedar eliminat pel Nàstic de Tarragona i en el curs 2017-18 va aconseguir passar dues rondes (Xàtiva i Alcoyano) abans de caure contra el Múrcia.

 

 

Leave a Reply