Un adéu amb honor (UE OLOT 0-3 CA Osasuna)

La Unió Esportiva Olot s’acomiada de la Copa del Rei amb un resultat excessiu davant l’Osasuna, que s’ha avançat al primer minut amb gol d’Oier a servei de cantonada. Els de Raúl Garrido han jugat amb personalitat, confiança i criteri, disposant d’opcions per empatar. A la represa, Budimir, amb una rematada de cap, i Kike Barja, des dels onze metres, han ampliat distàncies en el marcador. Imatge molt digne i cap ben alt en un matx històric a l’Estadi Municipal. És l’hora de lliga, arriba l’Espanyol B.

Tan bonic i tan efímer. L’Olot s’ha mostrat tal com és davant d’un rival de Primera Divisió, amb les seves virtuts i el seus defectes, amb el seu futbol i la seva innocència en un partit que de ben segur serà recordat per la magnitud del contrincant que trepitjava la Garrotxa. Un Osasuna que ha volgut anar per feina i en una de les seves especialitats, ha obert la llauna just en el minut inicial. Servei de còrner, prolongació al segon pal i Oier Sanjurjo que remata a plaer (2′). Un gol que ens ha fet anar a remolc en l’electrònic però no en el joc, ja que la UEO ha demostrat en tot moment la seva voluntat d’acaparar la possessió i de trencar línies a través de la pilota i l’associació. I poc a poc s’han anat fabricant aproximacions a l’àrea d’Iñaki Álvarez. Pedro del Campo, que ha donat un recital, Alan Baró i Juan Delgado han estat els qui s’hi han acostat amb més determinació. També Batalla ha aparegut per salvar el segon de Roberto Torres, un dels homes amb més experiència i galons dels navarresos. Temps de descans amb la sensació que les diferències eren mínimes i que, sobre la gèlida gespa de l’Estadi Municipal, encara tot era possible.

I més amb la intensitat i l’atreviment amb el qual han sortit els garrotxins a la represa. Millors minuts amb futbol i més sensació de perill a l’àrea visitant. Volea de Pedro, tir d’Eloi i sobretot una fuetada de Vivancos que ha rebotat en un defensa i ha obligat a l’estirada d’Iñaki. Ball de canvis als dos equips amb l’entrada ofensiva de Xumetra, avui suplent en benefici de Delgado i Salinas, les cames fresques de Masó i el dinamisme de Chabboura. També hi ha hagut temps per un debut, el de Joel Arumí, per primer cop amb la vermella en partit oficial. Arrasate també ha donat minuts a l’ex-Girona Brandon i alguns joves del filial. I entremig, el segon de Budimir. Centrada precisa des de l’esquerra i cop de cap a la xarxa de l’ex del Mallorca (65′). La fita encara semblava més complicada però Chabboura ha estat a punt de posar-hi emoció. El control, però, li ha sortit massa llarg quan ja havia superat Iñaki i tenia la barraca a tocar. En els darrers minuts, Kike Barja ha aprofitat un penal d’Escoruela per signar el tercer i eixamplar encara més la renda (90′). Però ja res podia esborrar la imatge i les sensacions d’aquest Olot que ha tornat a demostrar-nos el seu creixement i versatilitat. Era un dia per gaudir, competir i estar a l’alçada. I el cert és que podem ficar-nos al llit amb la consciència ben tranquil·la. I abans, ovació eterna a tots els del mur que s’han pelat de fred i ens han donat ànims i escalf amb els seus càntics. Diem adéu a la copa i ens centrem en la nostra guerra, el que ens dóna de menjar. Diumenge ens visita l’Espanyol B i no val a badar. Tres punts imprescindibles que, amb l’orgull, la valentia i l’autoestima d’avui, sens dubte estem més a prop de poder aconseguir. Endavant!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Soler (Arumi, 87′), Barnils, Blázquez (c), Eloi (Masó, 69′), Pedro, Salinas (Xumetras, 63′), Alan Baró, Escoruela, Vivi (Kilian, 87′) i Juan Delgado (Chabboura, 69′).

CA Osasuna: Iñigo Álvarez, Unai Garcia, Oier (c) (Iñigo Pérez, 61′), Jony (Kike Saverio, 83′), Roberto Torres (Nacho Vidal, 61′), Kike Barja, Roncaglia, Budimir (Brandon, 72′), Gallego, Raúl Navas i Javi Martínez (Aimar, 61′).

Gols: 0-1, Oier (2′), 0-2, Budimir (65′), 0-3, Kike Barja de penal (90′).

Àrbitre: José Maria Sánchez Martínez. Ha amonestat Vivi (UEO) i Unai Garcia, Raúl Navas, Javi Martínez i Iñigo Pérez (Osasuna).

Incidències: partit corresponent a la segona ronda de la Copa del Rei disputat a porta tancada a l’Estadi Municipal d’Olot. 

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply